Hvor lenge før avgang må jeg sjekke inn?

Tidspunkt for innsjekk varierer etter hvilken ferge og havn du reiser fra, og er oppført i e-billettens bestillingsbekreftelse. 

 

Innsjekk med kjøretøy:

Passasjerer som reiser med kjøretøy, må følge skiltene til innsjekk. Vennligst vis fram e-billett og annen relevant dokumentasjon til medarbeidere som er ansvarlige for innsjekk, så sjekker de deg gjerne inn for overfarten. Når de er ferdige, viser de vei til riktig kjørefelt som forberedelse til ombordstigningen. 

 

Innsjekk uten kjøretøy: 

Passasjerer til fots sjekker inn i passasjerterminalen ved en av Stena Lines skranker eller, når de er tilgjengelig, fra en av Stena Lines selvbetjente automater. Sjekker du inn via en automat, skanner du strekkoden på e-billetten. Den skriver ut et ombordstigningskort for deg. Trenger du hjelp, vil en medarbeider når som helst kunne hjelpe deg. 

Merk at innsjekkingsforsinkelser kan føre til at bestillingen blir kansellert uten refusjon.

Passasjerer bes også om å sikre at de har all nødvendig reisepapirer og dokumentasjon tilgjengelig (som pass og visum) før de ankommer havnen . Stena Line tar ikke ansvar for tilfeller hvor passasjerer ikke greier å hente inn tillatelsene som kreves for reiser over landegrensene.

 

Gøteborg havn (til Danmark) og Frederikshavn havn

Innsjekk åpner 60 minutter før avgang på reiser med kjøretøy, og 45 minutter før avgang for passasjerer til fots. Innsjekk stenger 30 minutter før avgang. 

 

Gøteborg havn (til Kiel)

Innsjekk åpner fra 17.00 (mandag til fredag) og fra kl. 16.00 (lørdag og søndag), og stenger 30 minutter før planlagt avgang for passasjerer til fots, og 60 minutter før planlagt avgang for alle som reiser med kjøretøy. 

 

Kiel havn

Fra 21. juni til 17. august 2023 åpner innsjekk hver dag fra kl. 14.00 og stenger 30 minutter før planlagt avgang for kjøretøy og passasjerer til fots. Ombordstigning starter kl. 15.00.

 

Bortsett fra disse datoene er innsjekk åpen fra kl. 14.00 mandag til søndag, og stenger 30 minutter før planlagt avgang for kjøretøy og passasjerer til fots. Ombordstigning starter kl. 17.00 fra mandag til fredag og kl. 16.00 lørdag og søndag.

 

Svenske fergepassasjerer får gå om bord fra kl. 13.15 via landgangen.

 

Halmstad havn og Grenaa havn

Du kan ikke reise som fotpassasjer fra Halmstad eller Grenå.

 

Hver enkeltperson får reise med sykkel når som helst, gitt at både voksne og barn har egne landeveissykler; spedbarn får reise i sikret sykkelseter eller tilhengere festet til voksnes sykler. Tandemsykler og tilhengere for yngre barn er også tillatt, men hver enkelt må ha sitt eget sete. 

 

Kjøretøy fra Halmstad og Grenå: Innsjekk åpner 90 minutter før avgang og stenger 30 minutter før planlagt avgangstid.  

 

Rostock havn

Innsjekk for kjøretøy stenger 60 minutter før planlagt avgang.

Passasjerer til fots må hente billetter fra tollskranken minst 45 minutter før avgang (tollskranken er åpen fra kl. 05.30 til kl. 22.45 fra mandag til lørdag, og fra kl. 08.15 til kl. 22.15 på søndag). Innsjekk for passasjerer til fots stenger 30 minutter før avgang. Terminalbussen kjører 30 minutter før avgang. Etter det er det ingen tilgjengelig transport til fartøyet.

 

Trelleborg havn

Innsjekk stenger 60 minutter før planlagt avgang.

Passasjerer til fots eller på sykler bes sjekke inn i Hamngatan 9, 231 42, Trelleborg.

 

Karlskrona havn og Gdynia havn

Innsjekk stenger 60 minutter før planlagt avgang. Grupper på mer enn 20 personer må sjekke inn minst 90 minutter før avgang. 

Passasjerer må lese regler for pass og visum før ankomst til havnen. Stena Line er ikke ansvarlig dersom en passasjer ikke har tillatelse til å krysse grensen. Du finner mer informasjon på www.msz.gov.pl.

