Kan jeg ta med et kjæledyr?

Klart det! Ikke la familiens firbente venner bli igjen hjemme. De er også en del av familien! Ta dem med slik at de kan dele eventyrene og være med på alt det gøye som skjer. På Stena Line er kjæledyr velkommen og du kan bestille plass på et hunderom (vi anbefaler at du forhåndsbestiller for å sikre et hunderom), ta dem med om bord (det er enkelte regler rundt dette) eller la dem vente i bilen (dette er ikke tilgjengelig på utvalgte ruter, sjekk detaljene for din rute).  Enkelte av våre ferger har kjæledyrvennlige lugarer som kan forhåndsbestilles også.

____________________________________________________________________________

 

Hva om jeg reiser sammen med en fører-, høre- eller autisme-assistansehund?

 

Fører-, høre- eller autisme-assistansehunder er velkommen i alle områder av våre havner og skip og har rett til gratis reise.  De har full tilgang til passasjerdekkene på Stena Line-ruter og fartøyer. Alle fører, høre- eller autisme-assistansehunder må ha de nødvendige papirene ved innsjekking i havnene og må ha de korrekte seletøy og jakker hele tiden underveis på reisen. Se de spesifikke reglene angående assistansehunder i Irskesjøen nedenfor.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke vaksiner trenger kjæledyret?

 

Hvis du reiser til Storbritannia og Europa, må kjæledyr ha dokumentasjon som viser at de essensielle vaksinasjonene er utført. Merk at det er ditt ansvar å skaffe til veie alle nødvendige dokumenter og sørge for alle tiltak, herunder om nødvendig karantene, for å oppfylle alle forskriftsmessige krav.

 

Hunder må ta en behandling mot bendelorm, ikke mindre enn 24–120 timer før innsjekk for reise til Storbritannia og Republikken Irland fra det kontinentale Europa. EUs kjæledyrspass må medberegne tid og dato for behandling.  Bosatte i Nord-Irland går til  https://www.daera-ni.gov.uk/articles/travelling-pets  for informasjon selv om det inntil videre ikke kreves kjæledyrpass eller rutinesjekker for ikke-kommersiell forflytning av kjæledyr mellom Nord-Irland og Storbritannia.

 

Kjæledyr må være vaksinert mot rabies.  Først og fremst må du sørge for at kjæledyret har mikrobrikke, ellers teller ikke vaksineringen.  Hunden må være minst 12 uker gammel før vaksinering og vaksinen må være gyldig på reisetidspunktet.  Du må vente 21 dager fra rabies-vaksineringen før du reiser.

____________________________________________________________________________

 

Trenger kjæledyret et kjæledyrpass?

 

Kjæledyrreiser med hunder, katter og ilder er bundet av betingelsene i EUs kjæledyrpass. EUs kjæledyrpass eller et sertifikat for dyrehelse erstatter alle pass eller andre dokumenter som tidligere er brukt for kjæledyrreiser i Europa, inkludert PETS-dokumentet. EUs kjæledyrpass kan anskaffes hos en autorisert veterinær etter at en mikrobrikke er blitt montert og en vellykket blodprøve er gitt.

 

Fra 1. januar 2021 er ikke EU-pass i britisk stil utstedt i GB eller NI før 31. desember 2020 lenger gyldige. Som et midlertidig tiltak kan NI-dyreeiere kontakte sin private veterinær, som vil oppdatere deres kjæledyrpass på riktig måte for å tillate reising. Et nytt britisk (NI) merket EU kjæledyrpass vil bli distribuert til veterinærpraksiser etter hvert.


Brexit-råd: Per 1. januar 2021 er reglene for reise med hund, katt eller ilder fra Storbritannia til EU blitt endret. Mer informasjon finner du på GOV.UK.

 

Merk at det er ditt ansvar å skaffe til veie alle nødvendige dokumenter og sørge for alle tiltak, herunder om nødvendig karantene, for å oppfylle alle forskriftsmessige krav.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke papirer må kjæledyret ha?

 

Under EUs kjæledyrbevegelsessystem må alle kjæledyrhunder, katter og ildere som beveger seg mellom EU-medlemslandene oppfylle de samme reglene for dyrehelse. Alle kjæledyr som reiser mellom Irland og Storbritannia, Storbritannia og Europa og innen Europa, må ha mikrochip og pass. Du kan finne mer informasjon om endringene som er gjort for kjæledyrreiser implementert 29. desember 2014 ved å klikke på følgende lenke – EUs reiseplan for kjæledyr.

 

Merk at det er ditt ansvar å skaffe til veie alle nødvendige dokumenter og sørge for alle tiltak, herunder om nødvendig karantene, for å oppfylle alle forskriftsmessige krav.

