Wexford

Herlige Wexford!

 

Det er teknisk sett ikke en by, Wexford er fylkeshovedstedet til County Wexford – ofte kalt Irlands Sunny South East, fordi det får flere timer med solskinn enn noe annet sted i landet. Det er bare én av grunnene til at det er det beste irske valget for staycations i 2020. Og hvis det får lokalbefolkningens godkjenning, er det bra nok for oss. Følg folkemengdene og reis til Wexford – der er det masse plass for alle!

 

Wexford får ikke bare det beste været, det har også de beste stedene å nyte det! Wexfords 250 km lange kystlinje inkluderer ikke mindre enn syv blå flaggstrender, inkludert Ballinesker, der Steven Speilberg spilte inn Saving Private Ryan. Det er også 13 strender langs den grønne kysten og to marinaer i Kilmore Quay og New Ross. Curraloe Beach er den lengste stranden i hele landet, Saltee Islands er hjem til en koloni av lundefugl om sommeren (som også liker solen!) og Hook Peninsula er populær blant vannsportentusiaster. Her finner du også et ganske imponerende fyrtårn – Lonely Planet beskriver det som «...bestefaren til alle fyrtårn» og rangerte det som nr. 1 blant fyrtårnene på jorden.

 

Innenlands er det like mye å se. Enten du er en ivrig gartner eller bare setter pris på en velstelt plen, er Wexford Garden Trail en absolutt fryd og har mer enn 20 fantastiske steder, inkludert Johnstown Castle & Gardens og John F. Kennedy Arboretum.

 

Hvis du er interessert i irsk historie, finner du 9000 år av den i nasjonalparken Ferrycarrig. Over 35 hektar kan du oppdage forhistoriske bosetninger, ringfestninger, fulacht fiadh-brente hauger, krannoger og vikinghus, og oppleve nøyaktig hvordan Irland så for sine forfedre. Dunbrody Famine Ship-opplevelsen og National 1798 Rebellion Centre er også magneter for amatørhistorikere som er interessert i å lære mer om Irlands mangfoldige historie.

 

Det gode været betyr også at Wexford er kjent for sine saftige jordbær – du kan plukke noen på veien mens du kjører, besøke en av de lokale familiegårdene eller, hvis du tar deg tid til det, nyte den årlige Strawberry Festival.

 

Når du endelig kommer til Wexford by (vel, det er mye å se!), kan du utforske gamle bymurer og middelaldergater og oppleve varm irsk gjestfrihet – du vil trenge noen forfriskning og litt næring, og de lokale restaurantene og barene har topp lokale råvarer som er eksepsjonelle. Fylket er også kjent for iskrem og lokalt øl.

 

Det som er mest overraskende med Wexford er at det er hjemmet til National Opera House, og Wexford Festival Opera, som er et verdensledende arrangement som tiltrekker seg publikum både hjemmefra og utenlands. Du kan også oppleve komedie, kabaret, sirkus, dans, film, teater, musikk og dukkeshow der – så gjør det du må og kom deg til Wexford! Det er et reisemål året rundt.

Herlige Wexford!

 

Det er teknisk sett ikke en by, Wexford er fylkeshovedstedet til County Wexford – ofte kalt Irlands Sunny South East, fordi det får flere timer med solskinn enn noe annet sted i landet. Det er bare én av...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Irland

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

Crown Quarter

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Irland

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.