Bayern

Prost til Bayern!

 

Offisielt kalt Fristaten Bayern. Bayern en region i Sørvest-Tyskland som er rik på markeder, natur, deilig mat og drikke – det er fullt av ting å gjøre!

 

Etter en pause i 2020 og 2021 er nedtellingen til den årlige Oktoberfest 2022 nå i gang. Den største øl- og reisefestivalen i verden holdes på den største markedsplassen i München, kalt Theresienwiese. Over 16–18 dager kan besøkende nyte fornøyelsesattraksjoner, bayersk mat og øl. Hvorfor ikke dra full nytte av opplevelsen og investere i de tradisjonelle kostymene som Dirnhl, som er en bluse under høyt bluseliv og et forkle.  Vis frem bena dine i Lederhosen, som er knelange lærshorts! Et interessant faktum om Oktoberfest – det er den eneste festivalen i verden som har et loppesirkus og har en «gruppe» på rundt 60 lopper som underholder barn.

 

Siden vi har verdens største ølfestival, er det ingen overraskelse at Bayern er hjem til mange lokale bryggerier som varierer fra tradisjonelle til moderne. Med så mange å utforske, vil du raskt få seidelen fylt opp! Weltenburg-klosteret ligger i Donau-kløften og sies å ha blitt grunnlagt i år 600. Stjernen i bryggeriet er Weltenburger Kloster Barock Dunkel, og denne prisbelønte kremete ølen har vunnet Gold Award på World Beer Cup i USA tre ganger! Det bayerske bryggeriet Weihenstephan i Freising er kjent for å være det eldste bryggeriet i verden som fremdeles eksisterer og brygger 16 forskjellige typer øl.

 

Det finnes ikke noe bedre tidspunkt å utforske Bayern på enn i julen, siden den er kjent for sine spektakulære julemarkeder. Kemptens lange kveld med shopping finner sted den første lørdagen i adventstiden, og ligger på Hildegardplatz foran St. Laurentius-basilikaen. Denne shoppingopplevelsen sent på kvelden er ekstra spesiell med flammeblåsere og korsang. Dossenbergerhof i Günzburgs gamleby forvandles til en julelandsby fra 1. til 5. desember. Nyt sceneforestillinger fra artister og musikkgrupper mens du ser på alle de håndlagde varene. Et besøk til det verdensberømte Christkindlesmarkt er et must, med boder som er fulle av håndlagde varer som vil gjøre det lett å fylle julestrømpene. Mens du er der, prøv Nürnberg Lebkuchen (en pepperkake) og Nürnberg-rødølet fra Altstadthof hjemmebryggeriet.

 

Hvis du liker å utforske naturen, er Bayern stedet for deg. Hva med turer på truger gjennom bayersk skog eller langrenn mellom toppene på Großer Arber og Brotjacklriegel? Enten du liker å bevege deg raskt til rolige bevegelser, nyte de mange elvene som Bayern har å tilby, hoppe om bord i en båt eller ta en flåte, og hvis du ikke vil bli våt på føttene, kan du gå langs elvebredden.

 

Erlangen er kanskje Bayerns minste by, men det er ingen mangel på opplevelser der. Den er kjent som Tysklands komiske hovedstad, og du kan vandre gjennom de mange hagene og oppdage fantastiske skulpturer og kunst som vil få deg til å stoppe opp for å se.

 

Når du er i München, hovedstaden i Bayern, bør du utforske Olympiapark, som ble skapt for sommer-OL i 1972. Gärtnerplatzviertel er et yrende distrikt og fullt av deilige restauranter som serverer tyske retter som currywurst (dampet og stekt svinekjøttpølser krydret med curried ketchup) og en rekke pop-up mote-, møbel- og vinylbutikker som bare venter på å bli oppdaget.

 

Visste du at BMW er over 100 år gammel? Besøk BMW Museum og lær alt om historien til det dynamiske merket som stadig innoverer kjøregleden.

 

Uansett hvor fort du liker livet, enten det er travle festivaler, oppdage lokal kunst, prøve ut lokal øl eller utforske villmarken i naturen, har Bayern noe for enhver matlyst. 

Prost til Bayern!

 

Offisielt kalt Fristaten Bayern. Bayern en region i Sørvest-Tyskland som er rik på markeder, natur, deilig mat og drikke – det er fullt av ting å gjøre!

 

Etter en pause i 2020 og 2021 er nedtellingen til den årlige Oktoberfest 2022 nå i gang. Den største øl- og reisefestivalen i verden holdes på den største markedsplassen i München, kalt Theresienwiese. Over 16–18 dager kan besøkende nyte fornøyelsesattraksjoner, bayersk mat og øl. Hvorfor ikke dra full nytte av opplevelsen og investere i de tradisjonelle kostymene som Dirnhl, som er en bluse under høyt bluseliv og et...

Les mer Les mindre
Reise
Reis tilbake

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger du hjelp med bestillingen din? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.