____________________________________________________________________________

 

Må kjæledyret ha en mikrobrikke?

 

Alle kjæledyr som reiser mellom Irland og Storbritannia eller kontinental-Europa og mellom Storbritannia og kontinental-Europa, må ha mikrochip og ledsages av et kjæledyrpass. Kjæledyret må være utstyrt med en godkjent elektronisk transponder (mikrochip) for identifisering av en autorisert veterinær. Flere organisasjoner håndterer registrering av elektroniske identifikasjonsnumre for kjæledyr. Denne registreringen kan også være nyttig når du skal finne et kjæledyr som har løpt av gårde. 

 

Merk at det er ditt ansvar å skaffe til veie alle nødvendige dokumenter og sørge for alle tiltak, herunder om nødvendig karantene, for å oppfylle alle forskriftsmessige krav.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke regler gjelder for reiser med kjæledyr etter Brexit?

 

Fra 1. januar 2021 er reglene for reising med hund, katt eller ilder fra Storbritannia til EU (inkludert kjæledyr som drar tilbake til Irland fra Storbritannia) blitt endret. For flere detaljer vennligst besøk lenkene nedenfor.

Reiser med kjæledyr fra Storbritannia til EU >>

Reiser med kjæledyr mellom Storbritannia og Nord-Irland >>

Reiser med kjæledyr fra Irland til Storbritannia >>

___________________________________________________________________________

 

Hvis kjæledyret blir igjen i bilen, kan jeg se til det i løpet av overfarten?

 

Dette vil kunne tillates men vil variere med fartøy og kan ikke garanteres.  Snakk med teamet vårt når du bestiller for mer informasjon.

____________________________________________________________________________

 

Hva om jeg reiser med flere enn 5 kjæledyr?

 

Fra 29. desember 2014 krever endringer i EUs ordning for kjæledyrreiser tilleggsregler for kjøretøy som har med flere enn fem kjæledyr. For mer informasjon, klikk på følgende lenke, EUs reiseplan for kjæledyr.

 

Hvis du reiser med 6 eller flere kjæledyr med hensikt om å delta i en konkurranse eller et show, må du fullføre et unntak fra erklæringsskjemaet om kommersiell bevegelse. Du bør bestille via vårt kontaktsenter med bevis på konkurransen eller vise unntakserklæringen ved innsjekking. 

 

Hvis du reiser med 6 eller flere kjæledyr og ikke reiser til en konkurranse eller fremvisning, må du nestille via vår Frakt-avdeling og levere alt nødvendig papirarbeid for kommersiell forflytning av dyr.

 

Merk: Det er ikke mulig å reise med 6 eller flere kjæledyr på Harwich-Hoek van Holland-ruten.

 

Nyttige koblinger (Storbritannia)

 

Skjemaer for erklæring om fritak

Reiser med kjæledyr fra Nord-Irland

Kommersiell forflytning av kjæledyr fra Nord-Irland 

Britiske myndigheters råd om eksport av levende dyr

____________________________________________________________________________

 

Jeg reiser med hester, kan jeg bestille på nettet?

 

Hestevogner på opptil 12 m kan bestilles på nett på våre Belfast–Cairnryan og Belfast–Liverpool-ruter, på ruter mellom Sverige og Danmark og ruter mellom Sverige og Tyskland. På disse rutene må kjøretøy som er over 12 m lange bestilles via vår fraktavdeling. Hestevogner under 14 meter kan bestilles for reise mellom Sverige og Polen. For alle andre ruter, bestill via  Stena Line Freight.

 

____________________________________________________________________________

 

Reiser med kjæledyr på Cairnryan–Belfast

 

Kjæledyr reiser gratis i kjøretøy, i våre kjerner og i sikre bærevesker for kjæledyr (maks. størrelse: 80 cm x 52 cm x 52 cm), men  forhåndsbestilles (med unntak av assistansedyr). Dette kan gjøres på steget «Stena Plus & Tillegg om bord» i bestillingsprosessen.

 

Våre kennel om bord passer for kjæledyr som katter og hunder. Hvis du reiser med husdyr, eksotiske, farlige eller større dyr, må du kontakte kundeservice på forhånd for å fastslå om fasilitetene er egnet om bord for trygg transport av dyret/dyret.

 

Med bil

Hunderom kan forhåndsbestilles uten ekstra kostnad eller hvis du foretrekker det, kan kjæledyret bli værende i kjøretøyet ditt eller i et sikkert bur (maksimal størrelse 80 cm x 52 cm x 52 cm) under hele overfarten. 

