Kan jeg ta med et kjæledyr?

Selvsagt! Ikke la familiens firbente bli igjen hjemme. De er også en del av familien! Ta med kjæledyrene og la dem ta del i eventyret og bli med på alt som skjer. På Stena Line er kjæledyr velkomne, og du kan bestille plass i kennel (vi anbefaler at du forhåndsbestiller for å sikre plass), ta dem med om bord (her gjelder noen regler) eller la dem vente i bilen (dette er ikke tilgjengelig på utvalgte ruter. Sjekk detaljene for din rute).  Enkelte av Stena Lines ferger har egne lugarer for kjæledyr. Disse kan også forhåndsbestilles.

____________________________________________________________________________

 

Hva om jeg reiser sammen med en førerhund?

 

Førerhunder er velkomne overalt i Stena Lines havner og ferger og kan reise gratis.  De har full tilgang til passasjerdekk på samtlige av Stena Lines ruter og ferger. Alle slags førerhunder må ha de nødvendige papirene når du sjekker inn. De skal også hele tiden ha riktig type halsbånd og utstyr på reisen. Se spesielle regler for førerhunder på ruter i Irskesjøen under. Hvis det er andre passasjerer om bord som er spesielt allergiske mot hunder, varsler vi førerhundens eier og den allergiske passasjeren. Vi ber gjerne om at hver part unngår spesifikke områder til spesielle tider for å redusere sjansen for allergiske reaksjoner. Det gjelder for eksempel når én part spiser i restauranten, og vi tar forbehold om at vi ikke alltid greier å gi nødvendig medisinsk hjelp.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke vaksiner trenger kjæledyret?

 

Hvis du reiser til Storbritannia og Europa, må kjæledyr ha nødvendige papirer på at de er vaksinerte. Husk at du selv har ansvaret for å ha alle nødvendige papirer og sørge for at alle tiltak, som nødvendig karantene, er oppfylt i forhold til de forskriftsmessige kravene.

 

Hunder må være behandlet mot bendelorm minst 24–120 timer før innsjekk for reise til Storbritannia og Irland fra det kontinentale Europa. EUs pass for kjæledyr må vise tid og dato for behandling.  Bosatte i Nord-Irland kan gå til https://www.daera-ni.gov.uk/articles/travelling-pets for mer informasjon, selv om det inntil videre ikke kreves pass for kjæledyr eller rutinesjekker for ikke-kommersiell flytting av kjæledyr mellom Nord-Irland og Storbritannia.

 

Kjæledyr må være vaksinert mot rabies.  Først og fremst må du sørge for at kjæledyret er ID-merket, ellers gjelder ikke vaksineringen.  Hunden må være minst 12 uker gammel før vaksinering, og vaksinen må være gyldig på reisetidspunktet.  Du må vente 21 dager fra vaksineringen mot rabies før du reiser.

____________________________________________________________________________

 

Trenger kjæledyret et eget pass for kjæledyr?

 

Reiser med hund, katt og ilder er underlagt betingelsene i EUs pass for kjæledyr. Dette, eller et sertifikat for dyrehelse, erstatter alle pass eller andre papirer som tidligere er brukt for reiser med kjæledyr i Europa, inkludert PETS-dokumentet. EUs pass for kjæledyr kan utstedes av en autorisert veterinær når dyret har fått en mikrochip og har avgitt en vellykket blodprøve.

 

Fra 1. januar 2021 er ikke det britiske EU-passet for kjæledyr, som er utstedt i GB eller NI før 31. desember 2020, lenger gyldige. Som et midlertidig tiltak kan NI-dyreeiere kontakte sin veterinær, som vil oppdatere deres pass for kjæledyr på riktig måte for å tillate reising. Et nytt britisk (NI) merket EU pass for kjæledyr vil etter hvert bli distribuert til veterinær-praksiser.


Råd for Brexit: Per 1. januar 2021 er reglene for reise med hund, katt eller ilder fra Storbritannia til EU blitt endret. Mer informasjon finner du på GOV.UK.

