Gdynia

Gdynia – den er storartet!

 

Gdynia har alt: hvite sandstrender, en idyllisk sjøside, slående modernistisk arkitektur og et bymiljø med utmerkede steder for å spise, drikke og danse. Hvis det er din første gang i Polen, vil Gdynia gi deg en smak av alt dette fantastiske landet har å tilby. Det er også det perfekte stedet å starte eller avslutte en landeveisreise.

 

Gdynia er den nordligste byen i Trippelbyen, som også inkluderer Sopot og Gdansk. Det er også en av Polens yngste byer. For 100 år siden var Gdynia en liten fiskelandsby. Byen du ser i dag ble hovedsakelig bygd etter første verdenskrig, oppfattet som en avant-garde «by fra havet» av ledende arkitekter og byplanleggere. Det er et av de få bysentra i verden som er designet og utført i modernistisk stil. Hvis du er interessert i arkitektur, er dette byen for deg!

 

Den beste måten å oppleve byen på er å vandre rundt og absorbere byens sjøfartsarv. Legenda Morska Gdynii er populær blant turistene, og her finner du utstillinger som er opptil 300 år gamle. Jagerskipet ORP Blyskawica fra andre verdenskrig ligger fortøyet her, det eldste av sitt slag i hele verden. Du kan også besøke Dar Pomorza, et vakkert, polsk skip som ble bygget i 1909. På havnen i Gdynia arrangeres det en årlig filmfestival som gir byen kallenavnet «det polske Cannes». Planlegger du reisen til riktig tid, kan du treffe på noen stjerner!

 

Det store høydepunktet på Gdynias kalender er imidlertid den årlige sjøfestivalen i juni. Den er litt av et syn, med båtturer i Gdanskbukta, en yachtparade om kvelden, skipsomvisninger, utstillinger og konserter.

 

Dette er også en by for naturelskere og familier. Ta deg tid til å utforske naturreservatet ved stranden, Kepa Redlowska og Orlowski-klippen. Her kan du ta en liten spasertur eller legge ut på en mer krevende gåtur. Hvis du har med deg barn, kan du legge turen innom den botaniske hagen i Marszewo-skogen, som tilbyr engasjerende og lærerike aktiviteter som legger vekt på bærekraftig utvikling.

 

På stranden finner du også en lekeplass, og familier kan nyte utsikten over Østersjøen fra en av kafeene og restaurantene ved havet. Den fine piren og strandpromenaden tilbyr flere muligheter til å strekke på beina. Besøk vitenskapsmuseet, Experyment, og akvariet for enda flere opplevelser – barna vil elske det!

 

For å få den beste utsikten over byen er det verdt det å klatre opp den bratte bakken ved Kamienna Góra og nyte panoramautsikten derfra.    

 

Det har gått mange båter fra Polens kyst og havnen i Gdynia, og emigrasjonsmuseet utforsker ruter emigrantene tok og hedrer deres bidrag til verden.  

 

Gdynia tilbyr den varme gjestfriheten Polen er kjent for, men hvis du er særlig interessert i autentiske restauranter, bør du prøve deg på den kulinariske ruten i sentrum. Den er satt sammen av personer med en lidenskap for matlaging, og viser vei til den beste lokale maten.

Gdynia – den er storartet!

 

Gdynia har alt: hvite sandstrender, en idyllisk sjøside, slående modernistisk arkitektur og et bymiljø med utmerkede steder for å spise, drikke og danse. Hvis det er din første gang i Polen, vil Gdynia gi...

Les mer Les mindre

Reise med Stena Line

Nyt en tur til Polen

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

Mercure Gdynia Centrum

Bilde av overnattingsstedet

Courtyard Gdynia Waterfront

Bilde av overnattingsstedet

Hola Gdynia

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Gdynia Boutique

Bilde av overnattingsstedet

Sea Premium Apartments - Destigo Hotels

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Gdynia Boutique

Bilde av overnattingsstedet

SQUARE APARTMENTS GDYNIA

Bilde av overnattingsstedet

Apartamenty Pomorski Park Technologiczny

Reise med Stena Line

Nyt en tur til Polen

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.