Liepāja

Ha en ferie som en rockestjerne i Liepāja!

 

På Latvias baltiske vestkyst sitter Liepāja, Latvias tredje største by, kjent for en rekke ting. Stranden er én av dem, den tidligere militære og nå travle kommersielle havnen er en annen. Men kanskje er stedet best kjent som et kultursenter og for pop-rock-musikkscenen. Liepāja er også populær hos fotografer – ta deg en tur hit for å finne ut hvorfor!

 

Liepājas strand, med blått flagg, har vært populær siden 1860-tallet, da den først fanget oppmerksomheten til den russiske tsaren. I dag har stranden fasiliteter som gjør den tilgjengelig for alle. Den glitrende hvite sanden er enkelte ganger fylt av ravbiter etter en storm, så litt leting på stranden kan være på tapetet!

 

Stranden grenser til Seaside-parken, en av de største tredekkede parkene i Latvia. Parken er designet for å bli utforsket, og er en glad blanding av naturlig vegetasjon og arkitektur. Oppdag Spøkelsestreet, et minnesmerke for det legendariske rockebandet Līvi, en art nouveau-fontene, en svanedam og det største trommesettet i Latvia! Du har også Latviske berømte musikeres bakgate, samt en konsertscene – så du kan få med deg en opptreden hvis du timer det riktig.

 

Noe annet musikalsk som er verdt å få med seg: Besøk Den hellige Trinity-katedralen i september for å oppleve den internasjonale orgelmusikkfestivalen – og verdens største ikke-renoverte mekaniske orgel. Mens du er der, klatre opp det 55 meter høye kirketårnet for å få den beste panoramautsikten over byen.

 

Liepāja er også kjent for sin marinehavn, Karosta. Dette unike stedet som en gang var en viktig del av den sovjetiske krigsmaskinen, er globalt viktig og omfatter omtrent en tredjedel av hele byen. I dag blir havnen beskrevet som et paradoksalt og unikt sted som er et fristed for både kreative og turister. Besøkende elsker å utforske undergrunnslabyrintene i det lenge forlatte Nordre fortene – og de mer eventyrlystne gjør det med lommelykt! Eller gå langs det nordre brakkvannet og få med deg den fantastiske utsikten over havet. Solnedganger her er flott for sjelen din – og for din Instagram.

 

Noen liker å komme hit for å tilbringe en natt i fengsel – det er en hotellopplevelse ulik alle andre! Dette er det eneste militærfengselet i Europa som ønsker besøkende velkommen. Men vær advart: Ingen innsatt har noensinne rømt, lunsjen serveres i fengselskantinen av ansatte i sovjet-stil og disiplin opprettholdes! Hvis du ikke er sikker på om du vil bli over natten, kan du likevel utforske cellene og utstillingen som forteller Liepājas historie fram til byens uavhengighet.

 

Reisende som liker at reisemålene deres er litt mer tradisjonelle, vil så klart fortsatt finne mye å gjøre i Liepāja. Markedsboder med gatemat hjelper deg gjennom late dager på stranden, og du kan se frem til kvelder tilbrakt på smarte restauranter. Du vil finne Liepajas menciņš, byens signaturrett med røykt torsk, poteter og løk, på de fleste menyer. Vi anbefaler å finne en restaurant eller kafé med havutsikt for å virkelig nyte den unike Liepāja-opplevelsen.

 

Vi seiler direkte inn i Liepāja fra Travemünde i Nord-Tyskland.

Ha en ferie som en rockestjerne i Liepāja!

 

På Latvias baltiske vestkyst sitter Liepāja, Latvias tredje største by, kjent for en rekke ting. Stranden er én av dem, den tidligere militære og nå travle kommersielle havnen er en annen...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 1150 én vei, bil, sjåfør og sete

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 1150 én vei, bil, sjåfør og sete

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.