 

Merk at du selv har ansvar for å skaffe til veie alle nødvendige papirer og sørge for alle tiltak, herunder om nødvendig karantene, for å oppfylle alle forskriftsmessige krav.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke papirer må kjæledyret ha?

 

I henhold tid EUs forordning for reise med kjæledyr må alle hunder, katter og ildere som beveger seg mellom EUs medlemsland oppfylle de samme reglene for dyrehelse. Alle kjæledyr som reiser mellom Irland og Storbritannia, Storbritannia og Europa og innen Europa, må være ID-merket og ha eget pass. Du kan finne mer informasjon om endringene som er gjort for reiser med kjæledyr fra 29. desember 2014 når du klikker på denne lenken: EUs reiseplan for kjæledyr.

 

Merk at du selv har ansvar for å skaffe til veie alle nødvendige papirer og sørge for alle tiltak, herunder om nødvendig karantene, for å oppfylle alle forskriftsmessige krav.

____________________________________________________________________________

 

Må kjæledyret være ID-merket?

 

Alle kjæledyr som reiser mellom Irland og Storbritannia eller kontinental-Europa og mellom Storbritannia og kontinental-Europa, må være ID-merket og ledsages av et pass for kjæledyr. Kjæledyret må være utstyrt med en godkjent elektronisk transponder (mikrobrikke) implantert av en autorisert veterinær for identifisering. Flere organisasjoner håndterer registrering av elektroniske ID-numre for kjæledyr. Denne registreringen kan også være nyttig når du skal spore opp et kjæledyr som har rømt. 

 

Merk at du selv har ansvar for å skaffe til veie alle nødvendige papirer og sørge for alle tiltak, herunder om nødvendig karantene, for å oppfylle alle forskriftsmessige krav.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke regler gjelder for reiser med kjæledyr etter Brexit?

 

Fra 1. januar 2021 er reglene for reising med hund, katt eller ilder fra Storbritannia til EU (inkludert kjæledyr som drar tilbake til Irland fra Storbritannia) blitt endret. For flere detaljer, vennligst gå til lenken under.

Reiser med kjæledyr fra Storbritannia til EU >>

Reiser med kjæledyr mellom Storbritannia og Nord-Irland >>

Reiser med kjæledyr fra Irland til Storbritannia >>

___________________________________________________________________________

 

Hvis kjæledyret blir igjen i bilen, får jeg da se til det i løpet av overfarten?

 

Dette vil kunne tillates, men varierer fra ferge til ferge og kan ikke garanteres.  Snakk med teamet vårt når du bestiller for mer informasjon.

____________________________________________________________________________

 

Hva om jeg reiser med flere enn 5 kjæledyr?

 

Fra 29. desember 2014 krever endringer i EUs regler for reiser med kjæledyr tilleggsregler for kjøretøy som har med flere enn fem kjæledyr. For mer informasjon, klikk på følgende lenke, EUs reiseplan for kjæledyr.

 

Hvis du reiser med 6 eller flere kjæledyr og skal delta i en konkurranse eller et show, må du fylle ut et skjema som gir unntak fra erklæring om kommersiell forflytning. Det bør bestilles via vårt kontaktsenter med dokumentasjon om konkurransen eller vise erklæringen om unntak ved innsjekking. 

 

Hvis du reiser med 6 eller flere kjæledyr og ikke skal delta i en konkurranse eller show, må du bestille via vår fraktavdeling og vise alle nødvendige papirer for kommersiell forflytning av dyr.

 

Nyttige lenker (Storbritannia)

 

Skjemaer for erklæring om fritak

Reiser med kjæledyr fra Nord-Irland

Kommersiell forflytning av kjæledyr fra Nord-Irland 

Britiske myndigheters råd om eksport av levende dyr

____________________________________________________________________________

 

Jeg reiser med hester. Kan jeg bestille på nettet?

