Ferge til Tyskland og reisen begynner!

Tyskland – et land for alle årstider.

 

Tyskland er utvilsomt et kraftsentrum i EU. Som et av deres mange luksusbilmerker sier det, landet drives av Vorsprung durch Technik – som på norsk blir «forsprang gjennom teknologi». Men det er så mye mer med dette varierte landet – et land som har to årtusener med historie å snakke om, mange verdensledende byer å utforske og et landskap som tilbyr noe til alle og i enhver årstid: Her kan du kan oppdage varme kilder, Europas største strand og noen av de kuleste skisportstedene i Europa.

 

Kulturgribber vil få sin nysgjerrighet for kunst tilfredsstilt i storbyer som München, Frankfurt og Hamburg. Naturelskerne kan på sin side nyte et aktivt friluftseventyr i de bayerske Alper, Schwarzwald eller Rhindalen.

 

I tillegg til luksusbilene, har Tyskland flere andre betydningsfulle eksportartikler. Oktoberfest er en av dem, og denne folkefestivalen blir sannsynligvis også nå feiret i en by i nærheten av der du bor. Men for å få den autentiske opplevelsen med øl, mat og moro, er du nødt til å dra til München. Hovedstaden i Bayern-regionen ønsker årlig mer enn seks millioner mennesker velkommen til Oktoberfest, som starter i september og varer i opptil 18 dager. Hvis du besøker Tyskland på et annet tidspunkt, kan likevel oppleve noe av stemningen med festivalen ved å besøke Hofbräuhaus am Platzl. Verdens mest berømte vertshus åpnet i 1589, allmenheten ble gitt adgang i 1828, og det er nå åpent 365 dager i året. Prøv svineskank og skyll det ned med en Hofbräu – det er tradisjonelt!

 

En annen tysk tradisjon som er blitt global er de nå allestedsnærværende julemarkedene. De har inspirert tilsvarende arrangementer i Storbritannia og Europa, men de tyske Weihnachtsmarkt er og blir de opprinnelige og beste. Leipzig-markedet daterer seg tilbake til 1458, og er dermed ikke bare et av Tysklands eldste, men også et av de største: Det er 250 boder å utforske i seks områder! Hold utkikk etter juletreet i saksisk gran som kan være over 20 meter høyt. I Braunschweig er plassene rundt St. Blasii-katedralen hjemsted for 150 kunsthåndverkere og selgere og deres illuminerte boder. Dette er den perfekte bakgrunnen for å gå rundt og kikke på kulinariske herligheter, kunsthåndverk og nyte en varm sjokoladedrikk. Du finner ikke mer julestemning enn dette!

 

Høyt på turistenes liste er hovedstaden, Berlin, hjemsted til Tysklands turistattraksjon nummer 1, Brandenburger Tor. Den er en av de få gjenværende delene av Berlinmuren, og nå et nasjonalt symbol på fred og gjenforening. Dette utrolige landemerket, som er så imponerende og Instagram-berømt, er 26 meter høyt, har 12 doriske søyler og Kvadrigaen, en firspanns hestevogn med seiersgudinnen om bord.

 

Utenfor landets urbane landskap, er Tyskland oversådd med historiske småbyer og landsbyer, skoger og fjell. Tyskland har et svimlende antall på rundt 20 000 slott, inkludert Neuschwanstein, modellen for Disney-slottet som innleder alle Disney-filmer. Schwarzwald er en av de mest besøkte innlandsregionene i Europa, og i tillegg til å være et paradis for turgåere, kan du ta en tur med jernbanen eller kjøre Schwarzwalds Panoramarute. Bare ta et kart og sett deg bak rattet!

 

Vi har tre ruter til Tyskland; til Rostock fra Trelleborg i Sverige, til Kiel fra Gøteborg i Sverige, og til Travemünde fra Liepāja i Latvia – nyttig å vite hvis du planlegger en europeisk biltur! På hver rute tilbyr vi komfortable lugarer som passer ethvert budsjett, med alt du trenger for å slappe av og bli frisket opp for den forestående bilturen. 

Tyskland – et land for alle årstider.

 

Tyskland er utvilsomt et kraftsentrum i EU. Som et av deres mange luksusbilmerker sier det, landet drives av Vorsprung durch Technik – som på norsk blir «forsprang gjennom teknologi». Men det er...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra 793 kr enkel, bil og sjåfør

Havnesteder

Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany

Havnen i Kiel ligger ved kysten av Østersjøen i Tyskland, og er lett tilgjengelig fra A7 og andre større ruter. Offentlige transportforbindelser er gode med tog og busstasjonen kun 10 minutters gange fra terminalen.

Rostock havn finner du ved kysten av Østersjøen i Tyskland i enden av A19, den er tydelig skiltet og dermed veldig lett å komme til med bil. Regulær busstjeneste er også tilgjengelig for fotpassasjerer.

Travemünde havn finner du ved bukten i den berømte og historiske Lübeck by ved bredden av Trave-elven, omtrent 20 km fra Lübeck sentrum. Havnen er godt skiltet fra A1.

Utvalgte reisemål

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra 793 kr enkel, bil og sjåfør

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.