Polen med ferge – la bilturen begynne!

Et annerledes sted!

 

Polen, eller offisielt sett Republikken Polen, er et vakkert land som huser en rekke byer, mangfoldig landskap og sjøbilder, og er et av Europas varmeste innen gjestfrihet. Seil med oss fra Karlskrona i Sverige, så er Gdynia ditt første stopp på en roadtrip som garantert blir episk …

 

Polen er kjent for naturskjønne ruter. Enten du foretrekker å kjøre eller liker å gå på tur, har du mange hundre kilometer med kystlinje å utforske – og det inkluderer noen av verdens mest fantastiske strender. Gdynia er et populært turistområde om sommeren, og har en av landets beste strender.

 

Selv om man ofte tenker på Polen som et flatt land, har det likevel en rekke fjellkjeder, som Tatra, Karpatene, Sudet Bieszczady and Świętokrzyskie. Tatra, den mest kjente, strekker seg over Polen og Slovakia, og den høyeste toppen er Gerlach. Byen Zakopane ligger ved foten av fjellene i Sør-Polen, og er populær blant fotturister og klatrere om sommeren, og ski- og snowboardkjørere om vinteren. Herfra kommer du deg til Kasprowy Wierch og Gubałówka med taubane og kabelbane. Zakopane er også kjent for sin unike arkitektur – fine trehytter som ble bygd i århundreskiftet – og et flott marked hvor du kan smake på regionale retter.

 

Det vil kanskje overraske deg å høre at Polen har den eneste ørkenen i Sentral-Europa. Błędów-ørkenen, mellom Kraków og Katowice, er kjent som Polens Sahara. Her kan du dra på hesteridning, gå en tur eller bare ta bilder. Ørkenen har stier, piknikområder og observasjonstårn hvor du kan ta det perfekte bildet.

 

Polen har ikke mindre enn 16 verdensarvsteder. Noen finner du i Kraków, Warszawa, Wieliczka og Bialowieza-skogen. Mange som besøker Polen tar også en pilegrimsferd til Auschwitz-Birkenau, et minnesmerke og museum som er interessant for historikere, menneskevenner og alle som ønsker å vite mer om Europa og verden i etterkrigstiden. 

 

Polen huser også et av de største slottene i verden, Malbork-slottet, som ikke ligger langt fra Gdansk og er en av Polens UNESCO verdensarvsteder.

 

Du kan oppleve mange flotte byer på din polske landeveisreise. Alle huser slående arkitektur og torg med yrende folkeliv, men hver og en av dem tilbyr ulike smaker av Polen. I dag er Warszawa en myldrende metropol hvor polsk kultur blandes med globale innvirkninger og tilbyr det beste av to verdener. Det er Polens største by, men likevel vil du elske freden og roen i gamlebyen med kirken og slottet.

 

Matentusiaster elsker å utforske Polens mangfoldige kjøkken – det er hjemmelaget mat med en kalorisk vri! Blant de polske delikatessene finner vi piroger, Bigos-gryte, Kielbasa-pølse, røkt Oscypek-ost og paczki – polske donuts. Polen er også perfekt for å spise ute, shoppe og overnatte – du kommer langt med én zloty! 

Et annerledes sted!

 

Polen, eller offisielt sett Republikken Polen, er et vakkert land som huser en rekke byer, mangfoldig landskap og sjøbilder, og er et av Europas varmeste innen gjestfrihet. Seil med oss fra Karlskrona i Sverige, så er...

Les mer Les mindre

Reise med Stena Line

Nyt en tur til Polen

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Havnesteder

Utvalgte reisemål

Reise med Stena Line

Nyt en tur til Polen

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.