 

Plass til hestevogner på opptil 12m kan bestilles på nett på våre Belfast–Cairnryan og Belfast–Liverpool-ruter, på ruter mellom Sverige og Danmark og ruter mellom Sverige og Tyskland. På disse rutene må kjøretøy som er over 12m lange bestilles via vår fraktavdeling. Hestevogner under 14m kan bestilles for reise mellom Sverige og Polen. For alle andre ruter, bestill via Stena Line Freight.

 

____________________________________________________________________________

 

Skal du reise med et kjæledyr på Irskesjøen?

 

Forhåndsbestilling av plass er obligatorisk:

Uansett hvilket alternativ du velger når du reiser med kjæledyret ditt, må plass til alle kjæledyr forhåndsbestilles, uansett om du reiser med bil eller til fots.

 

Kjæledyrets papirer:

Det er ditt ansvar å sørge for at du har alle nødvendige papirer for kjæledyret ditt.

 

Merk: Det er også viktig å sørge for at du er fortrolig med EU-reglene og PETS-reglene før du reiser. 

 

Førerhunder

Førerhunder er velkomne på alle fellesområder av Stena Lines havner og ferger, og har også rett til gratis reise så lenge de har riktig bånd og utstyr og oppfyller følgende kriterier:  Vennligst besøk informasjons-skranken når du går om bord og vis den relevante dokumentasjon for hunden din for å få adgang til alle områdene om bord.

 

Førerhunder må:

 • De må enten være spesielt opplært til å hjelpe en funksjonshemmet person og sertifisert av en organisasjon som er fullt medlem av Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), som er akkrediterings-organene for førerhunder over hele verden; eller
 • hvis de ikke er anerkjent som en førerhund av ADI eller IGDF, og ikke er en hund for emosjonell støtte, må skriftlig bevis gis av en kvalifisert hundetrener for å bevise at de har bestått en test for førerhunds offentlig tilgang i henhold til kravene satt av ADI. Disse finner du her(https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

 

Hvis hunden ikke oppfyller kriteriene over, eller er en hund for emosjonell støtte, uten anerkjennelse som førerhund av ADI eller IGDF, vil ikke hunden få tilgang til fellesområdene. I disse tilfellene ber vi deg om å bestille en reise for hunden din som kjæledyr under våre vanlige regler.

 

Hunden din må ha identifiserbart seletøy, hundebånd eller hundetrekk, slik at hunden kan gjenkjennes av fergens mannskap og andre passasjerer.

 

Vi følger retningslinjene til menneskerettighetskommisjonen som du kan se her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

 

Disse retningslinjene gjelder kun for førerhunder; alle andre dyr må reise som et kjæledyr i henhold til våre vanlige regler.

 

Emosjonelle støttehunder: 

Hunder for emosjonell støtte kan reise i bærevesker for kjæledyr (maks. størrelse: 91 cm x 62 cm x 56 cm) om bord i Stena Superfast VII og Superfast VIII på vår Cairnryan–Belfast-rute. Hunder for emosjonell støtte må dokumenteres som sådan skriftlig av en psykisk helsearbeider eller fastlege. Hunder for emosjonell støtte må bestilles gjennom kontaktsenteret.

 

• Alle kjæledyr må til enhver tid være under kontroll av en voksen.  Hunder må ha på seg halsbånd og ha et ikke-uttrekkbart bånd (ikke lenger enn 4 fot) når de overføres til en kennel, til salongen for kjæledyr eller til en dyre-lugar. Hvis hunden din er aggressiv eller har vært aggressiv mot mennesker eller andre dyr, må den ha munnkurv til enhver tid, bortsett fra når den er inne i en bæreveske i salongen for kjæledyr eller mens den er i en dyre-lugar eller i kennel.

