Jūrmala

Livet er en strand i Jūrmala!

 

Jūrmala ligger nær Riga (hovedstaden) og er Latvias eneste offisielle feriested – det oversettes bokstavelig talt til «ved sjøen» på norsk. Det er velkjent for sin helbredende leire, mineralkilder, skog og 25 km med strender. Etter en hard dag på stranden, besøk gjerne byen for å nyte litt mat og noen drinker …

 

Jūrmala har vært et spa-feriested siden det 1700-tallet, og er stadig et kjært reisemål for de som kjenner til det, siden det byr på det beste av både land, by og kyst. Byen er karakterisert av sine milevis med kvartsitt-strender og frodige grønne skoger, noe som gir en naturlig helbredende setting som vil gjøre sjelen din godt. Når du legger til den friske og sunne luften som flyter inn på den baltiske brisen, har du alt du trenger for et forfriskende avbrekk. 

 

Syv av Jūrmalas badeområder er av Blått Flagg-standard og grenser til skoger av blandet bjørk og furu. Om våren og høsten vil du finne skattejegere som leter seg gjennom stranden etter rav som er vasket opp på land.

 

Som man kan forvente, har Jūrmala et stort utvalg av spa og spa-hoteller, mange av dem er familievennlige. Hjertet og sjelen i Jūrmala er en gate kalt Jmas iela. Dette gågateområdet er innrammet av vakre trehytter og art nouveau-bygninger som er hjem til kafeer, restauranter og butikker. Det er det perfekte stedet å sette seg ned og se verden vandre forbi mens du smaker på tradisjonell lokal mat og øl.

 

Jūrmala har mer enn 400 eksempler på historisk arkitektur i tre. Du vil finne ett av de vakreste på Jūras iela, som er en populær gangrute for turister. Mindre kjent – men like interessant – er friluftsmuseet, der du kan gå tilbake i tid til en tradisjonell fiskelandsby, forsøke deg på taumaking og se fiskefartøy fra det 1800- og 1900-tallet. Deretter kan du ta turen til Ragakāpa naturpark og oppleve en gåtur i de vindformede sanddynene og ta deg tid til å nyte landskapet fra utsiktsplattformene og øko-stien.

 

Uvanlig nok har Jūrmala sin egen skogpark midt i byen: Dzintari er et beskyttet habitat med tre forskjellige lekeplasser, et vakttårn, gangstier og stier for rulleskøyting, en skatepark og en streetballbane. Om vinteren kan du til og med forsøke deg på langrenn her.  

 

Eller hvis du er mer av en badeløve, vil du elske at Jūrmala er hjem til én av Nord-Europas største vannparker. Livu Aquapark har noe for alle: fra små barn som liker å plaske, spenningssøkere som elsker attraksjoner med navn som «Kamikaze» og voksne som liker sin hydroterapi litt mer avslappet!

 

Om sommeren kan du ta et tog fra Jūrmala til Riga hvert 30. minutt, og 30 minutter er også lengden på reisen!

Livet er en strand i Jūrmala!

 

Jūrmala ligger nær Riga (hovedstaden) og er Latvias eneste offisielle feriested – det oversettes bokstavelig talt til «ved sjøen» på norsk. Det er velkjent for sin helbredende leire, mineralkilder, skog og 25 km med...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 1069 én vei, bil, sjåfør og sete

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Jurmala Spa & Conference Center

Bilde av overnattingsstedet

Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala

Bilde av overnattingsstedet

MaMa Boutique Hotel & Restaurant

Bilde av overnattingsstedet

Black Pearl Apartments

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Elīna

Bilde av overnattingsstedet

KURSHI Hotel & SPA

Bilde av overnattingsstedet

Valensija M

Bilde av overnattingsstedet

SemaraH Hotel Lielupe SPA & Conferences

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 1069 én vei, bil, sjåfør og sete

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.