Latvia med ferge – den beste måten å komme seg vekk på!

Legg alt bak deg og reis til Latvia.

 

Latvia, siden det ligger inneklemt mellom Litauen og Estland, er et seriøst undervurdert reisemål. Det er gode nyheter for de som vil komme seg unna allfarvei. Dette lille landet er hjem til en befolkning på bare to millioner mennesker, og omtrent en tredjedel av disse bor i hovedstaden, Riga. 

 

Latvias landskap er en fullstendig åpenbaring for den nye besøkende. Halvparten av landet er dekket av skog, og du kan besøke utrolige nasjonalparker. Og Latvia har også 500 km med kystlinje, så det er ingen unnskyldning for å ikke få litt sand mellom tærne.

 

Den største og eldste av Latvias nasjonalparker, Gauja, er 90 000 hektar med skoger, klikker, grotter, slott og kirker, vannmøller og vindmøller, naturlige kilder og panoramautsikt. Den er perfekt for gåturer og sykling, båtturer og, om vinteren, skigåing. Ta kabelbanen for å nyte den fantastiske utsikten over Gaujaelvens gamle dal eller, hvis du er en spenningssøker, besøk om sommeren for å forsøke deg på ziplinen eller strikkhopping. Trygt tilbake på bakkeplan kan du så sparke av deg skoene og nyte en av barfotstiene.

 

Reis om våren når de blomstrende heggetrærne gjør utsikten over landskapet nesten fullstendig hvit, eller om høsten for å nyte Den gylne sesongen og en fullstendig annerledes atmosfære – Latvia er et land for alle årstider.

 

Om sommeren flokker både latviere og turister til kysten. Landets Østersjøkyst har hvite sandstrender, sanddyner, bratte klipper og sandsteinlandtunger. Hvis du ser etter surfing, besøk Pavilosta. Denne bittelille byen er et fristed for utendørs- og vannsportsentusiaster og du vil finne ut at den lokale røykte fisken er akkurat det rette etter en dag i bølgene.  

 

Hvis du ikke er en fan av stranden, men liker vannet, er Livu Aquapark for deg. Den er en av de største i Nord-Europa, og den har områder for plasking, sklier og avslapping – inkludert badstuer og en spa-sone.

 

Familieeventyrer bør få med seg Tervete naturpark, More safari eller AB fornøyelsespark og Tarzāns – Sigulda eventyrpark, den største friluftsparken i Baltikum.

 

Latvias utstrakte landsbygd er også en kilde for næring. Lokalbefolkningen leter etter økologiske ingredienser som inkluderer alt fra bjørkesevjejuice til bær og sopp. 

 

Latvia har en verden av mat for deg å oppdage. En lokal kjenning er rugbrød og du vil finne det i ganske mange oppskrifter – både salte og søte. Latvia har sin egen versjon av hvitløksbrød, som tradisjonelt nytes sammen med et kaldt glass øl, og med en slik lang kystlinje finner du all slags fisk på Latvias menyer. Lenger inne i landet står stuet kjøtt og sunne grønnsaker på menyen. Det du vil oppdage mest av alt er at latvierne spiser sesongbasert, så alt er nylig høstet. Latvia er også hjem til den nordligste vingården i verden – vi skåler for det! 

Legg alt bak deg og reis til Latvia.

 

Latvia, siden det ligger inneklemt mellom Litauen og Estland, er et seriøst undervurdert reisemål. Det er gode nyheter for de som vil komme seg unna allfarvei. Dette lille landet er hjem...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 787 én vei, bil, sjåfør og sete

Havnesteder

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

Liepāja havn er lett tilgjengelig fra øst via A9 eller fra sør via A11 i Latvia, og mindre enn 30 minutters gange fra Liepāja togstasjon.

Ventspils havn ligger mindre enn en kilometer fra sentrum i den gamle delen av byen ved elven Venta. Havnen kan enkelt nås med bil på E22, og intercity-bussene ankommer Ventspils busstasjon, som ligger bare 7 minutters gange fra havnen.

Utvalgte reisemål

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 787 én vei, bil, sjåfør og sete

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.