 

Alternativene dine når du reiser mellom Irland og Frankrike:

Når du reiser med kjæledyret ditt på Irskesjøen har du flere alternativer å velge mellom, avhengig av ruten og fergen du reiser med

 

Kjæledyr i bil (til/fra Irland og Frankrike)

Kjæledyr kan forbli i kjøretøyet på alle ruter, unntatt Stena Vision på ruten Rosslare–Cherbourg.  På de lengre kryssingene våre (Liverpool–Belfast og Rosslare–Cherbourg med Stena Horizon) kan kjæledyr ikke forbli i kjøretøyet på grunn av lengden på kryssingene og at visse hunderaser er mer følsomme for varme/dårlig luftsirkulasjon i kjøretøy, så vi anbefaler at du enten bestiller en dyrevennlig lugar eller en plass i kennel.

 

Kjæledyr som forblir i kjøretøyet underveis reiser gratis.

 

Kjæledyr i kennel (til/fra Irland og Frankrike)

Du kan forhåndsbestille plass i kennel gjennom «Stena Plus & Tillegg om bord» i bestillingsprosessen eller via kontaktsenteret.

 

Plass i kennel er gratis når du reiser mellom Cairnryan – Belfast, Holyhead – Dublin og Fishguard – Rosslare.  På rutene Liverpool – Belfast og Rosslare – Cherbourg (kun Stena Horizon) påløper en avgift per plass i kennel, hver vei. Vær oppmerksom på at Stena Vision på ruten Rosslare – Cherbourg ikke har kennel.

 

Kennel på våre Liverpool–Belfast og Holyhead–Dublin-ruter er åpne under hele reisen.  Du kan både besøke hunden din på disse to rutene, og du kan gå tur med den under kontrollerte forhold.  For å få besøkstidene for kjæledyr som oppholder seg i kjøretøy på Stena Horizon på vår Rosslare–Cherbourg-rute, vennligst kontakt informasjon-skranken når du går ombord og få oppgitt tidene.  Hvis været tillater det, er det tillatt med to overvåkede besøk per overfart på maksimalt 10 minutter.

 

Stena Lines kennel om bord passer for kjæledyr som katter og hunder. Hvis du reiser med husdyr, eksotiske, farlige eller større dyr, må du kontakte kundeservice på forhånd for å fastslå om fasilitetene om bord er egnet for trygg transport av dyret.

 

Dedikert område for kjæledyr (kun til/fra Belfast og Cairnryan)

Frem til 20. mai 2023 vil Stena Superfast-fergene ha et eget område for kjæledyr hvor mindre katter og hunder kan reise sammen med sine eiere hvis de er sikret i en liten bæreveske (maksimal størrelse på 80 cm x 52 cm x 52 cm) gjennom hele overfarten. Kjæledyr må forbli i bæreveskene sine under overfarten og har ikke adgang til andre områder for passasjer. Plass i det dedikerte området for kjæledyr må forhåndsbestilles. Katter eller hunder som ikke har forhåndsbestilt plass eller som ikke får plass i slik bæreveske, vil ikke få adgang til det dedikerte området for kjæledyr om bord. Når en annen ferge trafikkerer ruten, vil det ikke være tillatt med kjæledyr i områdene for passasjerer.

 

Ny salong for kjæledyr (kun til/fra Belfast og Cairnryan)

Fra 21. mai 2023 åpner en egen salong for kjæledyr på ruten mellom Belfast og Cairnryan.  Av sikkerhetsgrunner må kjæledyret ditt forbli i den sikre dyrekassen under hele overfarten mens du er i dyresalongen.  • Dyrekassen må ikke være større enn: lengde 91 cm x høyde 62 cm x bredde 56 cm.  Salongen for kjæledyr er ikke utelukkende for hunder, så med forskjellige typer kjæledyr og dyreraser i salongen, må alle kjæledyr forbli sikret i sin bæreveske.  Salongen er et lukket område og den er et ukjent miljø for alle kjæledyr, så av hensyn til komforten og sikkerheten til både kjæledyr og eiere, er det obligatorisk for alle å følge denne regelen.

 

Maksimum 2 kjæledyr per bestilling.  Av sikkerhetsmessige årsaker må aldri eiere forlate kjæledyrene sine uten tilsyn i dyresalongen. Alle passasjerer som ønsker å reise med kjæledyret sitt i dyresalongen må forhåndsbestille plass.

