Turku

Bare to timers kjøretur fra både Helsinki og Hanko, er den historiske byen Turku, som er vel verdt et besøk for å se den imponerende festningen, utforske brostensgatene og få en smak av den eldste byen i Finland.

 

Byen ligger ved munningen av elven Aura i det sørvestre Finland, og har spilt en sentral rolle i Finlands historie. Arkeologiske funn daterer seg tilbake til steinalderen, og levninger fra jernalderen viser at området har hatt kontinuerlig bosetning siden da.

 

HISTORIENS SUS

I middelalderen ble byen med i Hansaforbundet, og Finlands første universitet ble grunnlagt her i 1640. Turku var til og med Finlands hovedstad mellom 1809 og 1812.

 

I nesten 750 år har Turun Linna (Turku festning) voktet byen og dens innbyggere. Den ble bygd i 1280 og er fortsatt intakt. Guidede turer tar deg inn i godt bevarte bankettsaler, middelalderske fangehull og et museum.

 

Byen fortsetter å feire sin historiske og kulturelle betydning i en rekke museer og gallerier, inkludert Aboa Vetus, som viser frem Turkus arkeologiske fortid, og Ars Nova, som viser samtidskunst på det samme stedet.

 

SMAK BYEN

En fantastisk måte å få en følelse for byen, er å følge elven og dens ti broer fra festningen til den praktfulle Turku domkirke, og nyte elvekafeer og restauranter undervis. Turku sammenlignes ofte med parisisk kafekultur, og byens gastronomiske rykte plasserer den ettertrykkelig på matentusiastens kart.

 

GÅ I FENGSEL

For en mer illevarslende opplevelse, tilbring tid i Kakolanmäki, som tidligere gjorde tjeneste som fengsel for områdets mest beryktede lovbrytere. Museet på bakketoppen forteller sine historier, og området er nå populært blant byens trendsettere som elsker stedets nye hoteller, restauranter, bryggeri og kaffebrenneri.


Hotel Kakola tar utgangspunkt i denne arven, med fengselstema for rommene og muligheten til å sove i en tidligere isolatcelle over natten.

 

UTFORSK TURKUS SKJÆRGÅRD

Hvis du kommer til Turku, er det mer enn sannsynlig at du vil være her for å oppleve den uendelige kjeden av øyer og holmer som kontrast til bylivet. Det finnes mer enn 20 000 øyer totalt, og de utgjør et paradis for kajakkpadlere, fugletittere og drømmere.

 

Dra hvor hen den neste båten tar deg eller følg den offisielle Turku skjærgårdsløypen – en 250 km langt rundturnettverk som knytter sammen nasjonalparker, landsbyer og øde viker, og som er en fryd å utforske med bil eller sykkel.

 

HVA DU ELLERS KAN SE

For familier, ikke glem å besøke Mummiverden på øya Väski, utenfor Naantali. Reisen dit og tilbake er inkludert i billettprisen. Og kunstelskere vil kunne overraskes over å finne en privat Salvador Dali-utstilling på galleriet Art Bank i Pargas.

 

Utenom den kulturrike storbyen Turku dreier dette området seg om fredelige landsbyer, dyreliv i sjøen og havutsikt. Finn gamle kirker, maritime tradisjoner, behendig omdannede saunaer og en vennlig lokalbefolkning underveis.

Bare to timers kjøretur fra både Helsinki og Hanko, er den historiske byen Turku, som er vel verdt et besøk for å se den imponerende festningen, utforske brostensgatene og få en smak av den eldste byen i Finland.

 

Byen...

Les mer Les mindre

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Seil direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyt en tur til Finland

Fra kr 801 én vei, bil, sjåfør og sete

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.