Reisekrav

Etter som Storbritannia og Europa har gjenåpnet er det viktig å være kjent med de siste offisielle reiserådene, inkludert om innreise og testingskravene for destinasjonen din.  Reisekravene kan endres hyppig, og dermed er det viktig at du sjekker de offisielle myndighetsnettsidene før du bestiller og før du reiser for å sikre at du har de mest oppdaterte opplysningene og rådene. Vi harv gitt lenkene til disse offentlige nettsidene nedenfor. 

 

Før du reiser vær vennlig å sørge for at du har all covid-19-dokumentasjon som kreves for å komme inn i det landet du reiser til, da du uten dette vil kunne være ute av stand til å reise.  Det er ditt ansvar å sørge for at du har all den dokumentasjonen som kreves for alle passasjerer som reiser.

 

Ditt velvære er vår høyeste prioritet.  Les mer om våre forbedrede sikkerhetstiltak her på vår side for Sail Safe.

Sist oppdatert: 1. august 2022

Velg din destinasjon nedenfor

Reiser til Storbritannia

Passasjerer som reiser til Storbritannia innen Common Travel Area (CTA)

 

Passasjerer fra CTA, som inkluderer Irland, trenger ikkeforeta en covid-19-test, trenger ikke å fylle ut et passasjerlokaliseringsskjema og trengerikke sitte i karantene.

 

Passasjerer som reiser til Storbritannia fra Nederland og andre land utenfor CTA

 

Hvis du ankommer England fra utlandet, trenger du ikke å foreta en covid-19-test, trenger ikke å fylle ut et passasjerlokaliseringsskjema og trenger ikke å sitte i karantene.

 

Dette gjelder uansett om du er vaksinert eller ikke. Andre land har fortsatt COVID-19 regler for innreise. Du bør sjekke rådene før du reiser.

 

Folkehelsekrav kan variere avhengig av hvor du har opphold i Storbritannia.

 

England

 

Nord-Irland

 

Skottland

 

Wales

Reiser til Danmark

For å kunne reise med Stena Line til Danmark, må du kunne vise frem ditt gyldige legitimasjonsdokument ved innsjekking


For mer informasjon om hva som gjelder i Danmark, secoronasmitte.dk

Reiser til Frankrike

Fra 1. august 2022 har helsekontrollsystemet ved grensene blitt opphevet ved innreise i Frankrike. Kravet om å fremlegge en vaksinasjonsattest, årsak til reise eller negativt testresultat gjelder ikke lenger.

Reiser til Tyskland

Fra 1. juni 2022 vil passasjerene ikke lenger måtte fremvise bevis på covid-19-vaksinering, helbredelse eller testing. 

 

Besøk COVID-19: Inngangs- og karantenereguleringer i Tyskland - Utenrikskontoret (auswaertiges-amt.de) for de mest oppdaterte reiseråd og forskrifter.

Reiser til Irland

Reiser til Nord-Irland

 

Passasjerer som reiser til Nord-Irland på våre Cairnryan til Belfast eller Liverpool til Belfast-ruter trenger ikke gjennomføre noen PCR- eller antigen-testing, trenger ikke fylle ut noen passasjerlokaliseringsskjema og trenger ikke sitte i karantene.

 

Andre land har fortsatt COVID-19 regler for innreise. Du bør sjekke rådene før du reiser.

 

Se de nyeste rådene fra myndighetene her

 

 

Reiser til Irland

 

Reisende til Irland trenger ikke å foreta noen PCR- eller antigentesting, trenger ikke å fylle ut passasjerlokalisatorskjema og trenger ikke sitte i karantene. 

 

Enhver person som utvikler COVID-19-symptomer mens de er i Irland bør følge HMS-veiledningen i forhold til isolering og gjennomføring av antigen- eller PCR-testing etter behov.

 

Se de nyeste rådene fra myndighetene her

Reiser til Latvia

Fra og med 1. april 2022 er kravet om å fremvise vaksinasjonssertifikat, bevis på restitusjon eller et negativt testresultat når du går inn i Latvia fjernet. 

 

Besøk https://www.mfa.gov.lv/en/information-travellers-latvia-provisions-preventing-spread-covid-19 for de siste reiseråd og reisekrav.

Reiser til Nederland

Fra 23. mars må alle reisende fra Storbritannia til Nederland vise gyldig, papirdokumentasjon på vaksinasjonsstatus.

 

Det er ingen restriksjoner for innreise til Nederland for reisende som bor i EU/Schengen-området eller i et land som deltar i EUs reiseregler.

 

Besøk nettstedet til de nederlandske myndighetene for mer informasjon. https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry

Reiser til Polen

Polen krever ingen Covid-dokumentasjon ved grensen, og ingen karantene er påkrevd. Du må ha reisedokumenter (pass eller ID-kort).

 

Informasjonen ovenfor er ikke uttømmende for alle gjeldende forskrifter. Den person som krysser grensene er selv ansvarlig for å ha kjennskap til og overholde alle reiseforskrifter. I Polen kan informasjonen gis av grensekontrollen.

 

Besøk https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel for de nyeste reiserådene og -kravene.

Reiser til Sverige


For å kunne reise med Stena Line til Sverige, må du kunne vise frem ditt gyldige legitimasjonsdokument ved innsjekking

Reiser til Norge

Ingen krav.

 

Norge krever ikke fremleggelse av noen Covid-dokumentasjon ved grensen. Du må ha reisedokumenter (pass eller ID-kort)

 

Den person som krysser grensene er selv ansvarlig for å ha kjennskap til og overholde alle reiseforskrifter.