 

Klikk her for å lære mer om vår salong for kjæledyr når du reiser mellom Belfast og Cairnryan.

 

Merk: Vesker tillates ikke som oppbevaringssted på reise for kjæledyret, og du får ikke å ta med kjæledyret om bord hvis det ikke er plassert i egnet bur til kjæledyr hvor tilgangen til dyret er via en sikker dør / glidelås / låsemekanisme og kjæledyret er sikret bak lås. All plass til kjæledyr må  forhåndsbestilles da det kun er tillatt med et begrenset antall bur om bord på hver overfart.

 

Dyrelugarer (mellom Irland og Frankrike)

Vi har også kjæledyrvennlige lugarer som kan forhåndsbestilles, og hvor du kan reise med opptil 2 kjæledyr i lugaren. Disse lugarene forhåndsbestiller du under "Lugarer" i bestillingsprosessen eller via vårt kontaktsenter. Kjæledyr er ikke tillatt i Superfast Suites på ruten vår mellom Belfast og Cairnryan på grunn av det begrensede antallet suiter per fartøy.  Fra 21. mai vil våre Superfast-fartøyer ha en dedikert lounge for kjæledyr, samt mulighet for å la kjæledyr være i kennel eller i kjøretøy.

 

Stena Vision: Kun i lugarer for kjæledyr. Det er ikke tillatt å la kjæledyr bli igjen i kjøretøyet

Kjæledyr kan ikke bli igjen i kjøretøy under overfart med Stena Vision. Det er som følge av hvordan fergen er konfigurert og fordi det er tilgjengelige lugarer for kjæledyr. Alle kjæledyr må bookes inn på forhånd i en lugar for kjæledyr. Stena Vision har ingen fasiliteter som kennel om bord. 

 

I de kjæledyrvennlige lugarene på Stena Vision kan du ta med opptil 2 kjæledyr i lugaren. Disse lugarene kan bestilles på forhånd under «Lugarer» i bestillingsprosessen eller via Stena Lines kontaktsenter. På Stena Vision er kun 2 kjæledyr tillatt per bestilling. Det er fordi kjæledyr ikke får bli igjen i kjøretøyet.

 

___________________________________________________________________________

 

Å reise med kjæledyr fra Harwich til Hoek van Holland

 

Reise med bil (maks 5 kjæledyr)

Ved innsjekk får du en farget lapp som viser at du har med et kjæledyr. Denne plasseres i speilet i frontruten og må henge der til du er tollklarert i ankomsthavnen.

 

Reise til fots (maks 3 kjæledyr)

Reiser du som fotpassasjer, må du bestille plass i kennel for kjæledyret om bord eller en egen lugar for kjæledyr; ellers kan det hende at kjæledyret ikke får tillatelse til å reise.

 

Når du går om bord på fergen, ber vi deg om å følge anvisningene fra besetningen nøye. Etter å ha gått om bord, melder du deg i informasjonsskranken på dekk 9. Her får du mer informasjon om kjæledyret om bord.

 

Å reise med førerhund eller hjelpehund for personer med hørselsproblemer eller autisme

Førerhunder og hjelpehunder for personer med hørselsproblemer eller autisme er velkomne på vår rute Hoek van Holland - Harwich og de reiser gratis. Når du bestiller, velger du en dyrevennlig lugar og registrerer hunden når du kommer til trinnet Stena Plus Extras. Hvis en dyrevennlig lugar ikke er tilgjengelig, vennligst kontakt vår kundeservice. De vil finne en løsning hvis det er andre tilgjengelige lugarer på seilingen.

 

Hundene har full tilgang til passasjerdekk på samtlige av Stena Lines ruter og ferger. Alle slags assistanse- og førerhunder skal ha papirene i orden når du sjekker inn. De skal også hele tiden ha riktig bånd og utstyr på reisen. Se spesielle regler under for førerhunder på ruter over Irskesjøen. Er det andre passasjerer på fergen som er svært allergiske mot hunder, varsler vi førerhundens eier og den allergiske passasjeren. Vi ber gjerne om at hver part unngår spesifikke områder til spesielle tider for å redusere sjansen for allergiske reaksjoner. Det gjelder for eksempel mens én part spiser i restauranten, og vi tar forbehold om at vi ikke alltid kan yte nødvendig medisinsk hjelp.

