Pust inn, pust ut. Du er i Finland nå.

Hvis du liker luften ren, naturen vill og byene fullpakket med interessant kultur, så er Finland et smart valg som feriedestinasjon.

 

Med et folketall på mer enn 5,5 millioner, har Finland en trygg og inviterende kultur og en historie og arv som spenner over årtusener.

 

I dag har landet to offisielle språk, finsk og svensk – men det språket som knytter alle sammen er naturens språk. Takket være sitt enorme antall innsjøer, skoger og saunaer, er Finland et friluftselskende, velvære-sentrert land som er kåret til verdens lykkeligste land de siste seks år på rad av World Happiness Report.

 

Med all denne godheten er det enkelt for turister som kommer til Finland å bare ta steget inn i lykketilstanden.

 

ANKOM MED STENA LINE

Start ditt finske eventyr med Stena Line! Pakk bilen og reis med ferge fra Nynäshamn til Hanko, som tar deg direkte til den finske sørkysten og landets lange skjærgård.

 

Her vil de mange landsbyene og øyene dysse deg inn i en tilbakelent ro med sin maritime sjarm, rå og enkle stil og mat rett fra havet.

 

Ta deg god tid med å kjøre langs kysten, eller ta med sykkelen for å sykle de mange stiene som snor seg gjennom det naturskjønne området.

 

STORBY-AVBREKK

Finlands landsbyer og småbyer er den beste måten å treffe kunsthåndverkere og oppleve finske tradisjoner, men hvis du ønsker å få opp farten, er Finlands urbane sentre enkelt innen rekkevidde for de som reiser med bil eller motorsykkel.

 

Hovedstaden Helsinki er mindre enn to timers kjøring fra Hanko, og er kjent for sin arkitektur, sine museer, kunstgallerier, shoppingmuligheter og sitt musikkmiljø.

 

Litt over to timer fra Helsinki ligger Tampere, som er inngangsporten til den populære innsjøregionen, med mengder av offentlige saunaer, museer og familieattraksjoner.

 

Og landets eldste by, Turku, er bare en to timers kjøretur unna Helsinki. Opplev byens festning og de brostenslagte gatene før du utforsker de vakre øyene og vikene i Turkus skjærgård.

 

FERIÉR SOM EN FASTBOENDE

Finland er et land av skoger og innsjøer, og finnene elsker å dra ut i naturen. Jokamiehen oikeudet (allemannsretten) innebærer at du dra på utforskning så å si hvor som helst, og du vil finne merkede turstier og overnattingsalternativer i mange av nasjonalparkene.

 

I løpet av sommeren flokker finnene seg til den svære innsjøregionen – det største innsjødistriktet i Europa. Sug til deg roen ved å oppholde deg i en hytte utstyrt med høyhastighets-internett og private saunaer ved innsjøbredden, eller i en mer primitiv trehytte for en opplevelse frakoblet nettet.

 

Og hvis du ønsker deg noe du kan skryte av rundt leirbålet, kan arrangører av villmarksturer hjelpe deg med å spore opp Europas ‘fem store’ – bjørn, jerv, ulv, gaupe og elg – avhengig av hvilken region du befinner deg i.

 

FINLAND FOR FAMILIER

Utenom endeløs boltretid i parker, skoger, kystlinje og sykkelstier, har Finland noen fantastiske attraksjoner for familier.

 

Hvis du liker eventyrparker, sett kursen for Särkänniemi i Tampere for å oppleve adrenalinturer, en eventyrgård og et akvarium.

 

Eller hvis det er energi som skal forbrennes, vil Flowpark Varala gi liv til tretoppene med kabelgynger, løypestrenger med mer i denne økologiske eventyrparken.

 

Fans av Tove Jansson bør ikke gå glipp av Mummiverden i nærheten av Turku, hvor du kan oppleve det magiske historielandskapet og treffe karakterene.

 

FESTIVALER I FINLAND

Finnene elsker festivaler – fra uoffisielle øysammenkomster til folkefestivaler som markerer årstidene.

 

Sommeren bringer en kalender full av arrangementer som tilfredsstiller alle typer musikksmak, fra jazz til techno, inkludert Stillhetsfestivalen i Lappland! Rockemusikkfans vil like legendariske opptredener i Rockfest, mens Flow-festivalen bringer globale popstjerner til Helsinki.

 

For noe spesielt er Savonlinna Operafestival en månedslang festival som avholdes hver sommer i en kneisende middelalderfestning ved Finlands største innsjø.

 

For det mer ukonvensjonelle, reis til Helsinki om høsten for Baltic Circle-festivalen – en internasjonal festival for samtidskunst.

 

NÅR DU SKAL DRA

Uansett når du drar til Finland, vil det alltid være noe å oppleve – fra islagte innsjøer til midnattssol, høstfargede skoger til vårens oppvåkning.

 

Gjør som finnene og få mest mulig ut av hver årstid: Gå på ski, gå på skøyter, ta isbad og jakt på nordlyset i vinterens ro, gå på fest, svøm, dra på sykkeltur og utforsk kyststiene og nasjonalparkene i sommerens energi.

 

SPIS, DRIKK, SMAK, DEL

Finsk mat er fersk, enkel og sesongavhengig. Gå løs på en kurv med rugbrød sammen med laksesuppe. Bli med på et krepsemåltid. Nyt det som Helsinkis kokker med Michelin-stjerner kan utføre med de reneste av ingredienser og masse fantasi. Bestill Karjalanpiirakka – en rugskorpepai fylt med ris, poteter eller gulrøtter og toppet med egg og smør. Ha godt med moltesyltetøy på bakverket. Skyll det ned med en sterk kaffe eller et glass med Finlandia vodka. Kvitt deg med alt på en skogssti, og dra deretter til en annen sauna.

Hvis du liker luften ren, naturen vill og byene fullpakket med interessant kultur, så er Finland et smart valg som feriedestinasjon.

 

Med et folketall på mer enn 5,5 millioner, har Finland en trygg og inviterende kultur og en historie...

Les mer Les mindre

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Havnesteder

Map showing the routes to and from Finland

Reis med vår nye rute fra Hankö til Nynäshamn! Hankö havn ligger på sørkysten av Finland. Veitilgang til havnen er ved hovedporten overfor markedsplassen på Korsmaninkatu.

Utvalgte reisemål

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.