Finn pris & book

Danskebåten - hva er det for nordmenn?

«Danskebåten» er ofte et ord som vekker minner; enten det er fergen man tok på vei til danske fornøyelsesparker og idrettscuper som liten, eller det er de klassiske minicruisene med underholdning og god mat. Men hva betyr egentlig ordet «Danskebåten» for nordmenn? Vi har spurt et utvalg mennesker hva ordet og reisen betyr for dem. 


Dette er Danskebåten!

Det som kommer opp som hovedassosiasjoner er først og fremst god mat og drikke, tett fulgt opp av hygge, underholdning og moro. For mange er danskebåten et koselig avbrekk i hverdagen og en mulighet for en fest med gode venner og familie, mens det også er en viktig transportmåte for å komme seg til Danmark. Etterhvert har også "shopping" og "spa" blitt viktige elementer på danskebåten, noe man også kan se ombord på taxfree og spa-annleggene på de ulike båtene. Under ser du en liten ordsky med ting folk tenker på når de hører ordet "Danskebåten". 

ordsky_god-mat

Hva er den beste opplevelsen folk husker fra Danmark? Her er det tydeligvis tre byer og en destinasjon som skiller seg ut: København, Frederikshavn, Skagen og LEGOLAND® topper listen over de beste opplevelsene som folk har lyst å dele. Mange bruker båten for å komme seg til ferieboliger og fornøyelsesparker i Danmark, eller tar en rask tur innom København eller Frederikshavn når båten ligger i land. Vi har nå også fått en indikasjon på at nordmenn helst vil reise til Danmark med familie, venner og kjæreste. En overraskelse er nok at under en halv prosent har spesifisert at de vil ha kolleger med til Danmark. Dette kan indikere at Danmark er en destinasjon for avslapning og at man drar dit for å få et avbrekk fra hverdagen.

ordsky_danskebåten

 

 

Danskebåtene betjenes i dag av rederiene Stena Line, DFDS, Fjord Line, og Color Line, og selv båtene til Tyskland blir ofte kalt for "Danskebåten" på folkemunne. Det er likevel ingen av rederiene som har fått det fulle eierskapet til begrepet «Danskebåten». Kanskje fordi det er en litt udefinerbar størrelse som «eies» mer av den norske befolkningen enn av et enkelt rederi?

 

Uansett hva Danskebåten er for deg, ønsker vi i Stena Line deg velkommen til en tur med oss. Hvorfor ikke bli med oss på det klassiske 24-timerscruiset mellom Oslo og Frederikshavn, eller bruk danskebåten neste gang du skal på bilferie i Danmark eller Tyskland? Visste du at Stena Line har linjer også i Sverige, Polen og England? Spør oss gjerne om hjelp til å planlegge din neste bilferie. 

 

 

Tallkilde: Undersøkelse utført av Resolution Media Norge, 2013.