Kan jeg reise om jeg er gravid?

Det er ingen restriksjoner når det gjelder reiser for gravide kvinner på noe tidspunkt under graviditeten på våre seilinger, med unntak for rutene fra Rosslare til Cherbourg og Harwich til Hook of Holland (Hoek van Holland) (se nedenfor). Passasjerer bør imidlertid være oppmerksomme på at det er deres ansvar å sørge for at de har helse til å reise.

 

Reiseforsikring kan påvirkes, derfor bør alle reisende gravide passasjerer kontakte forsikringsselskapene deres for å klargjøre forsikringsdekningen.

 

Under spesifikke omstendigheter kan vi forbeholde oss retten til å nekte deg tilgang til fergene våre eller kreve et medisinsk sertifikat, uansett stadiet av graviditeten din.

 

For reiser på Rosslare–Cherbourg-ruten, kan gravide kvinner i opptil 28 uker reise uten restriksjoner. Når du er 28–31 uker på vei, må du ha en legeattest som bekrefter at du er skikket til å reise. Fra 32 uker og over reise er ikke tillatt på denne ruten.

 

For reiser på Harwich–Hoek van Holland-ruten, er gravide kvinner kun tillatt å reise i opptil 36 uker på vei. Hvis du venter mer enn én baby, har du kun lov til å reise i opptil 34 uker av svangerskapet. En allmennpraktiserende lege bør konsulteres før reisen og reiseforsikring anbefales.