Norge med ferge for en reise med en forskjell!

Velkommen til bilferielandet!

 

Du vet vi elsker en biltur! Vi vet at du elsker en biltur! Og selv om Europa i sin helhet, fra Irland i vest til Latvia i øst, tilbyr noen utrolige naturskjønne kjøreturer gjennom alle typer terreng, er Norge vanskelig å slå for toppturer du kan gjøre på to eller fire hjul,  og de har alt klart for deg.

 

Norge har ikke mindre enn 18 prisbelønte nasjonale turistveier å anbefale. Dette er landets vakreste veier, som totalt dekker 2136 km med kyst og landsbygd, natur og sjølandskap, med vidunderlige panoramaer og fantastiske utsikter. Langs veiene har nordmennene bygget inn arkitektoniske funksjoner som maksimerer utsiktsmulighetene – plattformer som trosser tyngdekraft og broer som strekker seg over spektakulære fossefall. Apropos fossefall: Komfort under pauser er en viktig faktor på en stor biltur, vi tror du også vil bli imponert over rasteplassene, og mange av dem er komplette med designer-bekvemmeligheter.

 

Kunstinstallasjoner er en fantastisk del av den norske bilturopplevelsen – og gir deg en naturopplevelse på nye og forfriskende måter.

 

Vår favoritturistrute – og også en av National Geographics favoritter («en av de 101 mest naturskjønne kjøreturene i verden»), er Kystriksveien. Denne kystruten på 650 km tar deg langs Helgelandskysten gjennom interessante omveier som Rørviks kystmuseum og Norges geologiske nasjonalmonument, den røde øya Leka. Kjør fra sør til nord, og start i Steinkjer i Trøndelag. Du vil avslutte turen i Bodø, like nord for polarsirkelen – midnattssolens land, og Nordlands «hovedby» med et kultursenter i Kulturkvartalet Stormen som er verdt et besøk. Bodø er også den europeiske kulturhovedstaden i 2024, så det et fint sted å dra når som helst!

 

På denne kjøreturen finner du også Torghatten, Norges mest berømte landemerke: et fjell med hull gjennom midten! Eller det er 6500 øyer å utforske, mange komplett med rødmalte fiskelandsbyer, i skjærgården Vega som er på UNESCOs verdensarvliste.

 

Hvis du har nordlyset på ønskelisten din når du reiser til Norge, bør Tromsø være reisemål nr. 1. Selvfølgelig er «lysene» aldri garantert, men hvis du kommer til hjertet av nordlyssonen mellom september og april, har du gode sjanser. Tromsø har også flest barer og restauranter per innbygger i landet.

 

Det er mer enn Oslo – selv om vi vet at denne hovedstaden gir besøkende en utrolig velkomst. Denne moderne byen fra det 21. århundret fortsetter å utvikle seg – tydelig i den skiftende silhuetten – og det er alltid noe nytt å utforske. Det er en by som er nær naturen og har en avslappet atmosfære. Du oppfordres til å komme i kontakt med elementene – skogen er aldri langt unna – eller du kan ta pulsen på ziplining eller ski. Og hvis du aldri har vurdert Oslo som en matdestinasjon, tenk om igjen. Byen er i ferd med å forbedre seg når det gjelder smaksopplevelser, og det er mye å oppdage på en helt ny meny som tar med seg alt fra gatemat til gourmetmat.

 

Som de sier i Norge – Skål!

Velkommen til bilferielandet!

 

Du vet vi elsker en biltur! Vi vet at du elsker en biltur! Og selv om Europa i sin helhet, fra Irland i vest til Latvia i øst, tilbyr noen utrolige naturskjønne kjøreturer gjennom alle typer terreng...

Les mer Les mindre

Velg ruten din via Sverige ...

Nyt en tur til Norge

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Havnesteder

Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden

Stena Line har to terminaler i Gøteborg, en for reiser til Kiel i Tyskland og en for reisende som skal til Frederikshavn i Danmark. Danmarksterminalen ligger øst for Göta-elven, nær Masthugget-distriktet. Terminalen er godt skiltet fra E6 og kan også nås med trikk.

 

Merk:  Ombordstigning er kun mulig via kjøretøy for avganger utenfor terminalens åpningstider eller for avganger om bord Stena Vinga. Det er ikke mulig å gå om bord som en fotpassasjer på disse avgangene. 

Havnen i Trelleborg er den sørligste i Sverige og er kjent som inngangsporten mellom Skandinavia og Sentral-Europa. Det er lett tilgjengelig til fots fra sentrum av Trelleborg eller med buss, tog eller bil.

Utvalgte reisemål

Velg ruten din via Sverige ...

Nyt en tur til Norge

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.