Lübeck

Lübeck i Nord-Tyskland er en svært gammel hansaby som ble kalt «dronningen i Hansaforbundet».

 

Byens middelalderske atmosfære, gotiske mursteinsarkitektur, historiske og kulturelle attraksjoner dominerer byen og gjør den til et flott sted å besøke. Det er enkelt å komme seg til Lübeck når du reiser med ferge fra Gøteborg til Kiel eller Trelleborg til Rostock, og det å ta bilen betyr at du kan utforske Lübeck og andre steder lenger unna.

 

Gamlebyen, som er omgitt av vann, har syv tårn og fem kirker og er gjennomsyret av over 1000 års historie. Holstentor, byens mest berømte landemerke, er en av Lübecks fire opprinnelige byporter og ble bygd primært som et symbol på byens makt og rikdom. Santa Maria-kirken har verdens høyeste mursteinshvelv. Rett ved siden av ligger det moderne MuK – musikk- og kongresshallen og stedet for Schleswig-Holsteins musikkfestival. Med sine uvanlige vegger og små tårn, har Lübecks rådhus vært en viktig og staselig bygning for Lübeck siden 1226. Lübeck er en by kjent for sine Nobelprisvinnere Willy Brandt, Günter Grass og Thomas Mann, som alle kommer fra byen. I det europeiske Hansamuseet kan du lære mer om hanseatisk historie gjennom en interaktiv utstilling, og etterpå kan du nyte en kaffe i museets «Café Fräulei Brömse». Museet Drägerhaus huser kunstverk fra velkjente navn som Edvard Munch, som bodde i Lübeck tidlig på 1900-tallet. Museet ligger i en vakker bygning fra 1700-tallet, som er en av de vakreste i hele Nord-Tyskland. Beundre de seks historiske mursteinsbygningene i Salzspeicher på øvre Trave-elven rett ved siden av Holstentoren. Huset ble bygget i det 16.–18. århundre, og lagret salt som ble utvunnet nær Lüneburg og brakt til Lübeck via Stecknitz-kanalen.

 

Lübeck er kjent over hele verden for sin marsipan. I Niedereggers kan du se hvor marsipanen blir laget og plukke opp noe marsipan du kan ta med hjem til venner og familie. Dersom du holder deg til det søte vil du få flere godbiter ved å besøke Lübecker Bonbon Manufaktur, der alle søtsakene blir laget for hånd av naturlige ingredienser. Når du reiser til Lübeck kan du shoppe både eksklusivt og billig! På Hüxstrasse er butikkene ganske luksuriøse, men hvis du ønsker å besøke klassiske varemagasiner, kan du dra til Königstrasse, Holstenstrasse og Mühlenstrasse. Ta en spasertur langs brosteinsgatene Fleischhauerstasse og Wahmstrasse og stopp i en av de sjarmerende kafeene og restaurantene, og nyt atmosfæren på dette vakre stedet. Selv om Lübeck er kjent for kultur og historie, er byen også et livlig underholdningssted med mange tavernaer, barer og nattklubber som kommer til liv når solen går ned.

 

Ser du etter noe virkelig morsomt for hele familien? Sørg for at et besøk til Hansapark står på listen din. Den maritime fornøyelsesparken i Sierksdorf nær Lübeck har flotte karuseller, attraksjoner og opplevelser for hele familien. Museum für Puppenteather (dukketeatermuseet) består av fem sammenkoblede historiske bindingsverkshus. Det har på utstilling en av verdens største samlinger av dukker, scener, teaterrekvisitter og plakater fra tre århundrer og fra hele verden. 

 

Lübeck – venter på deg!

Lübeck i Nord-Tyskland er en svært gammel hansaby som ble kalt «dronningen i Hansaforbundet».

 

Byens middelalderske atmosfære, gotiske mursteinsarkitektur, historiske og kulturelle attraksjoner dominerer byen og gjør den til et flott sted å besøke. Det er enkelt å komme...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Bilde av overnattingsstedet

Atlantic Hotel Lübeck

Bilde av overnattingsstedet

the niu Rig

Bilde av overnattingsstedet

Mercure Hotel Luebeck City Center

Bilde av overnattingsstedet

H+ Hotel Lübeck

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Kaiserhof DELUXE

Bilde av overnattingsstedet

B&B HOTEL Lübeck

Bilde av overnattingsstedet

TOP CityLine Klassik Altstadt Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Bob W Lübeck Old Town

Bilde av overnattingsstedet

The Layhead B&B

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.