Klaipėda

Klaipėda: Nyt kysten!

 

Klaipėda er en travel havneby karakterisert av 1700-talls bygninger i tysk tre-stil. For de reisende som passerer gjennom byen, er Klaipėda et sted å stoppe og være når man besøker til Den kuriske landtunge – en av Europas best bevarte hemmeligheter …

 

Ta den timinutters fergeturen fra Klaipėda på fastlandet til Smiltynė. Du vil fremdeles være i Klaipėda by, men nå er du på den nordligste spissen av Den kuriske landtunge, som er en 100 km sandbank som strekker seg sørover inn i Kaliningrad Oblast. Landtungen er en av Litauens fire UNESCO verdensarvsteder og hjemmet til noen av de største sanddynene i Europa, samt spektakulære furuskoger og flotte utsikter over Østersjøen. Du finner også sjarmerende landsbyer – med bil er Nida omtrent en time unna og Litauens siste by før grensen mot Russland. Der er sjarmerende lyst malte trehus som huser restauranter og gjestehus – og du må klatre opp Parnidis-sanddynen, den største på hele halvøya.

 

Før du drar tilbake til Klaipėda, ta en stopp ved Lithuanian Sea Museum and Dolphinarium for å møte pingviner, gråseler og sjøløver. Museet har nesten 100 000 utstillingsobjekter til ære for Østersjøen, med bl.a. en tradisjonell fiskerbolig og fiskefartøy i perfekt stand. Det vi liker best er delfinariumet der du kan møte østersjøtumlere (Black Sea Bottlenose Dolphins) og nyte showet deres. Det er mye å oppdage!

 

Tilbake i Klaipėda kan du utforske gamlebyen, der du finner de flotte gamle husene og det neoklassiske Drama Theatre midt i det brolagte Theatre Square. Den er forskjellig fra andre byer i Litauen: Selv om Kaunas og Vilnius kan beskrives som like kulturelle og kreative, har Klaipėda en ro som er helt dens egen. Du føler den tilbakelente atmosfæren og den rolige tralten til livet rundt deg som gjør dette til et deilig sted å slappe av.

 

Fordi Klaipėda også er en liten by, er det lett å komme seg rundt i den. Hvis du liker å spasere, vil du like deg her. Utforsk Friedrich Passage og de små gårdsplassene med kafeer, restauranter og forretninger. Hvis du er heldig kan du nyte litt levende musikk også. Spaser langs elven i Dane Park for å finne en fisker, en havfrue og kjærlighetstreet, som er fullt av hengelåser. Om kvelden blir promenadene i byen fulle av liv og elvebreddene er ekstremt sjarmerende.

 

Skulpturparken på Klaipėda er også verdt et besøk og har en vakker russisk-ortodoks kirke. Eller så kan du oppleve 700 år av byens historie i Memel-slottsruinene.

 

Klaipėda er også perfekt for et avslappende familieavbrekk. Barn vil like Radailiai Dinosaurpark der de kan fotograferes med sin favorittgigant, grave etter fossiler og besøke 5D-kinoen. Mens du er på Radailiai, må du få med deg Upside-Down House, et museum av illusjoner som vil fascinere både barna og de som kanskje ikke er barn lenger!

Klaipėda: Nyt kysten!

 

Klaipėda er en travel havneby karakterisert av 1700-talls bygninger i tysk tre-stil. For de reisende som passerer gjennom byen, er Klaipėda et sted å stoppe og være når man besøker til Den kuriske landtunge – en...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Litauen

Fra kr 1150 én vei, bil, sjåfør og sete

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Euterpe

Bilde av overnattingsstedet

Green Park Hotel Klaipeda (ex Park Inn)

Bilde av overnattingsstedet

Memel Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Euterpe

Bilde av overnattingsstedet

Mercure Klaipeda City

Bilde av overnattingsstedet

Dunetton self check-in Hotel

Bilde av overnattingsstedet

VICTORIA Hotel Klaipėda

Bilde av overnattingsstedet

Old Mill Hotel

Bilde av overnattingsstedet

LUNA Self Check-in Hotel Klaipeda

Bilde av overnattingsstedet

Klaipeda Inn

Bilde av overnattingsstedet

Klaipeda Aurora

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Litauen

Fra kr 1150 én vei, bil, sjåfør og sete

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.