Cork

Velkommen til Cork!

 

Cork ligger i øst i Irlands største fylke, og er Irlands nest største by og et maritimt fristed. Byen har tiltrukket seg besøkende fra hele verden i mange år, og dette gir hele stedet en internasjonal følelse – selvfølgelig med en tydelig irsk aksent! County Cork har også en kystlinje på 1000 km, som spenner over både Wild Atlantic Way og Irlands Ancient East. Så uansett hvilken vei bilferien bringer deg, er det mye å se og gjøre.

 

Cork er berømt for sine markeder, og det engelske markedet er mest kjent – Rick Stein rangerer det som det beste av sitt slag i Storbritannia og Irland. Dette spesielle gamle markedet ligger i hjertet av byen, og er en oase av ferske råvarer og et utmerket sted for frokost eller lunsj. Selvfølgelig finnes det andre markeder: Coal Quay Market, Douglas Farmers’ Market og ett til på Mahon Point som alle tilbyr superfrisk frukt og grønnsaker og gourmetgodbiter. Matglade vil være i sitt rette element.

 

Hvis du leter etter noe veldig annerledes, er Mother Jones loppemarked en skattkiste av vintage klær, møbler, bøker, husholdningsartikler og håndverk. Det er ofte musikk og underholdning der også.

 

Cork er en by som best utforskes til fots – eller du kan leie en bysykkel. Sør for elven finner du Elizabeth Fort, hvor du kan gå langs veggene, se de store kanonene og nyte utsikten over byen fra bastionene.  Litt utenfor byen og mot vest finner du Cork fengsel, som ser ut som et slott og huset fanger på 1800-tallet. I dag gir livaktige voksfigurer og et audiovisuelt show liv til den sosiale historien og livsstilen den gangen – opplevelsen er høyt rangert av besøkende i alle aldre og nasjonaliteter.  

 

Om du reiser til Cork med barna, er det mye morsomt å oppleve. Det er mye å utforske rundt byen og området rundt – ikke langt unna finner du Fota Island Wildlife Park som de vil ELSKE. Det er en av Irlands beste familieattraksjoner, og leder an i dyreliv og naturvern. Du kan komme tett på og personlig sammen med noen av dyrene som vandrer fritt rundt på stedets over 400 mål.

 

Og bare en 20-minutters kjøretur nordvest for Cork er det berømte Blarney Castle & Gardens, et av de fineste slottene i Irland og et must på enhver biltur. Det er en av Irlands største skatter, ikke minst fordi det er hjemmet til Blarney Stone, også kjent som den legendariske Stone of Eloquence. Statsmenn fra hele verden, litterære legender og filmstjerner har alle kysset Blarney Stone, så den må være litt magisk!

 

Dra litt lenger bort langs Atlanterhavskysten i Cork, og du vil passere gjennom sjarmerende landsbyer og byer langs kysten – Kinsale er ett av stedene, og er kjent som et stoppested for en spasertur med en kaffe eller iskrem. Ta mange bilder! Eller hvis du drar sørvestover fra Cork, hopp på den pittoreske bilfergen i Passage East og du kommer snart til Cobh, den siste anløpshavnen for Titanic på sin første og siste skjebnesvangre reise. Besøk Titanic-opplevelsen for å finne ut mer.

Velkommen til Cork!

 

Cork ligger i øst i Irlands største fylke, og er Irlands nest største by og et maritimt fristed. Byen har tiltrukket seg besøkende fra hele verden i mange år, og dette gir hele stedet en internasjonal...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Irland

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

The Address Cork

Bilde av overnattingsstedet

Leonardo Hotel Cork

Bilde av overnattingsstedet

Creedons Traditional Welcome Accommodation

Bilde av overnattingsstedet

Maldron Hotel Shandon Cork

Bilde av overnattingsstedet

The Kingsley

Bilde av overnattingsstedet

Hayfield Manor

Bilde av overnattingsstedet

Ashley Hotel

Bilde av overnattingsstedet

The Metropole Hotel

Bilde av overnattingsstedet

The Montenotte Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Clayton Hotel Cork City

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Irland

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.