Finn pris & book

Stena Lines historie i Norge

I 1979 valgte det svenske fergeselskapet Stena Line å utvide til Norge. Her kan du lese mer om vår historie.


Reis på StenaCruise fra kr 40!
Jubileumstilbud - StenaCruise fra kr 40!

Vi feirer at Stena Line har seilt mellom Oslo og Frederikshavn i 40 år med å gi deg muligheten til å reise på 24/36-timers StenaCruise fra bare kr 40!

Du kan reise helt fram til 30. desember, men husk å bestill senest søndag 20. oktober.

 

For avreise fredag - lørdag tilkommer helgetillegg.
Tilbudet gjelder innvendig standard 2-sengs lugarer.

Bruk tilbudskode: JUB40

 

Velkommen om bord!

40_aar_2019
40 år mellom Oslo og Frederikshavn

I 2019 fyller Stena Line i Norge 40 år, men det var ingen selvfølge at Stena Line skulle utvide fergenettverket sitt da avgjørelsen falt. Mens "den store fergekrisen" foregikk i Sverige i 1979 viste Stena Line sin styrke ved å åpne en ny linje som trafikkerte mellom Norge og Danmark. Det skulle vise seg å bli blant en av det svenske rederiets mest lønnsomme linjer.

Siden mai 1979 har det vært 3 ulike fartøy under navnet "Stena Saga" som har brakt nordmenn til Danmark for både ferie og minicruise-avbrekk, og danske reisende og skiturister til Norge. 

faksimile_gammel-annonse
"TV, kjøtt og sjøreise"

Stena Saga fikk en flyvende start som innkjøpsferge. Kjøttet var i 1979 spesielt dyrt i Norge, mens det var relativt billig i Danmark. Oljeeventyret i løpet av 70-tallet hadde gjort nordmenn til en kjøpesterk gruppe. Det første årets brosjyrer kunne friste med "god mat, dans, kasino, TV, innkjøpsmuligheter i Stena Lines første selvbetjeningsbutikk og en vakker sjøreise forbi Skagen og gjennom Oslofjorden. Det fantes også en stor interesse blant danske, tyske og hollendske turister som ønsket å oppleve hovedstaden Oslo. 

 

gammel_stena_saga
Ulike fartøy

Mellom 1979 og 2019 har linjen hatt tre ulike fartøy, som alle har blitt hatt navnet "Stena Saga". Den første Stena Saga på linjen var en ombygging av et fartøy først sjøsatt i 1966, og seilte i perioden 1979 til 1988. I 1988 kom en ny "Saga", først sjøsatt i 1980. - Også dette skipet ble bygget om, og kort tid etter at skipet ble flyttet til linjen Oslo - Frederikshavn la de til flere lugarer på øverste dekk. I 1994 kom skipet som fortsatt seiler mellom Oslo og Frederikshavn i 2019. Siden den gang har skipet blitt bygget om og renovert en rekke ganger. Skipet er tross sin alder i meget god stand, og i 2019 bygges det en splitter ny konferanse-avdeling om bord.