 

Stena Superfast VII og Stena Superfast VIII har et eget område for kjæledyr der små katter og hunder kan reise når de ledsages av eierne hvis de sikres i en liten bæreveske (maksimal størrelse på 80 cm x 52 cm x 52 cm) under overfarten. Kjæledyr må forbli i fraktførerne under overfarten og er ikke tillatt i andre passasjerområder. Kjæledyr må forhåndsbestilles til det dedikerte kjæledyrområdet. En katt eller hund som ikke er forhåndsbestilt eller som ikke får plass i den utpekte småvesken, vil ikke bli tillatt i det dedikerte kjæledyrområdet om bord. Når et annet skip kjører, vil ingen kjæledyr tillates i passasjerområdene.

 

Fotpassasjerer som ikke bruker det dedikerte kjæledyrområdet kan bestille en kennel for kjæledyret sitt.

 

Merk: Vesker tillates ikke som reiseoppbevaring og du vil ikke være i stand til å ta med kjæledyret om bord hvis du ikke har et ordentlig kjæledyrbur med deg hvor tilgang til buret er via en sikker dør/glidelås/låsemekanisme og kjæledyret ditt er fullstendig innelukket. Alle kjæledyr må være forhåndsbestilt da det bare tillates et begrenset antall bur om bord på hver overfart.

 

Assistansehunder er velkomne i alle fellesområder av våre havner og skip, og vil også ha rett til fri reise så lenge de oppbevares på sele/bly og oppfyller følgende kriterier:

 • de må enten være spesielt opplært til å hjelpe en funksjonshemmet person og sertifisert av en organisasjon som er fullt medlem av Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), akkrediteringsorganene for assistanse hundeorganisasjoner over hele verden; eller
 • der de ikke blir anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, og ikke er en emosjonell støttehund, må skriftlig bevis gis av en kvalifisert hundetrener for å bevise at de har bestått en sertifiseringstest for assistansehunds offentlig tilgang i henhold til kravene satt av ADI, som du kan få tilgang til her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis hunden din ikke oppfyller kriteriene ovenfor, eller er en emosjonell støttehund som ikke er anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, vil hunden din ikke få lov til å reise i fellesområdene. I disse tilfellene ber vi deg om å bestille hunden din for å reise som kjæledyr under våre vanlige regler.

Hunden din må ha på seg en identifiserbar seletøy, bandana, hundebånd eller hundejakke, slik at hunden umiddelbart kan gjenkjennes av skipets mannskap og andre passasjerer.

Vi følger retningslinjene til kvalifikasjoner og menneskerettighetskommisjonen som du kan få tilgang til her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Disse retningslinjene gjelder kun for assistansehunder; alle andre assistansedyr må reise som et kjæledyr i henhold til våre vanlige regler.

 

 

Emosjonelle støttehunder kan reise i bærevesker for kjæledyr (maks. størrelse: 80 cm x 52 cm x 52 cm) om bord Stena Superfast VII og Superfast VIII på vår Cairnryan–Belfast-rute. Emosjonelle støttehunder må bekreftes som sådan skriftlig av en psykisk helsearbeider eller fastlege. Hunder for emosjonell støtte må bestilles ved å kontakte kontaktsenteret.

____________________________________________________________________________

 

Reiser med kjæledyr på Liverpool–Belfast

 

Med bil

Det anbefales at du forhåndsbestiller en hundebur for kryssing på vår Liverpool–Belfast-rute. Det tilkommer et ekstra gebyr per hundehytte per overfart og kan bestilles i «Stena Plus og tillegg om bord»-trinnet i bestillingsprosessen. Ved å bestille en hundehytte vil du få tilgang til kjæledyret ditt gjennom hele overfarten. Ikke bare kan du besøke hunden din, men du kan også trene den under kontrollerte forhold og gratis hundemat er tilgjengelig.

 

For kunder som reiser med store hunder, merk deg hundeburenes størrelse for denne ruten: 100 x 82,5 x 75 cm

 

Merk: Enkelte hunder er mer følsomme for varme-/dårlige luftsirkulasjon i kjøretøy. Vi anbefaler eierne å ta ekstra forholdsregler og bruke hundeburet der det er tilgjengelig.

 

Til fots

Kjæledyr er ikke tillatt i lugarer eller andre passasjerområder om bord. Du må forhåndsbestille et hundebur som finner du på promenadedekk og tillate tilgang til kjæledyret ditt gjennom hele overfarten. Ikke bare kan du besøke hunden din, men du kan også trene den under kontrollerte forhold og gratis hundemat er tilgjengelig.  Det tilkommer et ekstra gebyr per hundebur per overfart og kan bestilles på steget «Stena Plus og tillegg om bord» i bestillingsprosessen.

