Hvor lenge før avgang må jeg sjekke inn?

Tidspunkt for innsjekking varierer etter hvilken ferge og havn du reiser fra, og er oppført i e-billettens bestillingsbekreftelse. 

 

Innsjekking med kjøretøy:

Passasjerer som reiser med kjøretøy må følge skiltene til innsjekking. Vennligst vis fram e-billett og annen relevant dokumentasjon til medarbeidere som er ansvarlige for innsjekking, så vil de gjerne sjekke deg inn for overfarten. Når de er ferdige, vil de føre deg frem til bilbanen i forberedelse til ombordstigningen. 

 

Innsjekking uten kjøretøy: 

Passasjerer til fots kan sjekke inn i passasjerterminalen ved et av Stena Lines skranker eller, der det er tilgjengelig, ved en av våre selvbetjente kiosker. Sjekker du inn via en automat, skanner du strekkoden på e-billetten. Den skriver ut et ombordstigningskort for deg. Trenger du hjelp, vil en medarbeider når som helst kunne hjelpe deg. 

Merk at innsjekkingsforsinkelser kan føre til at bestillingen blir kansellert uten refusjon.

Passasjerer bes også om å sikre at de har all nødvendig reiseidentifikasjon og dokumentasjon tilgjengelig (som pass og visum) før de ankommer havnen. Stena Line tar ikke ansvar for tilfeller hvor passasjerer ikke er i stand til å innhente de relevante tillatelsene som kreves for reiser over landegrensene.   

 

Tog og seiling-passasjerer:

Hvis du har bestilt en Tog og seilingsbillett, merk at enkelte Tog- og seiling (Rail & Sail)-tjenester kan ha planlagt ankomst etter seneste innsjekkingstid. Passasjerene kan være sikre på at de fortsatt vil få lov til å gå om bord. Skulle togtjenestene bli forsinket, kan seilaser vente for å ta imot disse fotpassasjerene (alt etter kapteinens skjønn).

 

Belfast havn (til Cairnryan) og Cairnryan havn

Innsjekking åpner for biler 2 timer før avgang, og stenger 45 minutter før avgang.

Innsjekk av passasjerer til fots, inkludert passasjerer med Tog og seiling, åpner 1 time 45 minutter før avgang, og stenger 45 minutter før avgang.

 

Belfast havn (til Liverpool) og Liverpool havn

Innsjekking for fergeavgang kl. 10.30 åpner for kjøretøy og passasjerer til fots fra kl. 08.00 og stenger kl. 09.30.

Innsjekking for fergeavgang kl. 22.30 åpner for kjøretøy og passasjerer til fots fra kl. 19.30 og stenger kl. 21.30.

 

Dublin havn og Holyhead havn

Innsjekking for biler stenger 30 minutter før avgang. Innsjekking for passasjerer til fots stenger 40 minutter før avgang.

 

Rosslare havn og Fishguard havn

Innsjekking for kjøretøy åpner 3 timer før avgang og stenger 30 minutter før avgang.

Innsjekk for passasjerer til fots, inkludert passasjerer med Tog og seiling, åpner 1 time 30 minutter før avgang, og stenger 30 minutter før avgang.

 

Harwich havn

For avgang kl. 09.00, sjekker du inn for kjøretøy og som passasjer fra kl. 07.45. Tjenesten stenger kl. 08.15. 

Innsjekk med avgang kl. 23.00 for kjøretøy og passasjerer til fots åpner kl. 20.30 og stenger kl. 22.15. På travle overfarter fra midten av mai til september, vil innsjekking åpne for kjøretøy kl. 19.30.

 

Fordi du reiser fra et land utenfor EU/Schengen, gjelder forskjellige regler for innreise. Det kan ta lengre tid å sjekke inn ved landegrensene fordi bagasje og reisedokumenter kan kontrolleres av tollvesenet.

 

Hoek van Holland havn

For avgang klokken 14.15 (mandag til lørdag) åpner innsjekking for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 12.30, og stenger kl. 13.30. Fra midten av mai til september vil innsjekking for kjøretøy åpne kl. 11.30 på travle overfarter.

For avgang kl. 13.45 (søndag) åpner innsjekking for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 12.15, og stenger kl. 13.00.

For avgang kl. 22.00, åpnes innsjekk for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 18.45, og stenger kl. 21.15. Fra midten av mai til september på travle overfarter, vil innsjekk for kjøretøy åpne kl. 18.15.

 

Fordi du reiser til et land utenfor EU/Schengen, gjelder forskjellige regler for innreise. Det kan ta lengre tid å sjekke inn ved landegrensene fordi bagasje og reisedokumenter kan kontrolleres av tollvesenet.