 

Kennel og kjæledyrvennlige lugarer om bord

Det er et begrenset antall plasser i Stena Lines oppvarmede hunderom. Du bestiller plass på forhånd under «Stena Plus og tillegg om bord» når du bestiller. Vi har også tilgjengelig et antall kjæledyrvennlige lugarer der kjæledyret kan reise sammen med deg. Kjæledyr er ikke tillatt i restaurantene, barene og butikkene. Vi har også et lite uteområde for kjæledyr.

 

Hunderommene om bord finnes i tre størrelser:

 • Stor kennel: 97 cm x 94 cm x 100 cm (h x b x d)
 • Medium kennel: 64 cm x 108 cm x 100 cm (h x b x d)
 • Liten kennel: 65 cm x 50 cm x 100 cm (h x b x d)

 

Vi har også et antall dyrevennlige lugarer tilgjengelig slik at kjæledyret ditt kan reise sammen med deg. Maksimalt antall kjæledyr per lugar:

 • 3 små kjæledyr opptil 15 kg eller
 • 2 mellomstore kjæledyr på opptil 30 kg eller
 • 1 stort kjæledyr over 30 kg

 

Kjæledyr er ikke tillatt i restaurantene, barene og butikkene. Vi har også et lite uteområde for kjæledyr.

 

NB: Store kjæledyr må kunne gå i trapper og over høye dørstokker, og det kan være nødvendig å løfte dem inn i en liten eller mellomstor kennel som ikke er på gulvnivå.

 

Bare følgende kjæledyr er tillatt om bord: hunder, katter, kaniner, marsvin, hamstere, ildere, mus, chinchillaer og ørkenrotter (det maksimale antall kjæledyr du kan ta med gjelder også smågnagere).

 

Reisepapirer

Kjæledyrets reisepapirer må oppfylle følgende krav:

 • Dyret må være minst 15 uker gammelt.
 • Mikrochip for identifisering (må være plassert før rabies-vaksinen, dette kan også være på samme dag)
 • Gyldig rabies-vaksine (transport mulig først 21 dager etter første vaksine). Hvis dyret er blitt vaksinert før og denne vaksineringen fremdeles er gyldig, er ikke denne venteperioden nødvendig.
 • Gyldig europeisk kjæledyrpass utstedt i et EU-land eller; et helsesertifikat utstedt av den offisielle myndigheten i Storbritannia eller et annet land som ikke er medlem av EU.
 • Behandling mot bendelorm. Dette gjelder bare hunder. Veterinæren må utføre behandlingen minst 1 dag (24 timer) og ikke mer enn 5 dager (120 timer) før tidspunktet for innreise i Storbritannia og må angis i passet. (Gjelder bare ved overfart mellom Hoek van Holland til Harwich)

 

Etter overfarten

Når du går i land i Harwich internasjonale havn, må kjæledyret gjennomgå inspeksjon fra DEFRA (Department of Environment, Food & Rural Affairs). Vi anbefaler at du har alle relevante papirer klare. Dette er standard prosedyre ved ankomst til britiske havner.

 

For mer informasjon om reglene for å reise med kjæledyr fra EU til Storbritannia og omvendt, gå til nettstedet til DEFRAeller den britiske regjeringens nettsted GOV.UK.

 

Har du spørsmål, ringer du til Stena Lines kundeservice for mer informasjon.

 

____________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyr mellom Gøteborg–Frederikshavn

 

Vi har et begrenset antall lugarer for kjæledyr, og alle kjæledyr må forhåndsbestilles før reisen.  I havnen må du gi beskjed til innsjekk om at du reiser med kjæledyr. Katter må reise i et bur eller transportboks. 