 

For kunder som reiser med store hunder, merk deg hundeburenes størrelse for denne ruten: 100 x 82,5 x 75 cm

 

Assistansehunder er velkomne i alle fellesområder av våre havner og skip, og vil også ha rett til fri reise så lenge de oppbevares på sele/bly og oppfyller følgende kriterier:

 • de må enten være spesielt opplært til å hjelpe en funksjonshemmet person og sertifisert av en organisasjon som er fullt medlem av Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), akkrediteringsorganene for assistanse hundeorganisasjoner over hele verden; eller
 • der de ikke blir anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, og ikke er en emosjonell støttehund, må skriftlig bevis gis av en kvalifisert hundtrener for å bevise at de har bestått en sertifiseringstest for assistansehunds offentlig tilgang i henhold til kravene satt av ADI som du kan få tilgang til her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis hunden din ikke oppfyller kriteriene ovenfor, eller er en emosjonell støttehund som ikke er anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, vil hunden din ikke få lov til å reise i fellesområdene. I disse tilfellene ber vi deg om å bestille hunden din for å reise som kjæledyr under våre vanlige regler.

Hunden din må ha på seg en identifiserbar seletøy, bandana, hundebånd eller hundejakke, slik at hunden umiddelbart kan gjenkjennes av skipets mannskap og andre passasjerer.

Vi følger retningslinjene til kvalifikasjoner og menneskerettighetskommisjonen som du kan få tilgang til her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Disse retningslinjene gjelder kun for assistansehunder; alle andre assistansedyr må reise som et kjæledyr i henhold til våre vanlige regler.

____________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyret på Holyhead–Dublin

 

Med bil

Hunderom kan forhåndsbestilles uten ekstra kostnad, eller hvis du foretrekker det, kan kjæledyret ditt bli værende i kjøretøyet under overfarten. Du kan forhåndsbestille en hunderom «Stena Plus og tillegg om bord»-trinnet i bestillingsprosessen. Merk at vi har et begrenset antall hunderom tilgjengelig. Du må gi oss beskjed mens du bestiller om at du planlegger å ta med et kjæledyr.

 

Til fots

Du kan forhåndsbestille hunderom uten ekstra kostnad under trinnet «Stena Plus og tillegg om bord» i bestillingsprosessen. Merk at vi har et begrenset antall ledige hunderom. Du må gi oss beskjed mens du bestiller om at du planlegger å ta med et kjæledyr.

 

Mål for Stena Estrid hunderom:
Bredde: 110 cm Høyde: 80 cm Dybde: 90 cm
Bredde: 100 cm Høyde 80 cm Dybde: 100 cm
Bredde: 210 cm Høyde: 80 cm Dybde: 100 cm

Mål for Stena Adventurer hunderom:
Bredde: 65 cm Høyde: 72 cm Dybde: 100 cm

 

Assistansehunder er velkomne i alle fellesområder av våre havner og skip, og vil også ha rett til fri reise så lenge de oppbevares på sele/bly og oppfyller følgende kriterier:

 • de må enten være spesielt opplært til å hjelpe en funksjonshemmet person og sertifisert av en organisasjon som er fullt medlem av Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), akkrediteringsorganene for assistanse hundeorganisasjoner over hele verden; eller
 • der de ikke blir anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, og ikke er en emosjonell støttehund, må skriftlig bevis gis av en kvalifisert hundtrener for å bevise at de har bestått en sertifiseringstest for assistansehunds offentlig tilgang i henhold til kravene satt av ADI som du kan få tilgang til her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis hunden din ikke oppfyller kriteriene ovenfor, eller er en emosjonell støttehund som ikke er anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, vil hunden din ikke få lov til å reise i fellesområdene. I disse tilfellene ber vi deg om å bestille hunden din for å reise som kjæledyr under våre vanlige regler.

Hunden din må ha på seg en identifiserbar seletøy, bandana, hundebånd eller hundejakke, slik at hunden umiddelbart kan gjenkjennes av skipets mannskap og andre passasjerer.

Vi følger retningslinjene til kvalifikasjoner og menneskerettighetskommisjonen som du kan få tilgang til her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Disse retningslinjene gjelder kun for assistansehunder; alle andre assistansedyr må reise som et kjæledyr i henhold til våre vanlige regler.

 

Merk at kjæledyr ikke kan tas med om bord i et kjæledyrbur på denne ruten.

