Schleswig-Holstein

Schleswig-Holstein – det sanne nord

 

Schleswig-Holstein er Tysklands nordligste delstat, og beskrives som Tysklands sanne nord. Enten du vil ha en byferie fullpakket med livlig kultur og kulinariske opplevelser eller fancy gange utenfor allfarvei og oppdage severdighetene og lydene den har å tilby, er Schleswig-Holstein stedet for deg.

 

Kiel er hovedstaden i Schleswig-Holstein og har en lang historie innen skipsbygging og marine tradisjoner. Dette er fremdeles utbredt i dag, med mange museer og utstillinger. Kielkanalen er verdens travleste menneskeskapte vannvei og forbinder byen med Nordsjøen. Nyt byens maritime atmosfære mens du pakker inn en travel dag med utsikt over kunsten ved City Gallery Kiel, som byr på moderne og regional kunst, før du nyter litt shopping.

 

Mölln er en liten by, kjent for sin tidligere beboer og berømte gjøgleri Till Eulenspiegel. Du finner spor av karakteren i byen og ryktet sier at hvis du besøker Eulenspiegel-fontenen på den historiske markedet og raskt gnir på bronsetommelen og trykker på tuppen av støvelen, vil den gi deg hell!

 

Hvis du er en glad i sjokolade, sett av fire timer av dagen din og delta på en praline-workshop i Mölln og lær gleden ved å skape og dekorere disse søte godbitene.

 

Oppdag de smale og svingete gatene i Lübeck som er på UNESCOs verdensarvliste, og utforsk skjulte gårdsplasser. Holsten-porten er en av Lübecks mest ikoniske landemerker. Denne gotiske byporten har dekorert mange postkort, stempler og 2-euro-mynrter opp gjennom årene.

 

Er du klar for en utfordring? Hva med en bytur i Lübeck, og moro i en søk-og-finn-konkurranse? Besøk severdighetene i Puppenbrücke, Lübeck-katedralen og Kjærlighetsbroen og hent ledetråder på veien. Konkurransen er i gang!

 

Legg lyden av byene bak deg og trekk deg tilbake til strendene og øyene i Schleswig-Holstein. Nyt fred og ro på et velvære- eller spa-opphold, eller prøv flyveferdighetene med en drage eller windsurfing. Begge idrettene har vokst i popularitet gjennom årene med flere drage- og windsurfingsbutikker som åpner i regionen.

 

Nordsjøøya Föhr ligger i verdensarvstedet til Vadehavet. Den er mest kjent for sine vakre hager og thalassoterapi (helende gjennom sjø, luft og vann). Med sitt varierte landskap, fra sandstrender til frodige grøntområder, er denne stranden travel med aktive og morsomme arrangementer året rundt, og er ideell for en travel familieferie.

 

Stockenstiegtrail-stien åpner for turister fra juni til september, slik at de kan oppdage halvøya Eidershedt. Siden 1929 har dette enorme sumplandskapet tiltrukket seg turister som vil gå en smal sti og krysse flere broer før de ankommer det berømte Westerheaver-fyrtårnet. Dette røde og hvite fyret ble ikonisk da det dukket opp i en Jever-ølreklame på 1970-tallet. Bli med på en guidet tur – etter at du har klatret i 157 trappetrinn til toppen av fyret, vil du bli skjemt bort med panoramautsikt over halvøya.

 

En av de mest populære attraksjonene i Schleswig-Holstein er Glücksburg slott. Denne majestetiske bygningen ligger rett ved grensen til Danmark og anses som et av de viktigste renessansepalassene i Nord-Tyskland. Du kan ta en guidet tur for å lære den turbulente historien til bygningen når den fungerte som residens for Ducal-familiene i Schleswig-Holstein.

 

Matelskere gleder seg over at Schleswig-Holstein er kjent for deilige smaker og opplevelser! Prøv regional og sesongbasert «Feinheimisch» som betyr «fin og lokal mat» fra lokale restaurant- og matprodusenter.

 

Et avbrekk til Schleswig-Holstein er et eventyr som venter på å skje, fullpakket med legender, mat og naturlandskaper! 

Schleswig-Holstein – det sanne nord

 

Schleswig-Holstein er Tysklands nordligste delstat, og beskrives som Tysklands sanne nord. Enten du vil ha en byferie fullpakket med livlig kultur og kulinariske opplevelser eller fancy gange utenfor allfarvei og oppdage severdighetene og lydene...

Les mer Les mindre

Seil til Tyskland

til Kiel

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Seil til Tyskland

til Kiel

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.