Hvilke identifikasjonsdokumenter trenger jeg for å reise?

Identifikasjonen du trenger vil variere etter land og avhengig av nasjonalitet. Det er ditt ansvar å sørge for at du har all dokumentasjon som trengs for å overholde kravene til innvandring, toll, helsemessige og andre relevante forskrifter. Dersom du ikke produserer riktig dokumentasjon, kan det føre til at du blir bøtelagt for det du er ansvarlig for.

 

PASSASJERREISEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLOM STORBRITANNIA OG IRLAND

 

Britiske og irske statsborgere som reiser på våre ruter mellom Storbritannia og Irland trenger ikke pass for å reise til Storbritannia eller Irland, men anbefales å ta med et bevis på identitet. Et gyldig pass eller irsk passkort, førerkort med bilde, internasjonalt studentkort, offentlig utstedt legitimasjon med bilde, helseforsikring/trygdekort, buss/togkort med bilde eller ID-kort fra arbeid er vanligvis tilstrekkelig. En fødselsattest vil gi tilstrekkelig identitetsbevis for barn (17 år og yngre uten identifikasjon med bildre) for å reise på våre seilinger. Ikke-britiske/irske statsborgere vil trenge et gyldig pass og visum der det er aktuelt. Du bør sjekke med den relevante ambassaden før du reiser angående visumkrav.

 

Passasjerer som ankommer havnene våre i Storbritannia eller Irland uten gyldig dokumentasjon, vil kanskje ikke få reise inn i Storbritannia eller Irland.

 

PASSASJERREISEDOKUMENTER PÅ RUTER TIL OG FRA FRANKRIKE OG NEDERLAND

 

Britiske borgere som reiser til/fra kontinental-Europa må ha med gyldig pass. Husk at navnet i passet må samsvare med navnet på bestillingen, ellers kan du ikke reise og forsikringen kan være ugyldig. 

Pass for alle passasjerer (inkludert barn og spedbarn), som er gyldig utover returdatoen kreves for alle reiser til kontinental-Europa. Vi forbeholder oss retten til å sjekke og registrere detaljer om slik dokumentasjon og nekte deg adgang til å gå om bord hvis slik dokumentasjon ikke er produsert til vår tilfredsstillelse. Du vil bli pålagt å refundere oss i sin helhet for eventuelle bøter, utgifter til hjemsendelse eller annen fjerning, tilbakeholdelseskostnader og relaterte utgifter, som vi kan bære eller pådra oss på grunn av din unnlatelse av å fremskaffe slik dokumentasjon til de relevante myndighetene.

Det er viktig å ha passet tilgjengelig for mulig inspeksjon når du sjekker inn, ved ombordstigning på skipet, ved avstigning og ved ankomst til et nytt land.

 

EU-borgere som har et offisielt anerkjent europeisk ID-kort, kan bruke dette eller et gyldig pass med MRZ-kode når de reiser fra til/fra Frankrike. I noen tilfeller kan visum også være nødvendig. Husk at navnet på passet ditt / det europeiske ID-kortet må stemme overens med navnet på bestillingen, ellers kan det hende at du ikke kan reise og forsikringen din kan være ugyldig. 

Et pass/EU-ID-kort for alle passasjerer (inkludert barn og spedbarn) som er gyldige utover returdatoen kreves for alle reiser til/fra Frankrike.

 

Andre med pass bør sjekke med den relevante ambassaden angående pass- og visumkrav.

 

PASSASJERREISEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLOM SVENSK OG DANMARK

 

For reisende innen EU/EØS kan et gyldig pass med MRZ-kode eller et nasjonalt ID-kort av EU-standard med en MRZ-kode og/eller chip, utstedt av en nasjonal myndighet innen EU/EØS brukes. Nordiske borgere kan også bruke førerkort utstedt i et nordisk land.

 

Dette gjelder for alle reisende, men barn under 18 år som reiser med en verge er et unntak og kan reise på sin verges ID.

 

Merk:

  • Norske bankkort er ikke en gyldig identifikasjonstype når du reiser med Stena Line.
  • Elektroniske førerkort er ikke en gyldig form for identifikasjon når du reiser med Stena Line.

 

For reisende utenfor EU/EØS er det eneste gyldige ID-dokumentet et pass med MRZ-kode, dette gjelder også barn.

 

PASSASJERREISEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLOM SVERIGE, TYSKLAND, POLEN og LATVIA

 

På Stena Line-ruter mellom Tyskland og Sverige, Polen og Sverige, Latvia og Sverige samt Tyskland og Latvia, kan et gyldig pass med MRZ-kode eller et nasjonalt identifikasjonskort av EU-standard med en MRZ-kode og/eller chip, utstedt av en nasjonal myndighet innen EU/EØS brukes. Dette gjelder for alle reisende, inkludert barn. 

 

Passet eller ID-kortet må presenteres ved innsjekk. Dersom du ikke har et gyldig pass eller ID-kort vil du ikke bli tillatt å reise. 

 

KJØRETØY-REISEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLOM SVERIGE, POLEN og LATVIA

 

Når du reiser med et kjøretøy, må et gyldig teknisk pass (originalt) fremvises ved innsjekking. Hvis en trailer er reservert i reservasjonen, må også det tekniske passet (original) presenteres for traileren.

 

Reglene ovenfor er Stena Lines generelle regler for reising med skipene våre.

Contact frequently asked question icon

Tilknyttede spørsmål