Reis med ferge – Litauen venter!

Utforsk et annerledes landskap i Litauen!

 

Litauen er lite av størrelse, men det betyr bare at det er en liten juvel. Det er mye å se og gjøre, og landet er stort når det gjelder gjestfrihet – akkurat det du trenger etter eventyrlige dager i flate landskap og skoger, elver og innsjøer. Som Latvia har Litauen en rekke hvite sandkledde strender som er populære om sommeren. Men en geografisk særegenhet som er unik for Litauen, og bare er delt med Kaliningrad Oblast, er Den kuriske landtunge.

 

Den nordligste halvdelen av Den kuriske landtunge er teknisk sett i Litauen, men den er ikke forbundet via land, så for å besøke den må du ta en rask ferge fra Klaipėda til Smiltyne. Vi anbefaler å ta bilen med på fergen for å se så mye av den 100 km store halvøya som mulig – eller så kan du leie en sykkel i Nida når du kommer dit. Nida er hjemmet til Parnadis-synddynen, som du kan klatre for å få nyte en fantastisk utsikt. Den kuriske landtunge er på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sitt unike økosystem og utrolige naturlige skjønnhet.

 

Og i Nida ligger også Thomas Mann-kultursenteret, det mest besøkte museet i Litauen. Det er til minne om den berømte tyske forfatteren, og er et forum for kulturelle og vitenskapelige møter, som fremmer god naboånd, humanisme og verdensborgerånd.

 

Klaipėda er en havneby. Gamlebyen er fylt med 1700-talls trerammede bygninger i tysk stil og har et neoklassisk dramateater der det holdes konserter hele året. Det brosteinsbelagte teatertorget er perfekt for å se mennesker, for det er der folk samles for å nyte en fin dag i byen. Klaipıda har også det populære litauiske havmuseet, det eneste i sitt slag i Baltikum, og der du finner mer enn 100 000 dyr og utstillingsobjekter – inkludert pingviner og et delfinarium.

 

Litauens hovstad, Vilnius, ligger i den sørøstre delen av landet. Den historiske byen er den største gamle barokkbyen i Øst-Europa, men har likevel en unik moderne følelse, og alt du trenger for et komfortabelt opphold.

 

En smule mot vest, nesten i senteret av Litauen, finne du byen Kaunas – Europas kulturhovedstad for 2022. Det er en spennende tid for byen med en solid kulturtimeplan på 52 uker med kunstbegivenheter som skal markere begynnelsen på en ny kreativ æra. Om det noen gang var en flott tid for å besøke Kaunas, så er det nå!

 

Litauen er også populær blant matelskere, som kommer for å smake det unike utvalget av retter og smaker som er på menyen. Kepta Duona er stekte brødpinner – laget av det berømte rugbrødet så klart – og er en god barsnack. Cepelinai er melboller fylt med kjøtt – deilig kosemat – og vi kan også anbefale Kibinai, en snack-kake du kan kjøpe fra en vogn på gaten eller i et bakeri. For de som er glad i ost, er Litauen litt av et paradis – spis den med lokal honning for en smakskombinasjon fra himmelen. Og hvis du er glad i søtt, må du prøve Šakotis, en tradisjonell polsk-litauisk kake som bakes i lag over et grillspyd.

Utforsk et annerledes landskap i Litauen!

 

Litauen er lite av størrelse, men det betyr bare at det er en liten juvel. Det er mye å se og gjøre, og landet er stort når det gjelder gjestfrihet – akkurat det...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Litauen

Fra kr 1069 én vei, bil, sjåfør og sete

Havnesteder

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

Ventspils havn ligger mindre enn en kilometer fra sentrum i den gamle delen av byen ved elven Venta. Havnen kan enkelt nås med bil på E22, og intercity-bussene ankommer Ventspils busstasjon, som ligger bare 7 minutters gange fra havnen.

Liepāja havn er lett tilgjengelig fra øst via A9 eller fra sør via A11 i Latvia, og mindre enn 30 minutters gange fra Liepāja togstasjon.

Utvalgte reisemål

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Litauen

Fra kr 1069 én vei, bil, sjåfør og sete

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.