Stavanger

Hvor gammelt møter nytt.

 

Stavanger er rett og slett uforglemmelig med sine livlige, fargerike havnegater og sine fredelige kyststier. Byen ligger på en praktfull halvøy omgitt av Nordsjøen, og selv om Stavanger ikke er like godt kjent som Oslo, er Norges fjerde største by vel verdt et besøk på reiseruten din.

 

Utforsk Stavanger til fots for å komme tett på og personlig med byens skjønnhet og historie. Du kan beundre den gotiske Stavanger domkirke – Norges eldste – og vandre gjennom Gamle Stavanger, den eldste delen av byen og hjemsted for 173 trebygninger fra 1700-tallet.

 

Pass på å sette av tid til å utforske den livlige Øvre Holmegate. Lokalt er den kalt «Fargegata», og det er et gågateområde som myldrer av aktivitet takket være eksentriske butikker og fargeglade bygninger. Gaten er omkranset av kafeer og restauranter som serverer velsmakende matbiter og noe av den ferskeste sjømaten du noensinne kommer til å smake.

 

Lær mer om regionens industrihistorie på Hermetikkmuseet eller Norsk Oljemuseum. Reis tilbake i tiden på Arkeologisk museum, som har gjenstander tilbake til forhistorisk tid. g for litt eldgammel historie, besøk monumentet Sverd i stein hvor kong Harald Hårfagre kjempet for å forene Norge til ett kongerike i år 872.

 

Norge er viden kjent for sin naturskjønnhet, og Stavanger med omgivelser leverer virkelig. Lysefjorden er en 40 km lang fjord som gir spennende opplevelser med majestetiske fjell og fantastiske utsiktspunkter. Gå en tur langs broen eller len deg tilbake og slapp av på en avslappende båttur hvor du kan nyte utsikten over fossefall og (forhåpentligvis) se mye sjøliv.

 

Blant områdets mange naturlige underverker er den mektige Preikestolen, som hever seg 604 meter over Lysefjorden. Filmentusiaster vil gjenkjenne utsiktspunktet fra en nervepirrende scene i filmen Mission Impossible – Fallout. Å komme til toppen krever bare en moderat anstrengende vandretur. For de spenningssøkende derimot, har du Kjerag i nærheten, hvor en steinblokk er kilt fast mellom to fjell med et svimlende utsyn på 1000 meter rett ned i Lysefjorden. 
 

Ser du etter noe mer avslappende? Solastranden er en av de mest populære strendene i regionen, og strandens gylne sand og kjølige vann er perfekt for de som nyter vind- og vannsport samt spektakulære solnedganger. Andre strender å se opp for er Jærstrendene: Disse milelange bitene av et norsk paradis er en kombinasjon av sandstrender og rullesteinstrender med en steinete morenekyst. 
 

Pakk bilen og reis til Stavanger for en tur spekket med nye eventyr. Det er et sted som garantert vil ha en plass i drømmene dine i årevis.  

Hvor gammelt møter nytt.

 

Stavanger er rett og slett uforglemmelig med sine livlige, fargerike havnegater og sine fredelige kyststier. Byen ligger på en praktfull halvøy omgitt av Nordsjøen, og selv om Stavanger ikke er like godt kjent som Oslo...

Les mer Les mindre

Reis via Gøteborg og Trelleborg

Besøk Stavanger

Fra 745 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

Comfort Hotel Square

Bilde av overnattingsstedet

Scandic Royal Stavanger

Bilde av overnattingsstedet

Scandic Stavanger Park

Bilde av overnattingsstedet

Clarion Hotel Stavanger

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Victoria

Bilde av overnattingsstedet

Bnb Central Apartment 4stavanger @berti

Bilde av overnattingsstedet

Central Trio Suites by Stavanger BnB Nr 5

Bilde av overnattingsstedet

Villa Eckhoff

Bilde av overnattingsstedet

Vibrant Apartment on Bustling Street, Above a Restaurant. Perfect for Tourists,

Reis via Gøteborg og Trelleborg

Besøk Stavanger

Fra 745 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.