Se mer, gjør mer, med ferge til Irland!

Hvor en varm velkomst venter ...

 

Irland er kjent som «Emerald Isle» (Den grønne øya). Du kan utforske en av Europas mest prisbelønte juveler når du reiser til Irland. Et land fullpakket med historie og legender. Uansett hvilket tempo du liker å nyte livet på, har Irland noe for alle. Oppdag de travle kosmopolitiske byene Dublin og Galway, og lær om noen av de mest innflytelsesrike musikkfigurene, mens du nyter den berømte varme irske gjestfriheten.

 

Dublin, hovedstaden i Irland, er et mekka av aktivitet og kultur. Oppdag det berømte Temple Bar-området, som er et av de mest populære turistmålene i byen. Dette området er fullt av sjarmerende butikker, kafeer og tradisjonelle barer, og er et must for alle besøkende.

 

Unn deg selv en halvliter med «det svarte stoffet» og nyt en omvisning på det verdensberømte Guinness Storehouse. Lær om Guinness-historien før du nyter en halvliter i Gravity Bar, som har 360° utsikt over byen. Ryktet sier at Guinness smaker enda bedre på irsk jord, og hva med å gå ett skritt videre og nyte en halvliter med din egen selfie trykket på toppen av hodet? Det er et minne!

 

For litteraturelskere, hvorfor ikke stikke innom Trinity College Dublin og se den berømte Book of Kells Exhibition. Manuset fra 800-tallet som dokumenterer de fire evangeliene i livet til Jesus, The Book of Kells, er Irlands største kulturskatt og verdens mest berømte manuskript fra middelalderen. Utstillingen inkluderer også tilgang til Long Room, som er et av verdens vakreste biblioteker – hjemmet til 200 000 av Trinity Colleges eldste bøker!

 

Legg veien bak Dublins kjas og mas, reis lenger unna og oppdag de grønne jordene i Irland som strekker seg over mange kilometer. Skap fantastiske minner i County Clare og nyt den fantastiske utsikten over klippene i Moher, den forfriskende sprayen over Wild Atlantic Way og utsikten over Aranøyene. 

 

En ting som Irland ikke mangler, er slott. Nyt de majestetiske severdighetene i King Johns slott i Limerick, Kilkenny slott og prøv deg på falkonering på Ashford Castle og fly en hauk som en proff! Besøk Blarney Castle og kyss Blarney Stone, som vil gi deg «gaven fra gab» – det kan være nyttig!

 

Besøk Belfast i Nord-Irland og lær om historien til verdens mest berømte skip når du besøker Titanic Belfast, eller ta en svart taxi for en omvisning i byen før du nyter et deilig måltid i en av de mange restaurantene den har å by på.  Hva med å pakke opp bilen og ta en episk biltur langs Causeway Coast og se hvor mange steder du kan få øye på fra «Games of Thrones»? Eller hvis du føler deg modig, hvorfor ikke våge deg over Carrick-A-Rede-taubroen, som spenner 30 meter over steinene under, og som ikke er for de med svakt hjerte! 

 

Ikke bare er Irland fylt med kultur, historie og vakre severdigheter, det har også et vell av matopplevelser å nyte. Uansett hva du har lyst på, finnes det en rekke restauranter og kaféer som tilfredsstiller smaksløkene dine.

 

Og så shoppingen! Fra kjedene i handlegatene til uavhengige butikker er det mange skatter som kan hentes, og du kan spare penger og dra nytte av de store besparelsene i Kildare Village, som er fullpakket med designermerker til fantastiske priser. 

 

Dette er det perfekte landet å besøke når som helst på året – besøk Irland for en uforglemmelig ferie, fullpakket med minner og mange nye steder å utforske.

Hvor en varm velkomst venter ...

 

Irland er kjent som «Emerald Isle» (Den grønne øya). Du kan utforske en av Europas mest prisbelønte juveler når du reiser til Irland. Et land fullpakket med historie og legender. Uansett hvilket tempo du...

Les mer Les mindre

Velg mellom 5 ruter

Nyt en tur til Irland

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Havnesteder

Map showing the routes to and from Ireland
Map showing the routes to and from Ireland
Map showing the routes to and from Ireland
Map showing the routes to and from Ireland

Belfast havn (VT4) ligger praktisk til rett ved motorveien med avkjørsel fra veikryss 1 på M2, noe som gir enkel adgang til Belfast sentrum og resten av Irland.

Belfast havn (VT2) ligger praktisk til like ved motorveien med avkjørsel fra veikryss 1 på M2 (Fortwilliam rundkjøring), noe som gjør det enkelt å komme til og fra alle deler av Irland.

Dublin Port er et spesialbygget anlegg for Stena Lines superferger. Stena Lines fergeterminal i Dublin ligger 6 km (4 miles) øst for Dublin sentrum. Omfattende skilting på alle hovedveier som fører til havnen gir klare veibeskrivelser.

Rosslare Europort ligger i enden av N25 i Rosslare havn og er tydelig skiltet på alle veiskiltene som fører til havnen. Havnen ligger 20 minutter fra Wexford , 1 time 20 minutter fra Waterford , 1 time 45 minutter fra Kilkenny , 2 timer 15 minutter fra Dublin og 3 timer fra Cork.

 

Rosslare er en liten landsby med et supermarked, bank, hoteller, skysstasjoner, puber og restauranter.

Utvalgte reisemål

Velg mellom 5 ruter

Nyt en tur til Irland

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.