Kiel

Reis til Kiel på Tysklands østersjøkyst og hovedstaden i Schleswig-Holstein, en vakker sjøfartsby som er vel verdt et besøk. 

 

Reis direkte med ferge fra Gøteborg til Kiel og gå rett ut i byen fra terminalen vår. Denne moderne byen er kjent for sin havn, sitt pulserende studentmiljø og sin avslappede og urbane livsstil. Gorch Fock, et bereist skoleskip og en stjerneattraksjon på internasjonale seilskuteregattaer, er like mye en del av bybildet som de kjempestore fergene som legger til på Skandinavienkai. Kiel er virkelig det maritime senteret i nord.

 

Spaser rundt i gågatene, hvor du kan handle alt fra mote til fine tyske delikatesser i kjøpesentrene og ta velfortjente pauser på de mange kafeene. Rundt den veletablerte handlegaten Dänische Strasse og gågaten Holstenstrasse er Kiel på sitt livligste. Ikke bare kan du besøke Bordershop når du reiser med ferge på Stena Line, men du kan også besøke CITTI Markt, Kiels gigantiske supermarked som tilbyr alt fra kjøttvarer, fisk, frukt og grønnsaker til ost og over 2000 typer vin og øl. CITTI-Park er en annen populær destinasjon for shoppere: Her vil du finne over 80 merkevarebutikker i tillegg til utallige kafeer og restauranter. For familier som elsker å handle, er utsalgssenteret McArthurGlen i Neumünster, som ligger mellom Kiel og Hamburg, stedet for å finne designerklær til rabattpriser.

 

Når du er i Kiel bør du smake den lokalt produserte bøketrerøkte skinken (Holsteiner Katenschinken) som er blitt kaldrøkt i opptil 8 uker, sammen med hvit asparges, poteter med smør, og hollandaise. En fiskesandwich kan også anbefales når du besøker Kiel – det er en lokal og unik spesialitet. Sett kursen for Kieler Brauerei am Alten Markt, Kiels eget tradisjonelle bryggeri midt i sentrum av gamlebyen, for å smake på deres lokalbryggede øl i et historisk, familievennlig miljø. Feinheimisch i Schleswig-Holstein er et aktivt nettverk av lokale matprodusenter, restauratører, bakerier, fiskerøykingsanlegg og gårder som tilbyr lokalprodusert mat av høy kvalitet. Området har også mange flotte eplehager som er fantastiske å besøke om høsten.

 

Hvis du reiser med barn, er det mye moro i nærheten av Kiel å holde familien underholdt med. Besøk Weissenhäuser Strand, et subtropisk badeparadis og ferieanlegg rett ved Østersjøen. Foretrekker du å holde deg tørr? Like nord for Lübeck, rett ved havet, ligger Hansapark, en tema- og opplevelsespark med et stort antall karuseller, attraksjoner og aktiviteter for alle aldre. Miniatur Wunderland, hvor du finner verdens største modelljernbane, miniatyrferger, skip og fly, er en minneverdig opplevelse for hele familien. Se lemurer, aper og andre eksotiske arter på Gettorf Zoo. I fuglehallen finner du syngende papegøyer, kakaduer, neshornfugler og goura-duer. Og blant kaktus- og palmetrærne i tropehuset er det vanskelig å tro at du er i Tyskland. På Golf- und Landclub Gut Uhlenhorst, rett utenfor Kiel, kan du spille en runde golf i naturskjønne omgivelser med fantastisk sjøutsikt. Både 18- og 9-hullsbanene er åpne året rundt.

 

Visste du at Kiel er vertskapsby for Schleswig-Holsteins musikkfestival, en av verdens største klassiske musikkfestivaler? Kiels slott, fjorder, operahus og til og med Howaldt verft blir forvandlet til fantastiske scener for festivalen. I gamlebyen arrangerer St. Nikolai-kirken klassiske konserter også. Langs Kielfjorden viser sjøfartsmuseet modellskip og nautiske instrumenter i en tidligere fiskeauksjonshall. Cruiseskip legger til kai ved Ostseekai Terminal i Germania havn.

 

Er du klar til å utforske denne fantastiske byen?

Reis til Kiel på Tysklands østersjøkyst og hovedstaden i Schleswig-Holstein, en vakker sjøfartsby som er vel verdt et besøk. 

 

Reis direkte med ferge fra Gøteborg til Kiel og gå rett ut i byen fra terminalen vår. Denne moderne byen...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Bilde av overnattingsstedet

InterCityHotel Kiel

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Astor Kiel by Campanile

Bilde av overnattingsstedet

Atlantic Hotel Kiel

Bilde av overnattingsstedet

unique by ATLANTIC Hotels Kiel

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Liegeplatz 13 Kiel by Première Classe

Bilde av overnattingsstedet

Aparthotel Adagio Access Kiel

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.