Ventspils

Latvias mest familievennlige by!


Denne havnebyen har alt: Strender med blått flagg, et moderne bylandskap, en gammel bydel, sport, underholdning og flere turistattraksjoner enn hva som kan virke rimelig. Den er spesielt familievennlig, noe som gjør den svært populær, spesielt om sommeren.


Orienter deg ved å starte i gamlebyen, der du vil finne brosteinsgater og lagerhus fra 1600-tallet. Du vil også finne slottet til Den livoniske ordenen, som er den eneste overlevende middelalderbygningen i byen. I dag er det hjem til bymuseet. Markedsplassen er også her, og markeder avholdes hver dag frem til lunsj. Lørdag er den beste og travleste dagen, og du kommer til å glede deg over å titte gjennom en rikdom av ferske lokale varer for å plukke opp litt formiddagsmat.


Ventspils-stranden har mer enn blått flagg og vakre sanddyner å by på. Du vil også finne Vannparken rett i nærheten, komplett med varme bassenger, masse sklier – noen raskere enn andre – pluss badstuer og boblebad. Seaside-parken tilbyr enda mer å se og gjøre. Det er et avslappende, frodig miljø med piknikområder og et tog som vil ta deg til Seaside friluftsmuseum. Mazbānītis minilokomotiv og smalsporede jernbane er museets mest populære utstilling. Alt er forbundet med Ventspils eventyrpark, der du kan teste smidigheten din på en hinderbane, leie en sykkel, prøve barnas kjøreskole, eller forsøke å stå på ski eller snøbrett om du er der om vinteren.


Og hvis barna fortsatt har energi igjen, ta dem med til Barnas by. Denne gratisparken er mye mer enn din gjennomsnittlige lekeplass. Den har mer enn 40 forskjellige typer lekeutstyr, de fleste i episke proporsjoner.


Stjernetittere – og de som er klare for å sette seg ned for en pause – kan besøke Det kreative huset, der du kan slappe av og se på planetariumstjerneshow og 360˚-filmer om naturen, universet og planetene. Sjekk observatoriet for å se solen og stjernene gjennom et toppmoderne teleskop.


Det er et par andre uvanlige måter å utforske på: Hopp på Ventspils’ ekskursjonstog for å se byens høydepunkter. Da får du med deg turistattraksjonene, de historiske bygningene og de fantastiske byparkene og torgene, og du kan høre på en underholdende lydguide med fascinerende historier. Eller gå om bord i «Hercogs Jēkabs» som seiler fra ankerplassen sin i krysset mellom gatene Tirgus og Ostas om sommeren. Seilturer tar omtrent én time, og du vil få et svært annerledes perspektiv på byen når du får se munningen av Venta-elven, Ostas gatepromenade og Ventspils frihavn.


Du kan seile direkte inn i Ventspils med oss fra Nynäshamn i Sverige – det er en flott måte å reise inn i Latvia på. Du vil komme dit oppfrisket og klar til å oppleve alt dette utrolige landet har å tilby på den egen bilferie.

Latvias mest familievennlige by!


Denne havnebyen har alt: Strender med blått flagg, et moderne bylandskap, en gammel bydel, sport, underholdning og flere turistattraksjoner enn hva som kan virke rimelig. Den er spesielt familievennlig, noe som gjør den svært populær, spesielt...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 787 én vei, bil, sjåfør og sete

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Latvia

Fra kr 787 én vei, bil, sjåfør og sete

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.