 

Cherbourg havn

Innsjekking for kjøretøy stenger 60 minutter før avgang. Passasjerer kan hente billettene fra kl. 12.00 på onsdager og fredager, og fra kl. 10.00 på søndager. Innsjekking for passasjerer til fots stenger 60 minutter før avgang.

 

Göteborg havn (til Danmark) og Frederikshavn havn

Innsjekking åpner 60 minutter før avgang på reiser med kjøretøy, og 45 minutter før avgang for passasjerer til fots. Innsjekking stenger 30 minutter før avgang. 

 

Göteborg havn (til Kiel)

Innsjekk åpner fra 17.00 (mandag til fredag) og fra kl. 16.00 (lørdag og søndag), og stenger 30 minutter før planlagt avgang for passasjerer til fots, og 60 minutter før planlagt avgang for alle som reiser med kjøretøy. 

 

Kiel havn

Fra 17. juni til 21. august 2022 åpner innsjekking hver dag fra kl. 14.00 og stenger 30 minutter før planlagt avgang for kjøretøy og passasjerer til fots. Ombordstigning starter kl. 15.00

 

Bortsett disse datoene er innsjekking åpen fra kl. 16.00 mandag til fredag, og fra kl. 15.00 lørdag og søndag, og stenger 30 minutter før planlagt avgang for kjøretøy og passasjerer til fots. Ombordstigning starter kl. 17.00 fra mandag til fredag og kl. 16.00 lørdag og søndag.

 

Svenske cruise-passasjerer får gå om bord fra kl. 13.15 via landgangen.

 

Halmstad havn og Grenå havn

Passasjer til fots kan bare reise fra Halmstad havn mellom 27. juni og 14. august. Utenfor disse datoene passasjerer reise med kjøretøy. Når reising for fotpassasjerer er tilgjengelig, vil innsjekking finne sted på Halmstad sentralstasjon. Vær oppmerksom på at det ikke er noen innsjekkingsfasiliteter for fotpassasjerer i havnen; kun passasjerer med kjøretøy kan sjekke inn fra havnen. Innsjekking for fotpassasjerer på Halmstad sentralstasjon åpner 75 minutter før avgang og stenger 60 minutter før fergens avgangstid. Stena Line-bussen transporterer fotpassasjerer fra sentralstasjonen til fergen. Når bussen har forlatt stasjonen, vil den ikke stanse for å ta med flere passasjerer underveis.  

Personer kan reise med sykkel når som helst, gitt at både voksne og barn har egne landeveissykler; spedbarn kan reise i sikrede sykkelseter eller tilhengere festet til voksnes sykler. Tandemsykler og tilhengere for yngre barn er også tillatt, men hver enkelt må ha sitt eget sete. 

 

Passasjerer til fots kan bare reise fra Grenå havn mellom 27. juni og 14. august.  Innsjekking åpner 45 minutter før avgang og stenger 30 minutter før planlagt avgangstid

Personer kan reise med sykkel når som helst, gitt at både voksne og barn har egne landeveissykler; spedbarn kan reise i sikrede sykkelseter eller tilhengere festet til voksnes sykler. Tandemsykler og tilhengere for yngre barn er også tillatt, men hver enkelt må ha sitt eget sete. 

 

Kjøretøy fra Halmstad og Grenå: Innsjekking åpner 90 minutter før avgang og lukker 30 minutter før planlagt avgangstid.  

 

Rostock havn

Innsjekking stenger 60 minutter før planlagt avgang.

Passasjerer til fots må hente billetter fra tollskranken minst 45 minutter før avgang (tollskranken er åpen fra kl. 05.30 til kl. 22.45 fra mandag til lørdag, og fra kl. 08.15 til kl. 22.15 på søndag). Innsjekking for passasjerer til fots stenger 30 minutter før avgang. Terminalbussen kjører 30 minutter før avgang. Etter det er det ingen tilgjengelig transport til fartøyet.

 

Trelleborg havn

Innsjekking stenger 60 minutter før planlagt avgang.

 

Karlskrona havn og Gdynia havn

Innsjekking stenger 60 minutter før planlagt avgang. Grupper på mer enn 20 personer må sjekke inn minst 90 minutter før avgang. 

Passasjerer må lese regler for pass og visum før ankomst til havnen. Stena Line er ikke ansvarlig dersom en passasjer ikke har tillatelse til å krysse grensen. Du finner mer informasjon på www.msz.gov.pl 

 

Havner i Travemünde, Liepāja, Nynäshamn og Ventspils

Innsjekk for passasjerer som reiser uten et kjøretøy stenger 60 minutter før fastsatt avreise og 90 minutter for passasjerer som reiser med et kjøretøy.

 

Hankø havn

Innsjekk for passasjerer som reiser med et kjøretøy stenger 30 minutter før fastsatt avreise.