Trondheim

Fra bylandskap til landskap.

 

Trondheim ligger i Midt-Norge ved fjorden av samme navn, rundt 6 timer nord for Oslo, og er en by gjennomsyret av historie, eventyr og sjarm. Byens overflod av opplevelser og praktfulle landskap gjør den perfekt for en helgetur eller en familieferie. 

 

I Trondheim eksisterer 1000 års historie side om side med en enestående moderne livsfølelse. Byen er også hjemsted for verdens nordligste gotiske katedral, Nidarosdomen, samt den historiske Kristiansten festning, som ble bygd etter den store bybrannen i 1681 og som tilbyr en fantastisk utsikt. Og hvis du har lyst på en kongelig opplevelse, kan du besøke Stiftsgården: Den kongelige residensens majestetiske haller er åpne for turer i løpet av sommermånedene.

 

På den moderne siden av spekteret har vi den hippe bydelen Bakklandet som er et populært møtested hvor du kan vandre langs brostensgater til fots eller med leiesykkel. Det er også hjemsted for verdens første sykkelheis: «Trampe» frakter mennesker (og syklene deres) opp den bratte bakken i nærheten av den ikoniske Gamle bybrua til den historiske festningen. 

 

Bytorget, Trondheim Torg, er en travel bikube av restauranter og butikker som blir ekstra magisk når det forvandler seg til et julemarked. Ikke langt unna sentrum ligger Solsiden shoppingsenter, som har populære motemerker og et rikholdig utvalg av restauranter å velge blant.

 

I dag er Trondheim berømt som ett av de beste stedene å oppleve smaken av Norge. Byen har tilnavnet «Hjemsted for nordiske smaker», og er en hoveddestinasjon for matelskere takket være oppfinnsomme kokker og et fokus på regionale sesongingredienser i hele byen. For ølentusiaster tilbyr Hammerhead Bryggei, Austmann Bryggeri og E.C. Dahls Bryggeri fantastiske måter å smake seg gjennom Norges ølbryggingstradisjoner på.

 

Selvsagt er ikke Trondheim bare en by for gøy: Det er en inngangsport til Norges utrolige natur-tumleplass i fjorden og bortenfor. Besøk Ilabekken, en blågrønn korridor som forbinder byen med Bymarka naturreservat. Denne turstien starter tett opptil bysentrum og avsluttes ved Theisendammen, en av Trondheims mest populære badeinnsjøer.

 

Ønsker du å omfavne din indre kriger? Delta i en fem-dagers opplevelse kjent som Dra i viking: Du vil oppdage hvordan du overlever i naturen og lære hvordan du tilbereder mat over en åpen ild. Hvis du er ute etter en kortere, men utfordrende tur, sjekk ut Gråkallen. Denne turen er perfekt for familier, og du vil finne fantastisk utsikt over Trondheim fra toppen. Hvis du er heldig om vinteren, kan du til og med se nordlyset i vintermånedene.

 

I Trondheim lever det moderne og det forgangne i harmoni, og både fantastisk natur og en livlig storbyopplevelse venter deg. Det er den norske opplevelsen du har drømt om. 

Fra bylandskap til landskap.

 

Trondheim ligger i Midt-Norge ved fjorden av samme navn, rundt 6 timer nord for Oslo, og er en by gjennomsyret av historie, eventyr og sjarm. Byens overflod av opplevelser og praktfulle landskap gjør den perfekt...

Les mer Les mindre

Reis via Gøteborg og Trelleborg

Besøk Trondheim

Fra 745 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

Clarion Hotel Trondheim

Reis via Gøteborg og Trelleborg

Besøk Trondheim

Fra 745 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.