 

Travemünde og Liepāja havn

Registreringen åpner 2,5 timer før avgang i Travemünde og 3 timer før avgang i Liepāja. Innsjekking for passasjerer som reiser uten bil stenger 60 minutter før planlagt avgangstid, og for passasjerer som reiser med bil, 90 minutter før planlagt avgangstid.

 

Nynäshamn og Ventspils havn

Registreringen åpner 2,5 timer før avgang i Nynäshamn og 3 timer før avgang i Ventspils. Innsjekking for passasjerer som reiser med eller uten.

 

Belfast havn (til Cairnryan) og Cairnryan havn

Innsjekk åpner for biler 2 timer før avgang, og stenger 45 minutter før avgang.

Innsjekk av passasjerer til fots, inkludert passasjerer med Tog og seiling, åpner 1 time 45 minutter før avgang, og stenger 45 minutter før avgang.

 

Belfast havn (til Liverpool) og Liverpool havn

Innsjekk for fergeavgang kl. 10.30 åpner for kjøretøy og passasjerer til fots fra kl. 08.00 og stenger kl. 09.30.

Innsjekk for fergeavgang kl. 22.30 åpner for kjøretøy og passasjerer til fots fra kl. 19.30 og stenger kl. 21.30.

 

Dublin havn og Holyhead havn

Innsjekk for biler stenger 30 minutter før avgang. Innsjekk for passasjerer til fots stenger 40 minutter før avgang.

 

Rosslare havn

Innsjekk for kjøretøy åpner 3 timer før avgang. Innsjekk stenger 30 minutter før avgang når du reiser til Fishguard og 45 minutter før avgang når du reiser til Cherbourg.

Innsjekk for passasjerer til fots, inkludert passasjerer med Tog og seiling, åpner 1 time 30 minutter før avgang, og stenger 30 minutter før avgang.

 

Fishguard havn

Innsjekk for kjøretøy åpner 3 timer før avgang og stenger 30 minutter før avgang.

Innsjekk for passasjerer til fots, inkludert passasjerer med Tog og seiling, åpner 1 time 30 minutter før avgang, og stenger 30 minutter før avgang.

 

Harwich havn

Innsjekk for avgang kl. 09.00 åpner for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 07.45, og stenger kl. 08.15. 

Innsjekk for avgang kl. 23.00 åpner for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 20.30 og stenger kl. 22.15. På travle overfarter fra midten av mai til september åpner innsjekk for kjøretøy kl. 19.30.

 

Fordi du reiser fra et land utenfor EU/Schengen, gjelder det andre regler for innreise. Det kan ta lengre tid å sjekke inn ved landegrensene fordi bagasje og reisepapirer gjerne kontrolleres av tollvesenet.

 

Hoek van Holland havn

Innsjekk for avgang kl. 14.15 (mandag til lørdag) åpner for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 12.30, og stenger kl. 13.30. Fra midten av mai til september åpner innsjekk for kjøretøy kl. 11.30 på travle overfarter.

Innsjekk for avgang kl. 13.45 (søndag) åpner for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 12.15, og stenger kl. 13.00.

Innsjekk for avgang kl. 22.00, åpner for kjøretøy og passasjerer til fots kl. 18.45, og stenger kl. 21.15. Fra midten av mai til september åpner innsjekk for kjøretøy kl. 18.15 på travle overfarter.

 

Fordi du reiser til et land utenfor EU/Schengen, gjelder det andre regler for innreise. Det kan ta lengre tid å sjekke inn ved landegrensene fordi bagasje og reisepapirer gjerne kontrolleres av tollvesenet.

 

Cherbourg havn

Innsjekk for kjøretøy stenger 60 minutter før avgang. Passasjerer kan hente billettene fra kl. 12.00 på onsdager og fredager, og fra kl. 10.00 på søndager. Innsjekk for passasjerer til fots stenger 60 minutter før avgang.

 

Passasjerer med Tog og seiling:

Har du bestilt en Tog og seiling-billett, bør du notere deg at enkelte Tog og seiling-tjenester har planlagt ankomst etter at innsjekk er stengt. Passasjerene forsikres om at de fortsatt får lov til å gå om bord. Skulle togtidene bli forsinket, utsettes gjerne overfarter for å ta imot disse passasjerene til fots (alt etter kapteinens skjønn).