Derry~Londonderry

Oppdag hva som er annerledes med Derry~Londonderry!

 

Hvis du aldri har vært der, kommer du til å elske denne byen! Hvis du har vært der, vet du allerede hva som gjør Derry~Londonderry forskjellig fra andre byer i Storbritannia: menneskene.

 

Litt utenfor allfarvei, men en enkel og naturskjønn kjøretur fra både Belfast og Dublin (ta deg tid – alt er en del av gleden ved en bilferie) – vi er litt motvillige mot å fremheve byen alt for mye, ettersom vi gjerne vil holde den for oss selv. Men vi vet at du vil elske den. Byen er en liten og kompakt, men gir et stort inntrykk. Her går du ikke tom for ting å gjøre!

 

Historieinteresserte og kulturfantaster vil ha en topp dag her, det er historie rundt hvert hjørne. Og bokstavelig talt på en hvilken som helst dag også. Og du kan ta ditt valg av gåturer. En av de mest populære feirer alt Derry Girls – byens mest elskede innbyggere, som ble verdensberømte gjennom Channel 4-showet. Andre blir tiltrukket av å utforske den dramatiske historien som har gjort denne flotte byen til det ‘LegenDerry’-stedet den er i dag – alt fortalt i den fantastiske lokale aksenten av fargerike karakterer som kjenner byen sin fra innsiden.

 

Byen ble utnevnt til Storbritannias første kulturby i 2013, og har kunst i årene. Folk kommer bare for å utforske de berømte veggmaleriene – de er overalt og innen gangavstand. Du kan spasere bymurene om dagen i rolig tempo og slappe av om kvelden på Millennium Forum, som tilbyr en spennende meny med underholdning som inkluderer alt fra komedie til pantomime.

 

Det er mye mer enn noe annet vi har besøkt, kulturscenen er åpen for – og omfavnet av – alle. Og du vil se at hver oktober, når byen hever sin krone som Halloween-hovedstaden i verden – at det er skummelt, men sant! – når alle kommer ut for å dele det utrolige oppstyret.

 

Gatene og kjøpesentrene huser alle de store merkene du forventer – men hvis du leter etter noe litt annerledes, har Derry det du trenger! Dette kreative kollektivet fremviser lokale produsenter og leverandører og tilbyr shoppere belønninger og rabatter – sjekk ut lenken og last ned appen før du reiser.

 

Du vil også finne at byen huser et vell av kreativ og deilig mat – det finnes noe for ethvert budsjett og enhver gane, enten det er familiemåltider eller et romantisk måltid, gatemat på farten eller håndverksprodukter å ta med hjem. Nord-Irland er kjent for kvaliteten og friskheten til maten, og byen ligger i sentrum av matscenen, perfekt plassert mellom enger og fiskeri for å servere friskhet, hver dag.

 

Når du reiser til Derry-Londonderry, er det den perfekte basen for å utforske nordvest i Irland på. Ta en tur østover for å utforske den naturskjønne ruten langs nordkysten. Det er en verdensberømt kjøretur som omfatter Giant’s Causeway og et par andre herligheter ved havet. Og du kan stoppe i Portrush for en poke (lokaldialekt for en iskrem i kjeks) eller for å spille det verdensberømte Royal Portrush, vert for det 148. åpne mesterskapet. Dra vestover og du er på vei til Wild Atlantic Way.

 

Så med alle disse herlighetene kan et besøk til Derry~Londonderry være bare begynnelsen på en vakker, episk biltur! Seil inn til Belfast eller Dublin for å starte bilferien.

Oppdag hva som er annerledes med Derry~Londonderry!

 

Hvis du aldri har vært der, kommer du til å elske denne byen! Hvis du har vært der, vet du allerede hva som gjør Derry~Londonderry forskjellig fra andre byer i Storbritannia: menneskene...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Nord-Irland

Fra 1794 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

City Hotel Derry

Bilde av overnattingsstedet

Waterfoot Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Maldron Hotel Derry

Bilde av overnattingsstedet

Da Vinci's Hotel Derry

Bilde av overnattingsstedet

The Lawrence

Bilde av overnattingsstedet

Chamberlain Too

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Nord-Irland

Fra 1794 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.