____________________________________________________________________________

 

Reiser med kjæledyret på Fishguard–Rosslare

 

Med bil

Hunderom kan forhåndsbestilles uten ekstra kostnad, eller hvis du foretrekker det, kan kjæledyret ditt bli værende i kjøretøyet under overfarten. Du kan forhåndsbestille en hunderom under «Stena Plus og tillegg om bord»-trinnet i bestillingsprosessen. Merk at vi har et begrenset antall ledige hunderom. Du må gi oss beskjed mens du bestiller om at du planlegger å ta med et kjæledyr.

 

 

Til fots

Du kan forhåndsbestille hunderom uten ekstra kostnad under trinnet «Stena Plus og tillegg om bord» i bestillingsprosessen. Merk at vi har et begrenset antall ledige hunderom. Du må gi oss beskjed mens du bestiller om at du planlegger å ta med et kjæledyr.

 

Assistansehunder er velkomne i alle fellesområder av våre havner og skip, og vil også ha rett til fri reise så lenge de oppbevares på sele/bly og oppfyller følgende kriterier:

 • de må enten være spesielt opplært til å hjelpe en funksjonshemmet person og sertifisert av en organisasjon som er fullt medlem av Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), akkrediteringsorganene for assistanse hundeorganisasjoner over hele verden; eller
 • der de ikke blir anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, og ikke er en emosjonell støttehund, må skriftlig bevis gis av en kvalifisert hundtrener for å bevise at de har bestått en sertifiseringstest for assistansehunds offentlig tilgang i henhold til kravene satt av ADI som du kan få tilgang til her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis hunden din ikke oppfyller kriteriene ovenfor, eller er en emosjonell støttehund som ikke er anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, vil hunden din ikke få lov til å reise i fellesområdene. I disse tilfellene ber vi deg om å bestille hunden din for å reise som kjæledyr under våre vanlige regler.

Hunden din må ha på seg en identifiserbar seletøy, bandana, hundebånd eller hundejakke, slik at hunden umiddelbart kan gjenkjennes av skipets mannskap og andre passasjerer.

Vi følger retningslinjene til kvalifikasjoner og menneskerettighetskommisjonen som du kan få tilgang til her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Disse retningslinjene gjelder kun for assistansehunder; alle andre assistansedyr må reise som et kjæledyr i henhold til våre vanlige regler.

 

Merk at kjæledyr ikke kan tas med om bord i et kjæledyrbur på denne ruten.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyret på Cherbourg–Rosslare

 

Med bil

Katter og hunder kan reise i kjøretøyet ditt gratis eller i en av våre oppvarmede hundebur om bord for et ekstra gebyr hver vei. Hundebur avhenger av tilgjengelighet og må forhåndsbestilles. Hvis det ikke er noen hundehytter tilgjengelig, må du ha kjæledyret i bilen. Kjæledyr er IKKE  tillatt i lugarer. Du må informere oss om at du har tenkt å ta med et kjæledyr før reisen når du bestiller. Du kan forhåndsbestille en hundebur på "Stena Plus og tillegg om bord"-trinnet i bestillingsprosessen. Det er maksimalt 5 kjæledyr per bestilling.

 

Passasjerer som velger å forhåndsbestille et hundebur vil få en adgangskode i Guest Services-kranken om bord. Hundebur ligger på promenadedekket. Ikke bare vil hundeburet tillate tilgang til kjæledyret ditt gjennom hele overfarten, men du kan også trene dem under kontrollerte forhold. Kjæledyr, bortsett fra førerhunder, hørsels- eller assistansehunder, er ikke tillatt ombord i passasjerområdene.

 

Merk: Enkelte hunder er mer følsomme for varme og/eller dårlig luftsirkulasjon i kjøretøy. På grunn av lengden på denne overfarten, vil vi råde eiere til å ta ekstra forholdsregler og bruke hunderom-anlegget der det er tilgjengelig. Vi må understreke at kjæledyr ikke er tillatt i lugarer. Det er også viktig å sikre at du er kjent med EU- og PETS-reglene før du reiser. 

 

Besøkstider for kjæledyr i kjøretøy: Du kan besøke kjæledyret kl. 10.00 og 22.00 under overfartene tirsdag–fredag, kl. 10.00 og 19.00 under overfartene på lørdag, og kl. 07.00 og 19.00 under overfartene på søndag og mandag. Besøk på bildekket er begrenset til maksimalt 10 minutter når været tillater det.

