Oxford

Hvis du alltid har drømt om Oxford, er dette sjansen din!

 

Du trenger ikke ha en superhjerne for å reise til Oxford, du må bare være en smart reisende! Folk som vet slikt rangerer Oxford som et perfekt reisemål for et helgeavbrekk – og vi er egentlig enige – de vil bare ikke rope høyt om det! Vi, derimot, vil ikke at du skal gå glipp av en by som er forholdsvis beskjeden, men som tilbyr en spesielt varm velkomst …

 

Du trenger ikke være en intellektuell for å være interessert i historien til ett av verdens mest berømte universiteter. Oxford er det eldste universitetet i den engelskspråklige verden, og er i dag et globalt senter for høyere undervisning og forskning på høyt nivå. Du kan finne ut mer ved å ta en fottur ledet av en universitetsstudent med førstehåndskjennskap til denne prestisjefylte campusen.

 

Oxford er også et av de få stedene du kan ta en tur med pram. Det er enkelt å leie en flatbunnet båt og skyve deg selv ned Cherwell-elven – herlig på en solfylt ettermiddag. Ta med deg en piknik og et glass med noe sprudlende.

 

Hvis du har en Harry Potter-fan i familien, vil de nok la seg imponere over de mange stedene du kan se i mange av de tidlige filmene. Det gotiske hvelvede taket i Bodleian Library’s Divinity School ble brukt som Hogwarts sykestue, mens Harry gikk gjennom Duke Humfrey’s Library skjult under usynlighetskappen sin. Du vil også finne det enorme eiketreet – der Malfoy ble forvandlet til en ilder av Mad-Eye Moody – i New College Cloisters. Christ Church College var stedet for mange andre Harry Potter-scener.

 

De lokale kaller Oxford «Gown Town» med referanse til de mange uteksaminerte som har passert gjennom de hellige hallene i hundrevis av år, og byen er breddfull av historie og vitenskap på den mest herlige engelske måte. Oxford er også hjem til Storbritannias eldste botaniske hager med mer enn 7000 plantearter.

 

Du kan komme deg gjennom byen på et par dager, men det er virkelig verdt å ta deg mer tid for å utforske de mange nabolagene. Jericho har blitt kalt ett av de kuleste stedene å bo i Storbritannia av avisen The Times og vi kan se hvorfor: Det er et kompakt forstadsnabolag med mange fargerike kafeer, überstilige barer og mange minneverdige uavhengige butikker. Virkelig verdt avstikkeren fra turistruten! 

 

Oxford ligger pent mellom Cotswolds og Chiltern Hills, begge utnevnt som «områder med enestående naturlig skjønnhet». Ta bilen, pakk vandreskoene dine og utforsk – du blir ikke skuffet!  

 

Cotswolds er ikke bare sjokoladeeskehytter, men 2070 kvadratkilometer med rik landsbygd fylt av mer enn 4800 kilometer med fotstier og ridestier, kryssende åkre og hektar med skogområder og markblomstenger. Landskapet produserer utrolige oster, kjøtt og drikke – du vil finne alle på menyen i de forskjellige restaurantene, pubene og vertshusene som er spredd rundt i regionen.

 

Alt i alt er det en liten flik av himmelen, så reis til Oxford og opplev det selv! 

Hvis du alltid har drømt om Oxford, er dette sjansen din!

 

Du trenger ikke ha en superhjerne for å reise til Oxford, du må bare være en smart reisende! Folk som vet slikt rangerer Oxford som et perfekt reisemål...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Storbritannia

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

Old Parsonage Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Tower House

Bilde av overnattingsstedet

Old Bank Hotel

Bilde av overnattingsstedet

The Randolph Hotel, by Graduate Hotels

Bilde av overnattingsstedet

Your Oxford Stay

Bilde av overnattingsstedet

George Street Hotel

Bilde av overnattingsstedet

The Mad Hatter Oxford

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Storbritannia

Fra 1888 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.