Hva er et kommersielt kjøretøy?

Kommersielle kjøretøy må bestilles som frakt, og består av følgende:
• Alle kjøretøy som frakter kommersielle varer eller utstyr på noen del av en seiling.
• Alle kjøretøy som overskrider Stena Lines standard kjøretøykategorier.
• Alle kjøretøy konstruert for kommersiell bruk som tauer en trailer der den kombinerte lengden overskrider lengdene oppgitt ovenfor.
* Alle kjøretøy med farlig gods.
* Alle kjøretøy registrert i Irland, og klassifisert og beskattet for Irish Motor Tax-formål som kommersielle varekjøretøy. MVA, om gjeldende, vil brukes på kjøretøy som er 7 m eller lengre.

Ekspress-ombordstigning og avstigning er ikke tilgjengelig for varebiler eller hestebokser som er over 7 m lange. Vennligst ring 0845 070 4000 (samtaler koster GBP 0,07 per minutt pluss ditt telefonsselskaps tilgangsgebyr) for ytterligere informasjon om fraktrater og hvordan bestille eller send e-post til: freightbooking.uk.roi@stenaline.com

 

Rutene Cairnryan–Belfast og Liverpool–Belfast:

Varebiler/hestebokser, uavhengig av størrelse, som har utstyr eller artikler for kommersielle formål, (unntatt varer i bagasje med en verdi på mindre enn GBP 873 inn til Nord-Irland eller GBP 1500 inn til Storbritannia), og der en HMRC Goods Movement Reference (GMR) kreves, må bestilles via vårt fraktbestillingskontor ved å ringe 0845 070 4000. Om en MVA-faktura kreves, må du bestille via frakt.

Tilgjengelige ikke-kommersielle kjøretøytyper

Varebil opptil 7 m (ingen MVA inkludert)

Varebil opptil 8 m (MVA inkludert)

Varebiler/hestebokser opptil 10 m (MVA inkludert)

Varebiler/hestebokser opptil 12 m (MVA inkludert)

 

Rutene Holyhead–Dublin og Fishguard–Rosslare:

Varebiler/hestebokser som er kommersielt registrert i Irland og varebiler/hestebokser som med har utstyr eller artikler for kommersielle formål, uansett størrelse, (unntatt varer i bagasje med en verdi på mindre enn GBP 260 inn til Irland eller GBP 1500 inn til Storbritannia), og der en Irish Pre Boarding Notification (PBN) kreves, må bestilles via vårt fraktbestillingskontor ved å ringe 0845 070 4000. Om en MVA-faktura kreves, må du bestille via frakt.

Tilgjengelige ikke-kommersielle kjøretøytyper

Varebil opptil 7 m (ingen MVA inkludert)

Varebil opptil 8 m (MVA inkludert)

Varebil opptil 10 m (MVA inkludert)

Varebil opptil 12 m (MVA inkludert)

 

Rosslare–Cherbourg-ruten:

For kjøretøy over 7 m i lengde eller over 2,6 m høyde eller dersom du har varer eller utstyr for kommersielle formål, må du bestille from frakt gjennom vårt system ved å ringe 0845 070 4000.

Tilgjengelige ikke-kommersielle kjøretøytyper

Varebil opptil 7 m (ingen MVA inkludert)

 

Hurtig ombordstigning og avstigning, når det er tilgjengelig som en fordel for våre gjester på første klasse, er ikke tilgjengelig på alle ruter for varebiler og hestebokser på over 7 m lengde.