Göteborg 400-årsjubileumsutstillinger

Feir Gøteborgs 400-årsjubileum!

Planlegg en sommer med gøy når Sveriges nest største by feirer seg selv

 

Som de sier: Bedre sent enn aldri. Etter en forsinkelse på to år, vil Gøteborg feire sitt 400-årsjubileum i 2023. For denne store begivenheten planlegger byen en sommer full av konserter, utstillinger, festivaler, fester med mer – og du bør ikke gå glipp av noe!

 

Reis med oss via ferge fra Kiel eller Frederikshavn, så vil du ankomme i hjertet av byen. Med vår gunstig beliggende terminal vil du kunne stige av eller kjøre ut av skipet og rett inn i moroa. 

 

Festlighetene finner sted 2. juni – 3. september 2023.  Sommeren er allerede den ideelle tiden for å oppleve Gøteborgs unike kunst og kultur, fremragende mat, vidunderlige utendørsområder og vennlige nabolag. Jubileumsarrangementene vil tilføre ekstra begeistring, så du finner aldri et bedre tidspunkt for å forelske deg i Sveriges nest største by. 

 

Klikk her for en fullstendig liste over jubileumsarrangementer og les nedenfor om noen av høydepunktene i denne lenge etterlengtede fødselsdagsfeiringen.

Gøteborg 400-årsjubileumsutstillinger

Dato: Ulike datoer til og med 31. desember 2023

 

Under hele Gøteborgs jubileumsår vil det vært et sterkt fokus på kunst og historie. Utstillinger som minnes fire århundrer med Gøteborgs kultur vil vises i byens museer, gallerier og offentlige plasser. Blant høydepunktene er Gøteborgs Stadsmuseums «400 års historie« og «Tingen med Gøteborg», en undersøkelse av de mest elskede (og mest forhatte) gjenstandene i museet; «Et ekte sinn», som feirer gatekunstikonet Banksy i Eriksbergshallen, og mye mer. Mange utstillinger vil være på utstilling helt til slutten av året. En fullstendig kalender over utstillinger er tilgjengelig her.

Göteborg Museum. Utforsk den spennende førhistorien, livet på 1800-tallet, utviklingen av den moderne industribyen Gøteborg og det eneste utstilte vikingskipet i Sverige, Äskekärrskipet.
Gøteborgs Jubileumsfeiring

Dato: 2.–3. juni 2023

 

Jubileumsfeiringen starter med et smell med Gøteborgs Jubileumsfirande, en gratis musikk- og kulturfestival for alle aldre i byens nyutviklede område Frihamnen. På programmet står et bredt utvalg av utøvere for enhver smak, inkludert Gøteborgs symfoniorkester, den lokale indie-rock-trubadouren Jens Lekman, popstjernen Sarah Klang, elektronika-duoen Hooja og andre. I tillegg vil arrangementet få besøk av den svenske kongefamilien, ha masse god mat, dans og så mye mer. Det blir en bursdagsfeiring du så absolutt ikke bør gå glipp av.

Göteborgs Jubileumsfeiring
Eriksbergs Kulturhamnsfestival

Dato: 26.–27. august 2023

 

Den hippe havnebydelen Eriksberg har endret seg og gjennomgått en utvikling de siste årene, men den har ikke gitt avkall på sin rike maritime arv. Eriksbergs Kulturhamnsfestival er en sjøfartsfeiring og et seilingsarrangement som vil få havnen til å fylles med skip og live opp kaiområdet med aktiviteter og musikk. Det er en flott måte å bli kjent med et av byens livligste samlepunkter for mat, kultur og moro. 

Eriksbergs Kulturhamnsfestival
Gøteborgs Kulturkalas

Dato: 1.–3. september 2023

 

På slutten av hver sommer vil Gøteborgs Kulturkalas forvandle byens torg og gater til en eneste stor fest som feirer all slags kultur. Alle typer opptredener – levende musikk, dans, film, gatekunst, kunsthåndverk, komedie, diktopplesning med mer – blir markert under dette gratis arrangementet. I år vil festivalen avholdes i forbindelse med Gøteborgs 400-årsjubileum og forventes å trekke nesten 700 000 mennesker til hovedfestivalen og de ulike tilknyttede arrangementene i regionen. 

Göteborgs Kulturkalas
Gøteborgs Jubileumsparade

Dato: 2. september 2023

 

Hva er vel en fødselsdag uten en parade? Gøteborgs-jubileets avslutningshelg markerer seg skikkelig med Jubileumsparaden. Paraden  snor seg gjennom byens sentrum fra Gustaf Adolfs Torg Götaplatsen med dans, musikk, flåter med mer for å minnes byens lange, vakre historie.

Jubileumsparade
Gøteborgsvarvet Marathon

Dato: 3. september 2023

 

Et av Skandinavias favorittløp for løpere er Gøteborgsvarvet Marathon som gir deltakerne en mulighet til å løpe på gatenivå, med titusener av løpere forbi byens landemerker og kanaler på begge sider av elven. 2023-versjon av løpet er lagt til Gøteborgs jubileumsfeiring, så dette årets arrangementet tegner seg til å bli ekstra spesielt både for deltakere og tilskuere.

Göteborgsvarvet Marathon
TAGGET
  • Gothenburg

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.