Tampere

Å følge strømmen er enkelt når byen aldri er langt fra vannet. Med sin beliggenhet mellom to store innsjøer og delt i to av den strømmende elven Tammerkoski, er Tampere en perfekt avmålt boltreplass bare to timer fra Helsinki med bil.

 

Tampere er Nordens mest folkerike innlandsby, og utgjør et sentralt urbant, økonomisk og kulturelt nav i Finland. Men til tross for all denne aktiviteten, er det en storby som ikke tar seg selv for høytidelig.

 

Byen er populær blant turister, og folk kommer for å nyte områdets saunaer, museer, familieattraksjoner og, ikke minst, dens beliggenhet som inngangsport til de finske innsjøene.

 

Vi elsker Tampere, men det er det ikke bare vi som sier – Tampere er finnenes egen favorittdestinasjon i deres eget land. Og de skulle vel vite det best.

 

INDUSTRIARVEN

De røde mursteinsbygningene som ligger langs elvebreddene i Tampere var tidligere hjemsted for bomullsspinnerier og fabrikker. Nå har de fått endret bruksområde og er forvandlet til et mylder av museer, spisesteder, kafeer og kunsthåndverksbutikker.

 

Finlayson bomullsfabrikk, bygget i 1820-årene, var den første bygningen i Norden med elektrisk belysning. Nå huser den en kino, et bryggeri og noen interessante museer – vi oppfordrer deg til å ta en sniktitt inn i spionmuseet!

 

Og Tampere Markedshall er den største av sitt slag i Norden – bygningen i jugendstil er et sted for å nyte lokale lekkerbiskener og slappe av med en kaffe og en kanelsnurr.

 

VERDENS SAUNAHOVEDSTAD

Tampere har rykte for å være verdens saunahovedstad. Det finnes mer enn 50 offentlige saunaer i regionen, fra landets eldste offentlige sauna som fremdeles er i bruk i Rajaportti, til kunst-saunaer, båt-saunaer, restaurant-saunaer og røyksaunaer ved innsjøbredden, perfekt beliggende for iskalde dukkerter om vinteren. Hvor mange kan du besøke i løpet av oppholdet ditt?

 

FAMILIEAKTIVITETER

For de som reiser med barn, gjelder det å holde dem – og dermed alle andre – fornøyde med turer til Tamperes eventyrparker og attraksjoner.

 

Särkänniemi har adrenalinturer for de som er modige nok, og en eventyrgård og et akvarium for de små, men mektige familiemedlemmene. Her er Näsinneula Utsiktstårn det nesthøyeste i Norden, og gir et fugleperspektiv over byen og innsjøene.

 

For eldre barn tilbyr Flowpark Varala tretoppvandring i denne økovennlige eventyrparken, mens alle oppmuntres til å være kreative i Mummimuseet – et kunstmuseum som feirer Tove Janssons imaginære verden.

 

MUSEER

Tampere-regionen liker museer nesten like godt som saunaer. Spesial-museer myldrer, men et godt sted å starte er Vapriikki - et kompleks ved elvebredden som huser et bredt og selektivt utvalg av spesialinteresser inkludert Naturhistorisk museum, Finsk spillmuseum, Finsk postmuseum og Hockey Hall of Fame for Finland.

 

HVA DU ELLERS KAN SE

Tampere er en vakker by, men dens fremste aktivum er beliggenheten – i hjertet av innsjøene. Ikke gå glipp av muligheten til å ta en kajakktur på innsjøen Saimaa, ta et cruise fra Savonlinna til Olavinlinna festning, eller leie en innsjøhytte for et par dagers utflukt i ro og fred.

Å følge strømmen er enkelt når byen aldri er langt fra vannet. Med sin beliggenhet mellom to store innsjøer og delt i to av den strømmende elven Tammerkoski, er Tampere en perfekt avmålt boltreplass bare to timer fra Helsinki med...

Les mer Les mindre

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.