 

Mål for Stena Horizon hunderom:

Bredde: 73 cm Høyde: 80 cm Dybde: 95 cm

 

Assistansehunder er velkomne i alle fellesområder av våre havner og skip, og vil også ha rett til fri reise så lenge de oppbevares på sele/bly og oppfyller følgende kriterier:

 • de må enten være spesielt opplært til å hjelpe en funksjonshemmet person og sertifisert av en organisasjon som er fullt medlem av Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), akkrediteringsorganene for assistanse hundeorganisasjoner over hele verden; eller
 • der de ikke blir anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, og ikke er en emosjonell støttehund, må skriftlig bevis gis av en kvalifisert hundtrener for å bevise at de har bestått en sertifiseringstest for assistansehunds offentlig tilgang i henhold til kravene satt av ADI som du kan få tilgang til her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis hunden din ikke oppfyller kriteriene ovenfor, eller er en emosjonell støttehund som ikke er anerkjent som en assistansehund av ADI eller IGDF, vil hunden din ikke få lov til å reise i fellesområdene. I disse tilfellene ber vi deg om å bestille hunden din for å reise som kjæledyr under våre vanlige regler.

Hunden din må ha på seg en identifiserbar seletøy, bandana, hundebånd eller hundejakke, slik at hunden umiddelbart kan gjenkjennes av skipets mannskap og andre passasjerer.

Vi følger retningslinjene til kvalifikasjoner og menneskerettighetskommisjonen som du kan få tilgang til her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Disse retningslinjene gjelder kun for assistansehunder; alle andre assistansedyr må reise som et kjæledyr i henhold til våre vanlige regler.

 

 Til fots

Katter og hunder er ikke tillatt i lugarer eller andre passasjerområder om bord. Kjæledyr kan reise i en av våre oppvarmede hundebur om bord for et ekstra gebyr hver vei. Hundebur avhenger av tilgjengelighet og  forhåndsbestilles. Kjæledyr er IKKE tillatt i lugarer. Du må informere oss om at du har tenkt å ta med et kjæledyr før reisen når du bestiller. Du kan forhåndsbestille en hundebur under "Stena Plus og tillegg om bord"-trinnet i bestillingsprosessen. Det er maksimalt 5 kjæledyr per bestilling.

 

Passasjerer som velger å forhåndsbestille et hundebur vil få en adgangskode i Guest Services-kranken om bord. Hundebur ligger på promenadedekket. Ikke bare vil hundeburet tillate tilgang til kjæledyret ditt gjennom hele overfarten, men du kan også trene dem under kontrollerte forhold. Kjæledyr, bortsett fra førerhunder, hørsels- eller assistansehunder, er ikke tillatt ombord i passasjerområdene.

 

Mål for Stena Horizon hunderom:

Bredde: 73 cm Høyde: 80 cm Dybde: 95 cm

 

Fører-, høre- eller autisme-assistansehunder er velkommen i alle områder av havnen og om bord på våre fartøyer. Besøk Guest Services-skranken når du går om bord for å vise den relevante dokumentasjonen for hunden din for å tillate adgang til alle områder om bord.

 

Merk: Det er også viktig å sørge for at du er fortrolig med EU-reglene og PETS-reglene før du reiser. 

___________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyret på Harwich til Hoek van Holland

 

Reise med bil (maks 5 kjæledyr)

Ved innsjekking vil du motta en farget henger for å identifisere at du har med et kjæledyr. Denne plasseres på bakspeilet på frontruten og må forbli der til du har tollklarert i hver havn.

Etter å ha kommet om bord ber vi om at du melder deg til informasjonsskranken på dekk 9, der vil vi gi deg mer informasjon om kjæledyr om bord på Stena Line-fergene.

 

Reise til fots (maks 3 kjæledyr)

Reiser du til fots, må du bestille plass på hunderom for kjæledyret om bord eller ta med en kabin som er godkjent for kjæledyr om bord; kjæledyret ditt kan ellers ikke ha lov til å reise.

Vel om bord ber vi om at du melder deg til informasjonsskranken på dekk 9, så vil våre medarbeidere hjelpe deg med kjæledyret.

 

Hunderom om bord

Det er et begrenset antall plasser tilgjengelig i våre hunderom og et begrenset antall kjæledyrlugarer som må bestilles før reisen, på nettet eller ved å ringe oss. Kjæledyr kan også reise i kjøretøyet ditt, men vi anbefaler at hunder plasseres i en hunderom eller oppholde seg i en kjæledyrhytte. 

 

Hunderom om bord er tilgjengelig i tre størrelser:

·        Store hunderom: 97 cm x 94 cm x 100 cm (H x B x D)

·        Middels store hunderom: 64 cm x 108 cm x 100 cm (H x B x D)

·        Små hunderom: 65 cm x 50 cm x 100 cm (H x B x D)

 

Merk: hunderom er under bildekkene, og tilgang er via trapper. Store kjæledyr som veier < 25 kg må gå ned trappene, over en høy dørstokk og må kanskje løftes opp i små og middelsstore hunderom som ikke er plassert på gulvet.

