Finn pris & book

Spørsmål OM BORD


Kan jeg reise med dyr på Stena Lines ferger


Reise med dyr på Stena Lines ferger

Det er tillatt å reise med dyr på de fleste av Stena Line sine ferger. Se regler for respektive linjer lenger ned på siden. Stena Line gjør oppmerksom på at dyreeieren til en hver tid selv er ansvarlig for at dyret har gyldig papirer og oppdaterte vaksiner. Om du bestiller overnatting i land, husk å sjekke om det tillatt å ha med dyr på det aktuelle overnattingsstedet.

Innsjekk skal skje senest 15 min. før siste ordinære innsjekking tidspunkt. Personalet i innsjekkingen skal informeres om at det finnes dyr i kjøretøyet. Dyr kan kun reise sammen med en person som kan håndtere dyret. På visse fartøy får hundene taes med på dekk om følgende regler følges: man må gå direkte til lugar eller anvist område, dyret må holdes i bånd, avføring må taes hånd om og dyret kan ikke forlates alene.

Hester kan transporteres på alle fergene nedenfor. Dyreeieren er selv ansvarlig for sitt dyr, inkludert skader på inventar og mennesker.

Veterinærforskrifter
Dyreeieren er selv ansvarlig for å ha de til en hver tid gyldige dokumenter som gjelder for ut-og innførsel av dyr. Merk at denne informasjon gitt på denne siden kun inneholder praktiske tips. For informasjon om hvilke krav ditt dyr må oppfylle, ta kontakt med din lokale veterinær.

Førerhunder
Førerhunder for synskadede kan tas med om bord på samme vilkår som andre husdyr, men kan bevege seg fritt på båten sammen med ledsager.

Vil du vite mer?
Vi hjelper deg gjerne slik at du og din firebente venn får en hyggelig reise. For mer informasjon, kontakt Stena Line på tlf 915 02010 eller på info.no@stenaline.com

 

 

Følgende gjelder for respektive fartøy:

 

Ferger Sverige-Danmark

 

Gøteborg – Frederikshavn
STENA JUTLANDICA: Dyr tillates i eget kjøretøy på bildekk hele året. Hund og katt i bur kan også plasseres på anvist plass på dekk 7.

STENA DANICA: Dyr tillates i eget kjøretøy på bildekk. Ikke i mai, juni, juli og august pga. faren for overoppheting. Hunder kan også plasseres på anvist plass på dekk 9.

Varberg – Grenå
STENA NAUTICA:Dyr tillates i eget kjøretøy på bildekk hele året. Hunder kan også plasseres på anvist plass på dekk 7.

 

Ferger Sverige-Tyskland

 

Gøteborg – Kiel 
STENA SCANDINAVICA: Det finnes standard 4-sengs lugarer uten vindu og standard 2-sengs lugarer med vindu, avsatt til reisende med dyr. Maks to dyr i hver lugar. Det er eget separat lufteområde i umiddelbar nærhet av lugarene. OBS!! Under overfart kan ikke dyret oppholde seg i publikumsområdene om bord på fergen.

STENA GERMANICA: For reisende med dyr finnes det 3 lugarkategorier nære egen luftegård. 5-sengs standard lugar uten vindu, 4-sengs standard lugar med vindu eller 2-sengs standard lugar med/uten vindu. En slik lugar må bestillles for at man skal kunne ta med dyr om bord. OBS!! Under overfart kan ikke dyret oppholde seg i publikumsområdene om bord på fergen. De får kun oppholde seg på lugaren eller luftegården samt på vei fra og til bildekk.

 


 

Ferger Sverige-Polen

 

Karlskrona – Gdynia

STENA SPIRIT: Dyr tillatt. Det er avsatt flere 2 sengs comfort class lugarer med vindu for reisende med dyr.
STENA VISION: Dyr tillatt. Det er avsatt flere comfort class lugarer for reisende med dyr.

 

Bestilling

Informer Stena Line før avreise om at du reiser med dyr. Om et dyr som ikke har blitt booket oppdages om bord på fergen, vil dette bli anmeldt til Politiet og veterinære myndigheter. I verste fall risikerer man å bli anmeldt for smugling. Derfor er det viktig å forhåndsbestille plass på fergen for sin firbente venn.

 

Ekstra avgift

Ekstra gebyr tilkommer om reglene ikke blir fulgt. Om dyret reiser i en lugar som ikke er avsatt til transport av dyr, om du på bestillingstidspunktet unnlater å informere om at du reiser med dyr og om du lufter dyret på et område om bord, som ikke er avsatt til dette formålet. Om du bryter regelen for hvor dyret kan oppholde seg om bord,(f.eks. lufter din hund uten munnkurv, tar med hunden inn på restaurant) er gebyret på 250 SEK (100 PLN). Om du reiser med dyr som reiser uten billett er gebyret på 1000 SEK (400 PLN). Gebyret betales i resepsjonen om bord på aktuell ferge.

 

Lugarer

På Stena Vision er det både 2 og 4 sengs comfort class lugarer for reisende med dyr. Alle lugarene har dusj og toalett. I en lugar kan det bo inntil to personer og tre dyr.

 

Sikkerhet

For at din hund skal kunne bli med på reisen må du ta med halsbånd og munnkurv. Her finnes det ingen unntak. Før du reiser hjemmefra sjekk at du har med halsbånd og munnkurv. Om du glemmer noe av dette, kan vi ikke slippe din hund om bord noe som medfører at din billett blir ugyldig og uten rett til refusjon. Husk og sett på halsbånd og munnkurv før hunden kommer om bord på fergen. Halsbånd og munnkurv skal vises frem ved innsjekking. Halsbånd og munnkurv skal alltid være på hunden når den vises blant andre passasjerer (ved på-og avstigning).

 

Ellers skal aldri dyret vises i publikumsområdene. Selv om din hund er snill, kan andre passasjerer føle seg usikker i nærværet av en hund. Derfor har vi satt opp faste regler og gebyrer om disse brytes. Om du har noen spørsmål, kan du kontakte Stena Line på tlf 02010 eller på info.no@stenaline.com . Om din hund ikke kan bære munnkurv ta kontakt med oss på forhånd, slik at vi kan bestemme om eller hvordan hunden kan transporteres. Katter må reise i kattebur.