Mecklenburg–Vorpommern

Et eventyr på eventyr

 

Mecklenburg Vorpommern er en delstat i Nordøst-Tyskland som ligger langs Østersjøen. Den vakre kystlinjen gjør Mecklenburg Vorpommern til et av Tysklands ledende turistmål. Legg til deilig mat, kultur og imponerende landskap i blandingen, så får du garantert et actionfylt eventyr.

 

Lær om den omfattende og fascinerende historien til Mecklenburg Vorpommern med et besøk til et av de mange museene, som gir innsikt i historie, teknologi og naturvitenskap. Ta en tur tilbake i tid på friluftsmuseet Klockenhagen og opplev gårdslivet fra 1600- til tidlig på 1900-tallet. Tilbring dagen med å utforske de 46 akvariene i OZEANEUM Stralsund og møt «Niki», den kvinnelige sandtigerhaien, før du drar opp på takterrassen og ser Humboldt-pingviner. 

 

Oppdag også underverket i Schwerin slottsmuseum, som er plassert på sin egen øy. Slottet ligger mellom innsjøer og hager, og ser ut som noe fra et eventyr, med fantastiske ballsaler. Besøk museet og se flotte rom, våpen, fin porselen og sølv fra hertugdømmetiden.

 

Enten du nyter god mat, kafé-omgivelser eller noe annet på farten, er matscenen i Mecklenburg Vorpommern fullpakket med deilige smaker som vil tilfredsstille alle ganer. Hvis du særlig liker fiskebaserte retter, så er du klar for en godbit! Skjem bort deg selv med fisk røkt over bøkebiter, stekt i smør eller kokt i en sprø butterdeig laget med øl. 

 

Tindved inneholder opptil syv ganger mer C-vitamin enn andre frukter. Du kan lære mer om denne kraftige frukten på Sanddorn Storchennest-plantasjen og få med deg noen smakfulle suvenirer underveis. Syltetøyet er rett og slett nydelig!

 

En måte å utforske Mecklenburg Vorpommern på er med sykkel, og det finnes mange stier for alle ferdigheter og aldre du kan dra nytte av. Du kan sykle i ditt eget tempo eller melde deg på en tur og oppdage pittoreske landsbyer og landskap. Hvis du foretrekker fotturer, er det noen fantastiske severdigheter å utforske, som den opphøyde kystveien i Jasmund. Rügens krittkyst er et flott syn å se og er et must for alle besøkende på øya. Når du kommer til enden får du fantastisk utsikt over krittkysten og Østersjøen.

 

Tilbring tid på å oppdage de ulike stiene i Müritz nasjonalpark og våg deg ut på skogs- og landstiene. Eller hvis du foretrekker å være ute på vannet, sett seil på Müritz, som er Tysklands største innsjø. For de som søker ro, er det mange kanoområder å utforske. Inne i Mecklenburg Vorpommern finner du Sternbergsjøene, innsjøen Feldberg, lavlandsslettene på Mecklenburg, samt elvene Warnow og Peene.

 

Hvis du håper å få tid til litt golf, så er du heldig, da det er noen flotte baner for nybegynnere så vel som avanserte golfbaner å spille på. Omgitt av vakre innsjøer og grønne enger, er Golfhotel Serrahn det perfekte stedet for å få i gang spillet! 

 

Et must for alle fugleelskere er å se tranenes dans. To ganger i året samles de majestetiske fuglene i vannet i Bodden og innsjøene i Mecklenburg Vorpommern og skaper et imponerende skue med sitt «tranedans»-paringsrituale.

 

Uansett hvordan du liker å tilbringe dagene dine, kan du bestille en tur til Mecklenburg Vorpommern og fordype deg i fantastisk natur eller adrenalinfremkallende aktiviteter før du nyter regionens lekre mat og drikke.

Et eventyr på eventyr

 

Mecklenburg Vorpommern er en delstat i Nordøst-Tyskland som ligger langs Østersjøen. Den vakre kystlinjen gjør Mecklenburg Vorpommern til et av Tysklands ledende turistmål. Legg til deilig mat, kultur og imponerende landskap i blandingen, så får...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra 1093 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Tyskland

Fra 1093 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.