 

Etter overfarten

Når du går ut av fergen i Harwich internasjonale havn, kan det være at kjæledyret må gjennomgå en inspeksjon av DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs, Miljø- og landbruksdepartementet).

Det anbefales at du holder alle relevante papirer relatert til kjæledyret ditt for hånden. Dette er standard prosedyre ved ankomst til britiske havner. Hvis du vil finne ut mer om DEFRA og ta med kjæledyret ditt til Storbritannia, kan du bruke DEFRA- lenken.

Brexit-råd: Per 1. januar 2021 er reglene for reise med hund, katt eller ilder fra Storbritannia til EU blitt endret. Mer informasjon finner du på GOV.UK.

Eller du kan ringe et medlem av vårt team i Stena Line kundesenter.

____________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyret på Gøteborg–Frederikshavn

 

Vi har et begrenset antall kjæledyrplasser tilgjengelig og alle kjæledyr må forhåndsbestilles før reisen.  I havnen må du gi beskjed til innsjekk om at du reiser med kjæledyr. Katter må reise i et bur eller transportboks. 

På alle fartøy er bildekket stengt så lenge overfarten varer og adgang tillates ikke for passasjerene.


Stena Jutlandica

Kjæledyr kan oppholde seg på det åpne bildekket i bilen eller i den hundevennlige loungen.

Stena Danica

Kjæledyr tillates å oppholde seg i kjøretøyet ditt (unntatt i månedene mai, juni, juli og august) eller i en hundevennlig salong.

Stena Vinga

Kjæledyr tillates å oppholde seg i kjøretøyet ditt (unntatt i månedene mai, juni, juli og august) eller i en hundevennlig salong. Det er også et lite løpeområde for kjæledyret.

 

Merk: I Danmark er det obligatorisk å tegne ansvarsforsikring for hunden din. Ansvarsforsikringen dekker ikke kostander ved en veterinær.  Sjekk om forsikringene også gjelder i landet du skal til – og hvor lenge de gjelder. Spør forsikringsselskapet ditt hvordan du best forsikrer kjæledyret på reise.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyret på Grenå–Halmstad

Kjæledyret ditt kan bli værende i kjøretøyet på bildekket (hele året) eller det kan oppholde seg sammen med deg på dekk 7 i et separat område. På alle fartøy er bildekket stengt så lenge overfarten varer og adgang tillates ikke for passasjerene.

 

Merk: I Danmark er det obligatorisk å tegne ansvarsforsikring for hunden din. Ansvarsforsikringen dekker ikke kostander ved en veterinær.  Sjekk om forsikringene også gjelder i landet du skal til – og hvor lenge de gjelder. Spør forsikringsselskapet ditt hvordan du best forsikrer kjæledyret på reise.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyret på Rostock–Trelleborg

 

Du må forhåndsbestille for kjæledyret og gi beskjed til innsjekk når du kommer til havnen.

 

Et begrenset antall kjæledyrlugarer, som kan forhåndsbestilles, er tilgjengelig om bord på Mecklenburg-Vorpommen og Skåne.  Hvis du bestiller uten en kjæledyrlugar, må du bestille for kjæledyret når du fullfører bestillingen under overskriften «Ekstra». Hvis det ikke er noen dyresteder presentert under «Ekstra», vil det ikke være mulig å ta kjæledyret med deg på avgangen du hadde valgt. Hvis dette skjer, velg en alternativ avgang. Kjæledyr er ikke tillatt i restauranter, barer og butikker. Det er mulig å oppholde seg på dekk i angitte områder.

____________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyret på Kiel–Gøteborg

 

Du kan reise med kjæledyret på Kiel–Gøteborg, men du må forhåndsbestille en kjæledyrlugar for å gjøre det. Det er et begrenset antall kjæledyrlugarer på hver overfart. Ikke mer enn to kjæledyr er tillatt per lugar.  Merk at du ikke kan reise med kjæledyret hvis det ikke er noen ledige kjæledyrlugarer.   Kjæledyret har ikke lov til å bli værende i kjøretøyet under overfarten. Kjæledyret må registreres ved innsjekking, og du vil deretter bli tatt med til den spesielle kjæledyrlugaren via den korteste ruten dit. Bortsett fra kjæledyrlugaren og treningsområdet, har ikke kjæledyret adgang til de generelle passasjerområdene.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyret på Gdynia–Karlskrona

 

Kjæledyr kan kun reise på fergene Stena Spirit, Stena Vision og Stena Estelle i spesielle kjæledyrkabiner. Et begrenset antall spesielle kjæledyrlugarer er tilgjengelige på hver overfart. Kjæledyr kan ikke reise hvis kjæledyrlugarene er fullbooket.Kjæledyret må registreres ved innsjekking og du vil deretter tas med til den spesielle kjæledyrlugaren via den korteste ruten. Utenom lugaren og lufteområdet, gis ikke kjæledyret tilgang til de generelle passasjerområdene. Hunder må bruke munnkurv utenfor lugaren, og må holdes i bånd. Katter må reise i et bur/bærekasse.

