Helsinki

Helsinki er et sjeldent fenomen, en vellykket balanse av urban energi og naturlig boltreplass – en europeisk storby som gir ny styrke. Fyll dagene dine med arkitektur, kunstgallerier og museer i verdensklasse, spis i spennende restauranter, gå på vandring i botaniske hager og slapp av i saunaer med utsikt over Østersjøen.

 

Finlands hovedstad er hjemsted for mer enn 1,4 millioner innbyggere - den største byen i landet – men likevel inngir beliggenheten ved kysten en følelse av armslag som gir pusterom. Sykkelstier og skogparker i nærheten gir gode muligheter til å nyte friluftslivet, og et nettverk av øyer gjør det mulig for fastboende og turister enkelt å komme seg ut av byen.

 

Helsinki er også lett å nå fra Hanko, Stena Lines havn. Takket være et godt veinettverk, kan du være i byen mindre enn to timer etter at du kjører ut av fergen – noe som gir deg mer tid til å oppleve alt Helsinki har å by på.

 

SEVERDIGHETER I HELSINKI

Siden byen ble hovedstad i Finland i 1812, har Helsinki tatt utfordringen med å bygge opp en by som kan måle seg med sine europeiske motstykker.

 

Senatsplassen er den eldste delen av Helsinki sentrum, og hjemsted til mange av byens mest berømte landemerker så som Helsinki domkirke, Regjeringsbygget og Universitetet i Helsinki.

 

En spasertur på 20 minutter vil ta deg til Nasjonalmuseet, en annen nyklassisk bygning som dokumenterer finnenes historie fra forhistorisk tid til dagen i dag og er et ideelt startpunkt for historieentusiaster.

 

HELSINKI DESIGN

Finnenes kjærlighet for design har formet alt fra underjordiske kirker til strand-saunaer. Moderne arkitektur kan best ses i Töölönlahti-området. Oodi bibliotek, bygget i 2018, er her. Det er også den fascinerende Temppeliaukio (Steinkirken), som bokstavelig talt grunnfester spiritualiteten i landskapet.

 

Ingen tur til Helsinki vil være komplett uten å dykke ned i verkene til den berømte finske arkitekten Alvar Aalto. Han designet den ikoniske Finlandiahallen, og du kan lære mer om ham i Aalto-huset i det fasjonable Munkkinemi-distriktet.

 

Denne kjærligheten til design fortsetter både i Designmuseet, og i Helsinkis butikkutsalg. Marimekko, Artek og Iittala har sine flaggskipbutikker i Helsinki, og bruktbutikker fullpakket med klær og møbler er populære blant de fastboende.

 

SAUNA OG SVØMMING

Det er alltid saunatid i Finland, men etter å ha utforsket Helsinki, vil kroppen din sette pris på hvile. Sjekk Löyly, et offentlig sauna- og restaurantkompleks i Hernesaari-distriktet som er kjent for sin kunstferdig utformede trebygning med utsikt over havet.

 

Alternativt kan du ta noen runder i Allas havbasseng – et sjø-spa for svømmere og badere i hjertet av byen. Om sommeren arrangerer de friluftskonserter for å underbygge stemningen. Du finner det i nærheten av Torget i Helsinki, som også er et praktisk sted for gatemat i et oppvarmet kafetelt.

 

HELSINKIS NATTELIV

Om kvelden kan du utforske det pulserende matmiljøet i en av byens restauranter med Michelin-stjerne, eller sette kursen for Kallio-distriktet med bistroer, restauranter og natteliv.

 

Hvis du er der om sommeren, kan du hoppe på en båt og slutte deg til de fastboende i feiring av midtsommer med musikk, dans og bål på en av buktas mange øyer. Hold festen gående og kjøp billetter for Flow-festivalen, en av verdens beste musikkfestivaler for alternativ musikk som finner sted hver sommer.

 

ØYHOPPING I HELSINKI

Det er mange interessante øyer innenfor bydistriktet. Fra Kauppatori tar du en ferge til øya Suomellinna – med en sjøfestning fra 1700-tallet og et Verdensarvsted som huser museer, bunkere og en undervannsbåt fra andre verdenskrig. Opplev Didrichsen kunstmuseum og en magisk skulpturhage innrammet av havet på øya Kuusisaari. Eller ta steget inn i de finske tradisjoner på Seurasaaren Ulkomuseo, et øymuseum med en stor samling trehus som de besøkende inviteres til å utforske.

 

HVA DU ELLERS KAN SE

Om du har egen transport blir det enkelt å ta dagsturer ut fra Helsinki. Sett kursen for de smale brostensgatene i Porvoo eller kunsthåndverkslandsbyen Fiskars for å få en virkelig smakebit av finsk kunst og kultur, og tradisjonell finsk mat.

 

Hvis du planlegger et lengre finsk eventyr, er Helsinki bare noen få timers kjøretur med bil eller motorsykkel unna gnistrende vann i innsjøregionen, kyststrekningene i Finlands skjærgård, eller severdighetene i Turku eller Tampere.

 

Uansett hva du ønsker av din bilferie i Finland, kan Stena Line ta deg dit.

Helsinki er et sjeldent fenomen, en vellykket balanse av urban energi og naturlig boltreplass – en europeisk storby som gir ny styrke. Fyll dagene dine med arkitektur, kunstgallerier og museer i verdensklasse, spis i spennende restauranter, gå på vandring i...

Les mer Les mindre

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.