Bildekket er stengt på alle fergene under overfarten og det er ikke adgang for passasjerene.


Stena Jutlandica

Kjæledyr får oppholde seg i bilen på det åpne bildekket eller i salongen der det er lov å ta med en hund.

Stena Danica

Kjæledyr får oppholde seg i kjøretøyet ditt (unntatt i månedene mai, juni, juli og august) eller i en salong der det er lov å ta med en hund.

Stena Vinga

Kjæledyr får oppholde seg i kjøretøyet ditt (unntatt i månedene mai, juni, juli og august) eller i en salong der det er lov å ta med en hund. Det er også et lite løpeområde for kjæledyret.

 

Merk: I Danmark er det obligatorisk å tegne ansvarsforsikring for hunden. Ansvarsforsikringen dekker ikke veterinær-kostnader.  Sjekk om forsikringen også gjelder i landet du skal til og hvor lenge den gjelder. Spør forsikringsselskapet hvordan du best forsikrer kjæledyret på reise.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyr mellom Grenå–Halmstad

 

Kjæledyr får oppholde seg i kjøretøyet ditt (unntatt i månedene mai, juni, juli og august) eller i en salong der det er lov å ta med en hund.

 

Merk: I Danmark er det obligatorisk å tegne ansvarsforsikring for hunden. Ansvarsforsikringen dekker ikke veterinær-kostnader.  Sjekk om forsikringene også gjelder i landet du skal til og hvor lenge den gjelder. Spør forsikringsselskapet hvordan du best forsikrer kjæledyret på reise.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyr mellom Rostock–Trelleborg

 

Du må forhåndsbestille plass til kjæledyret og gi beskjed ved innsjekk når du kommer til havnen.

 

Det finnes et begrenset antall lugarer for kjæledyr som kan forhåndsbestilles om bord på Mecklenburg-Vorpommern og Skåne.  Hvis du ikke bestiller lugar for kjæledyr, må du bestille for kjæledyret når du fullfører bestillingen under «Ekstra». Hvis det ikke finnes lugarer for kjæledyr under «Ekstra», vil det ikke være mulig å ta med kjæledyret på den valgte avgangen. Hvis det skjer, velg en annen avgang. Kjæledyr er ikke tillatt i restauranter, barer og butikker. Det er mulig å oppholde seg på dekk i angitte områder.

____________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyr mellom Kiel–Gøteborg

 

Du kan reise med kjæledyr mellom Kiel–Gøteborg, men du må forhåndsbestille en lugar for kjæledyr. Det er et begrenset antall lugarer for kjæledyr på hver overfart. Ikke mer enn to kjæledyr er tillatt per lugar.  Merk at du ikke kan reise med kjæledyr hvis det ikke er noen ledige lugarer for kjæledyr.   Kjæledyr kan ikke bli værende i kjøretøyet under overfarten. Kjæledyr må registreres ved innsjekking, og du vil deretter bli vist til lugaren for kjæledyr via den korteste ruten dit. Bortsett fra kjæledyrets lugar og lufteområdet, har ikke kjæledyret adgang til de generelle områdene for passasjerer.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyr mellom Gdynia–Karlskrona

 

Kjæledyr kan kun reise på fergene Stena Spirit, Stena Ebba og Stena Estelle i egne lugarer for kjæledyr. Det finnes et begrenset antall lugarer for kjæledyr på hver overfart. Kjæledyr kan ikke reise hvis alle lugarer for kjæledyr er opptatt.Kjæledyr må registreres ved innsjekking og du vil deretter bli vist til lugaren for kjæledyr via den korteste ruten. Utenom lugaren og lufteområdet, har ikke kjæledyret adgang til de generelle områdene for passasjerer. Hunder må bruke munnkurv utenfor lugaren, og må holdes i bånd. Katter må reise i et bur/bærekasse.