 

____________________________________________________________________________

 

Reise med kjæledyret på Travemünde–Liepāja

 

På ruten vår Travemünde–Liepāja kan du reise med kjæledyret på Stena Flavia og Stena Livia Du må imidlertid forhåndsbestille en spesiell lugar for kjæledyr.  Det er to kjæledyrlugarer tilgjengelig. Kjæledyr kan ikke reise hvis disse kjæledyrlugarene er fullbooket. Dyrene kan ikke bli værende i kjøretøyet under overfarten. Dyr er ikke tillatt adgang til de generelle passasjerområdene. Hunder må holdes i bånd og bruke munnkurv.

____________________________________________________________________________

 

 

Reise med kjæledyret på Nynäshamn–Ventspils

 

Stena Baltica og Stena Scandica har lugarer der kjæledyr er tillatt. Når du velger en lugar for transport av kjæledyr, er det ingen kostnad for kjæledyret, men bestillingen bør indikere hvor mange kjæledyr som skal reise (maks. 5 kjæledyr per lugar). I sommersesongen (fra 1. mai til 30. september) kan kjæledyr bli værende i bilen. Du kan besøke kjæledyrene dine til visse tider, ledsaget av et besetningsmedlem. Det blir et ekstra gebyr per kjæledyr i bilen.  

____________________________________________________________________________

 

Hvilket ansvar har jeg for kjæledyret mitt når jeg reiser med ferge?

 

 • Du er ansvarlig for å sikre dyrets velbefinnende.
 • Hvis kjæledyret reiser inne i et kjøretøy eller i hunderommet om bord, må de bli værende der så lenge overfarten varer.
 • Vi anbefaler at hunder reiser i hunderom som stilles til disposisjon om bord og Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for noen skader som måtte oppstå på grunn av at våre hunderom-fasiliteter ikke er benyttet
 • Det er din plikt å sørge for at alle betingelser for for EUs ordning for kjæledyrreise og Storbritannias ordning for kjæledyrreise (PETS) er oppfylt.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for nøyaktigheten av den informasjon som gis.
 • Skulle kjæledyret ikke oppfylle betingelsene i EUs ordning for kjæledyrreise og Storbritannias ordning for kjæledyrreise (PETS), kan dyret holdes i karantene i Storbritannia i opptil 6 måneder eller sendes ut av landet.
 • Stena Line er forpliktet som en akkreditert PETS-fraktfører til å verifisere dokumentasjonen din og vil avvise frakt av kjæledyret hvis dokumentasjonen bryter med PETS-reglene.
 • Hvis du planlegger å sette kjæledyret i karantene, vil du være fullt ansvarlig for alle arrangementer og kostnader forbundet med denne prosedyren. Du må presentere den relevante dokumentasjonen til Stena Line før transporten.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for noen kostnader i forbindelse med manglende etterlevelse av EUs regler for kjæledyrreise eller PETS-reglene.
 • Vi påtar oss intet ansvar for noe byrde eller skade forårsaket av kjæledyret ditt mens du er om bord. Du aksepterer at hvis det oppstår en skade eller hendelse som ble forårsaket av kjæledyret ditt, kan du bli rapportert til relevante myndigheter, og i noen tilfeller kan det føre til strafferettslig eller annet juridisk ansvar.

____________________________________________________________________________

 

Ulovlig valpehandel


Stena Line er mot ulovlig handel med valper og forsøker å stoppe denne praksisen. I samarbeid med DAERA og DEFRA , motarbeider Stena Line aktivt transport av hunder og valper fra valper fra valpefarmer mellom Irland og Storbritannia. Etterforskere er autorisert til å stoppe og søke kjøretøy som tilhører personer som mistenkes for ulovlig handel med hunder og valper. Alle passasjerer som er skyldig i ulovlig transport av hunder vil bli forhindret fra å fortsette reisen. Resultatet er straffeforfølgelse og konfiskering av valpene.

____________________________________________________________________________

 

 

Ansvarsfraskrivelse for kjæledyr

 

Stena Line kan ikke påta seg ansvar for noen av koblingene fra dette nettstedet, eller innholdet i disse. Koblingene er kun til din fordel, og Stena Line er ikke ansvarlig for unøyaktigheter i den oppgitte informasjonen.

____________________________________________________________________________

Contact frequently asked question icon

Tilknyttede spørsmål