Norwich

En juvel av en by – komplett med sin egen landsbygd!

 

Norwich er en juvel liggende i det nord-østlige hjørnet av East Anglia, men ikke hva mange ville regne som et typisk reisemål «alle» må se og oppleve. Men byen er et utrolig sted å besøke, og vi tror du også vil bli svært gledelig overrasket – det er noe for alle der.

 

Norwich er den eneste byen i Storbritannia med sin egen nasjonalpark – og alle de 113 hektarene er fullstendig GRATIS å besøke. Whitlingham Country Park er porten til Norfolk Broads, og en favoritt blant fotturister, syklister, familier og fugletittere. Hvis du vil være litt mer eventyrlysten, kan du komme deg i vannet for å prøve seiling, vindsurfing eller kanopadling. Alternativt kan du holde deg på tørt land og prøve deg på bueskyting eller overlevelse.

 

Byen er også best å utforske til fots, så ta med deg komfortable sko, for selv om avstandene ikke er så store, er det mye å se. Norwich er hjem til ikke mindre enn to katedraler, Norwich-katedralen med sitt berømte 96 meter høye spir og Johannes Døperens katedralkirke. I nærheten av sistnevnte vil du også finne den herlige Plantation Garden – enda en skjult juvel!

 

Tilbake i Katedralkvarteret finner du også Elm Hill, en svingende brosteinsbelagt gate som er hjem til flere middelalderbygninger enn hele London by. Vi tror at du vil ta mange bilder her! Britons Arms er den eneste bygningen som overlevde en brann i 1537, men gaten ble gjenbygget og er i stor del intakt til denne dag. I disse pittoreske Tudor-bygningene finner du noen av byens mest uvanlige uavhengige butikker.

 

I hjertet av Norwich finner du Guildhall, Englands største rådhus fra middelalderen, ved porten til Norwich Lanes. Denne lille delen av verden er kjent for å «gjøre venner av fremmede», og har tiltrukket seg fritenkere og skapere fra hele verden siden 1300-tallet. Og vi kan skjønne hvorfor: Den er full av sjarm og kultur som har blitt næret av en sterk følelse av samfunnsånd.  Varemagasinet Jarrold’s Department Store er en lokal institusjon, og ligger sammen med andre butikker som har vært her i evigheter! Du vil til og med finne en kino i et handelshus fra 1300-tallet.

 

Dybden av historien motbalanseres av en smak av det som er nytt og nå: Norwich er et kunstnerisk knutepunkt som fortsetter å tiltrekke seg kreative mennesker som produserer banebrytende mote og driver eksperimentelle restauranter. Norwich Market er ett av de største og eldste friluftsmarkedene i Storbritannia, og du vil finne alt her fra lokalt håndverk til det du trenger til en piknik – perfekte gaver!  

 

Hvis du er en «Set-jetter» (noen som elsker å besøke steder kjent fra filmer), har Norwich vært vert til mer en sin rettferdige andel av bøker, filmer og fjernsyn. De nyligste av disse inkluderer filmene «Fighting With My Family» og «Avengers: Age of Ultron».

 

Hvis du er fotballfan vil du allerede kjenne til Norwich City FC – eller Kanarifuglene, som de er kjent som! Dette Premier League-laget har utsolgt på Carrow Road for de fleste hjemmekamper mot giganter som Manchester United, Liverpool og Arsenal. Men hvis du ikke har hellet med deg og ikke får sett en kamp, kan du alltids ta en rundtur – la oss kappes til Troférommet!

En juvel av en by – komplett med sin egen landsbygd!

 

Norwich er en juvel liggende i det nord-østlige hjørnet av East Anglia, men ikke hva mange ville regne som et typisk reisemål «alle» må se og oppleve. Men...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Storbritannia

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Belmonte

Bilde av overnattingsstedet

Riverside Hotel Bed and Breakfast

Bilde av overnattingsstedet

Marlborough Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Station Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Namaste Palace Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Holiday Inn Norwich City, an IHG Hotel

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Storbritannia

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.