 

____________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyr mellom Travemünde - Liepāja

 

På ruten vår Travemünde–Liepāja kan du reise med kjæledyr på Stena Flavia og Stena Livia. Du må imidlertid forhåndsbestille en egen lugar for kjæledyr.  Det er to lugarer for kjæledyr tilgjengelig. Kjæledyr kan ikke reise hvis disse lugarene for kjæledyr er fullbooket. Dyrene kan ikke bli værende i kjøretøyet under overfarten. Dyr har ikke adgang til de generelle områdene for passasjerer. Hunder må holdes i bånd og bruke munnkurv.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyr mellom Nynäshamn–Ventspils

 

Stena Baltica og Stena Scandica har lugarer der kjæledyr er tillatt. Når du velger en lugar for transport av kjæledyr, er det ingen kostnad for kjæledyret, men bestillingen bør indikere hvor mange kjæledyr som skal reise (maks. 5 kjæledyr per lugar). I sommersesongen (fra 1. mai til 30. september) kan kjæledyr bli værende i bilen. Du kan besøke kjæledyrene dine til visse tider, ledsaget av et medlem i besetningen. Det må betales et ekstra gebyr per kjæledyr i bilen. 

____________________________________________________________________________

 

Hvilket ansvar har jeg for kjæledyret mitt når jeg reiser med ferge?

 

 • Du er ansvarlig for å sikre at dyret har det bra.
 • Hvis kjæledyret reiser i et kjøretøy eller i en kennel om bord, må de bli værende der under hele overfarten.
 • Vi anbefaler at hunder reiser i kennel som stilles til disposisjon om bord, og Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for noen skader som måtte oppstå hvis vårt tilbud om hunderom ikke er benyttet
 • Det er din plikt å sørge for at alle betingelser for EUs regler for reise med kjæledyr og Storbritannias regler for reise med kjæledyr (PETS) er oppfylt.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for nøyaktigheten av den informasjon som gis.
 • Skulle kjæledyret ikke oppfylle betingelsene i EUs regler for reise med kjæledyr og Storbritannias regler for reise med kjæledyr (PETS), kan dyret holdes i karantene i Storbritannia i opptil 6 måneder eller sendes ut av landet.
 • Stena Line er forpliktet som en akkreditert PETS-befrakter å verifisere dokumentasjonen din og vil avvise frakt av kjæledyret hvis dokumentasjonen bryter med PETS-reglene.
 • Hvis du planlegger å sette kjæledyret i karantene, vil du være fullt ansvarlig for alle arrangementer og kostnader forbundet med dette. Du må vise den relevante dokumentasjonen til Stena Line før transporten.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for noen kostnader i forbindelse med manglende etterlevelse av EUs regler for reise med kjæledyr eller PETS-reglene.
 • Vi påtar oss intet ansvar for noen byrde eller skade forårsaket av kjæledyret ditt mens du er om bord. Du aksepterer at hvis det oppstår en skade eller hendelse som ble forårsaket av kjæledyret ditt, kan du bli rapportert til relevante myndigheter, og i noen tilfeller kan det føre til strafferettslig eller annet juridisk ansvar.

____________________________________________________________________________

 

Ulovlig handel med valper


Stena Line er mot ulovlig handel av valper og forsøker å stoppe denne praksisen. I samarbeid med DAERA og DEFRA motarbeider Stena Line aktivt transport av hunder og valper fra valpegårder mellom Irland og Storbritannia. Etterforskere har anledning til å stoppe og søke i kjøretøy som tilhører personer som mistenkes for ulovlig handel med hunder og valper. Alle passasjerer som er skyldig i ulovlig transport av hunder vil bli hindret i å fortsette reisen. Resultatet er straffeforfølgelse og konfiskering av valpene.

____________________________________________________________________________

 

 

Ansvarsfraskrivelse for kjæledyr

 

Stena Line kan ikke påta seg ansvar for noen av lenkene fra dette nettstedet, eller innholdet i disse. Lenkene er kun ment å hjelpe deg, og Stena Line er ikke ansvarlig for unøyaktigheter i den oppgitte informasjonen.

____________________________________________________________________________