Ferge til Holland og eventyret begynner!

Et nederlandsk eventyr

 

Holland er berømt for sin kunst, kanaler og solsikker, og har mye å tilby når du besøker landet. Det er et relativt lite land hvor du kan utforske travle byer fullpakket med deilig mat og kultur, eller du kan ta et steg inn i naturen og oppdage fantastiske landskap, alt innenfor en to timers reiseavstand.

 

Holland er full av kunst og har noen av de største kunstmuseene i verden. Uansett hvilken kunststil du liker, enten det er klassisk eller moderne, er Holland rik på det. Se noen av Vincent van Goghs ikoniske malerier på Van Gogh-museet, og lær om kunstneren som har inspirert generasjoner. Rijksmuseum Amsterdam er det viktigste nasjonalmuseet og viser Hollands kunst og historie fra middelalderen til i dag. Blant utstillingene kan du sjekke ut det vidunderlige Rembrandt van Rijns «Nattevakt» og Johannes Vermeers «Melkepiken». Tips: Kjøp billetten din på nett før besøket, slik at du ikke trenger å bruke tid på å stå i kø og kan bruke mer av den på å beundre kunsten!

 

Utforsk verdenen av en av Europas mest berømte forfattere og oppdag Anne Frank-museet hvor hennes inspirerende historie blir fortalt gjennom bilder, videoer og originale gjenstander fra den perioden.

 

Ta en pause fra museene og nyt shoppingmulighetene, enten det er i fornøyelsesområdet i AmsterdamRotterdam eller Arnhem som har motebutikker som passer enhver smak og ethvert budsjett! De fleste butikkene i Arnhem er åpne hver første søndag i måneden. Ta turen innom Modekwartier (motedistriktet) og oppdag en skattkiste med butikker full av mote og tilbehør.

 

Ha et eventyr i Efteling fornøyelsespark. Denne eventyr-temaparken er perfekt for alle aldre og har ønsket besøkende velkommen til sin «Verden av vidundre» siden 1952. Den har siden utviklet seg til en moderne fornøyelsespark.

 

For matelskere tilbyr alle byene fantastiske restauranter og spiseopplevelser med en mengde deilige smaker. Callas, som ligger i Haag, er en restaurant med Michelin-stjerne som serverer enestående mat. Hvis du er på farten, prøv ut kroketter fra en salgsautomat! Ja, det stemmer, gå innom en Febo, som er en hurtigmatkjede, og unn deg en varm snack fra en salgsautomat! Åh, og du bare må prøve Oliebollen, som bokstavelig talt er «oljeballer» – frityrstekte søte dumplings som inneholder frukt og er strødd i melis. Herlig!

 

Hvis du ønsker natur, kan du oppdage noen av de fantastiske nasjonalparkene som Holland har å by på. Dunes of Loon og Drunen nasjonalpark består av sanddyner, og er det største sandområdet i Vest-Europa. Her finner du mange arter av dyreliv og planter som blomstrer i dette unike miljøet. Samhandle med lokalbefolkningen i Meinweg nasjonalpark, som er hjem til mer enn 100 typer fugler, øgler, hjort og sommerfugler i alle farger. De som leter etter noe med mer fart, kan prøve seg på kitesurfing i Terschelling eller seiling i Friesland.

 

Og med flatt landskap og korte avstander, hva er vel bedre enn å utforske Holland på to hjul. Sykkelleie er tilgjengelig over hele landet.

 

Ikke langt fra Rotterdam og Dordrecht (Hollands eldste by), finner du de majestetiske vindmøllene i Kinderdijk og kan se selv hvordan nederlenderne har kontrollert vannet i over 1000 år. Det er et syn å se!

 

Bestill en tur til Holland i dag og se selv, historien, kulturen og den eklektiske byen og de landlige opplevelsene den har å tilby. 

Et nederlandsk eventyr

 

Holland er berømt for sin kunst, kanaler og solsikker, og har mye å tilby når du besøker landet. Det er et relativt lite land hvor du kan utforske travle byer fullpakket med deilig mat og kultur...

Les mer Les mindre

Reise med Stena Line

Nyt en tur til Holland

Fra 1723 kr enkel, bil og sjåfør

Havnesteder

Map showing the routes to and from Holland

Stena Lines havn i Hoek van Holland ligger på vestkysten i Nederland, en grei kjøretur fra Rotterdam (30 km), Haag (20 km) og Amsterdam (85 km).

Utvalgte reisemål

Reise med Stena Line

Nyt en tur til Holland

Fra 1723 kr enkel, bil og sjåfør

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.