Om oss

Selskapet vårt

Vi er Stena Line, én av verdens største fergeoperatører med over 33 300 årlige seilinger. Alt vi gjør har utspring i våre kjerneverdier: Vi tar vare på kundene. Vi tar vare på ressurser. Vi tar vare på hverandre.

 

Stena Line har sine røtter i Sverige, og vi er i sannhet et internasjonalt selskap. Vi har mer enn 6100 ansatte fra 40 land over hele Europa. Stena Lines hovedkvarter ligger i Gøteborg i Sverige, og vi er organisert med rutedrift i sju forretningsregioner.

 

Vi tilbyr rimelig og sømløs fergetransport til alle våre kunder, og satser fullt på sikkerhet, trygg drift og mindre miljøavtrykk.

 

Vi er et fergeselskap med visjonen om å forbinde Europa for en bærekraftig fremtid sammen.

        

Vår svenske arv

Sten A. Olsson ble oppdratt på en øy utenfor Sveriges vestkyst. I ung alder lærte han at hardt arbeid, godt samarbeid og omsorg for hverandre, det lønner seg. I 1939 etablerte han seg i en alder av 23 år med kjøp og salg av skrapmetall i Gøteborg. Noen år senere gikk han til anskaffelse av sitt første fartøy, og resten er historie. I dag er det hans sønn, Dan, som er administrerende direktør (CEO) i Stena Group. Stena Line forblir en familiebedrift med svenske røtter, og vi er stolte av den arven vi har.

 

Vår visjon

Vår visjon om «å samle Europa for en bærekraftig fremtid» er det primære målet for reisen vår. Allerede i dag har vi Europas største nettverket av fergeruter. Men når alt kommer til alt, handler det ikke om hva vi gjør, men hvorfor og hvordan vi gjør det. Vi tenker selv at alt det henger sammen. Når vi bringe mennesker sammen, tilrettelegger vi også for videre utvikling av bedrifter og samfunn. På denne måten seiler vi mot et enda sikrere og mer pålitelig selskap, og vi reduserer miljøavtrykket jevnt og trutt.

 

En rutebasert organisasjon

Vi driver organisert rutedrift i sju regioner: Danmark, Tyskland, Østersjøen i nord, Østersjøen i sør, Irskesjøen i nord, Irskesjøen i sør, og Nordsjøen. Forretningsområdene gir selskapet sjansen til å dra nytte av medvirkninger og konsentrere oppmerksomheten om lønnsomhet. Enhver organisert rute har ansvar for egen lønnsomhet.

 

Vår storfamilie Stena AB

Stena Line er en del av Stena AB, og sammen har vi 17 400 ansatte rundt om i verden som hver dag gjør en innsats for å skape verdi for våre kunder.

 

 Oversikt over Stena Line

  • 6100 ansatte
  • 20 fergeruter
  • 40 fartøy
  • 19 milliarder svenske kroner i omsetning

Våre ruter

Våre ferger

Vår bærekraftige reise