Bayern

Prost til Bayern!

 

Offisielt kalt Fristaten Bayern. Bayern er en region i Sørvest-Tyskland som er rik på natur, deilig mat og drikke og markeder – alltid masse å gjøre!

 

Bayern er verdensberømt for å være hjemmet til Oktoberfest. Den største øl- og reisefestivalen i verden blir avholdt på det største messeområdet i München, Theresienwiese. Over 16–18 dager kan besøkende nyte de mange fornøyelsesattraksjonene og ikke minst bayersk mat og øl. Hvorfor ikke få fullt utbytte av opplevelsen og investere i de tradisjonelle kostymene som Dirndl — en bluse over et langt skjørt med høyt liv og et forkle.  Vis frem bena dine i Lederhosen, som er knelange shorts i lær! Et fun-fact om Oktoberfest: Det er den eneste festivalen i verden som har eget loppesirkus med en «gruppe» på rundt 60 lopper som underholder barn.

 

Siden dette er verdens største ølfestival, er det ingen overraskelse at Bayern har mange lokale bryggerier som varierer fra de tradisjonelle til de moderne. Med så mange å utforske, kan det bli mange seidler å fylle! Weltenburg er blant annet et kloster i Danube Gorge og skal ha blitt grunnlagt i år 600. Stjernen fra bryggeriet er Weltenburger Kloster Barock Dunkel, og dette prisbelønte kremete ølet har vunnet Gold Award på World Beer Cup i USA tre ganger! Det bayerske bryggeriet Weihenstephan i Freising er kjent for å være det eldste bryggeriet i verden som fremdeles eksisterer og brygger 16 forskjellige typer øl.

 

Det finnes ikke noe bedre tidspunkt å utforske Bayern på enn i julen, for de er kjent for sine spektakulære julemarkeder. Kemptens lange shoppingnatt er alltid den første lørdagen i advent, og ligger på Hildegardplatz foran St. Laurentius-basilikaen. Denne shoppingopplevelsen sent på kvelden er ekstra spesiell med flammeslukere og korsang. Dossenbergerhof i gamlebyen i Günzburg forvandles til en julelandsby fra 1. til 5. desember. Nyt forestillingene fra scenen med artister og musikkgrupper mens du sjekker alle de håndlagde produktene. Et besøk til det verdensberømte Christkindlesmarkt er et must, med boder som er fulle av håndverk som vil gjøre det lett å fylle julestrømpene. Mens du er der — prøv Nürnberg Lebkuchen (en pepperkake) og Nürnberg rødt øl fra Altstadthof hjemmebryggeri.

 

Hvis du liker å utforske naturen, er Bayern stedet. Hva med en tur på truger gjennom bayersk skog eller langrenn mellom toppene på Großer Arber og Brotjacklriegel? Om du liker å ta det med ro eller bevege deg raskt — nyt de mange elvene som Bayern har å tilby, hopp om bord i en båt eller en flåte, og hvis du ikke vil bli våt på bena kan du rusle langs elvebredden.

 

Erlangen er kanskje Bayerns minste by, men det mangler ikke på opplevelser. Den er kjent som Tysklands «komiske hovedstad», og du kan vandre gjennom de mange hagene og oppdage fantastiske skulpturer og kunst som garantert vil få deg til å stoppe opp.

 

Når du er i München, hovedstaden i Bayern, bør du utforske Olympiapark som ble bygget til sommer-OL i 1972. Gärtnerplatzviertel er et distrikt med yrende folkeliv og fullt av herlige restauranter som serverer tyske retter som currywurst (dampet og stekte pølser med svinekjøtt krydret med curry ketchup) og en rekke pop-up mote-, møbel- og platebutikker som bare venter på å bli oppdaget.

 

Visste du at BMW er over 100 år gammel? Besøk BMW Museum og lær alt om historien til dette bilmerket som stadig bringer innovasjoner på markedet.

 

Uansett hvordan du liker å leve livet, om det er travle festivaler, oppdage lokal kunst, prøve ut lokalt øl eller utforske naturen, — Bayern har noe for alle. 

Prost til Bayern!

 

Offisielt kalt Fristaten Bayern. Bayern er en region i Sørvest-Tyskland som er rik på natur, deilig mat og drikke og markeder – alltid masse å gjøre!

 

Bayern er verdensberømt for å være hjemmet til Oktoberfest...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra kr 1949 én vei, bil, sjåfør og lugar

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.