Göteborg

Hele sommeren 2023 feirer Göteborg sitt 400-årsjubileum. Fra 2. juni – 3. september vil byen leve med konserter, festivaler, utstillinger, fester, spesialutstillinger og mye annet. Ta fergen til Sverige, så seiler vi deg rett inn i hjertet av Gøteborg – og alle festlighetene! Les mer om Göteborgs 400-årsjubileum her!

 

Sveriges nest største by, Göteborg, er en juvel på vestkysten. Kombinasjonen av historisk arkitektur, trange svingete kanaler, fantastisk natur og moderne stil gjør den unik i Skandinavia.Ikke rart at Göteborg appellerer til så mange forskjellige besøkende. Friluftsentusiaster strømmer til for å utforske de vidstrakte naturområdene og den dramatiske kystlinjen. Matelskere kommer for å nyte smakene til skjulte kulinariske perler. De som er opptatt av kultur utforsker byens utallige museer, teatre og gallerier. Og alle som elsker nattelivet vil finne massevis av kule barer, arrangementer og klubber.Denne livlige metropolen balanserer spennende historie og sære moderne severdigheter på en helt unik måte. Her er noen av de beste tingene å gjøre i Göteborg. 

 

Utforsk Göteborg

 

Göteborg ble grunnlagt i 1621, og har beholdt sin karakter selv om byen har blitt utvidet og har nesten 600 000 innbyggere. Delvis delt av den brede Göta-elven, er det en by full av vakre hager der eldgammel arkitektur og innslag fra industritiden lever side om side som offentlig kunst.

 

Med sine historiske kanaler og smale gågater er Göteborg ekstremt lett å navigere til fots, på sykkel eller med offentlig transport. Du vil raskt oppdage at hvert område har sin egen unike sjarm. Det ene øyeblikket kan du rusle blant designer-butikkene langs den berømte Avenyn. Det neste er du i kunst-distriktet med den ikoniske Poseidon-fontenen eller du vandrer rundt på gamle Göteborgs universitetscampus.

 

Besøkende må alltid ha med seg historiske Haga, der brosteinsgatene er fulle av ikoniske kafeer og sjarmerende butikker. Magasinsgatan i sentrum er kjent for shopping, restauranter, natteliv og mye annet. Ultrahippe Majorna kalles ofte Göteborgs Brooklyn takket være de trendy barene, kafeene, konsertstedene og butikkene, mens en rask trikketur til Saltholmen har et mer avslappet kystliv i vannkanten. Hvert nabolag har sin egen unike karakter, og det er en fryd å bli kjent med dem.

 

Kom deg ut i Göteborg

 

Göteborg balanserer mellom urbanitet og natur og det har gitt byen rykte som en av Europas grønneste metropoler. Innenfor byens grenser finner du strender, innsjøer, skoger og våtmarker. Göteborg er det perfekte stedet å nyte naturen samtidig som du kan nyte god mat, kulturen og aktivitetene til en storby.

 

Den aller beste av parkene i byen er utvilsomt Slottsskogen, et 156 hektar stort grøntområde med et stort nettverk av stier, lekeplasser, gratis dyrehage og mye annet midt i sentrum. Parken er også hjemsted for sommerens Way Out West-festival, som forvandler Slottsskogen til en av Europas store musikkfestivaler.

 

I byen finner du også Göteborgs Botaniska Trädgård og Trädgårdsföreningen, som begge byr på fantastisk blomsterprakt. For de som ønsker seg litt tid på stranden, finner du badeplasser som Fiskebäcksbadet, Billdalsbadet og Saltholmen – bare en kort trikketur unna.

 

Ingen tur til Göteborg er komplett uten et besøk i skjærgården. Blant de over 20 øyene – noen kun tilgjengelig med ferge – finner du fantastiske strender, sjarmerende landsbyer, vidstrakte naturreservater og mye annet. Enten du drar dit for båtturens skyld, for å dykke, vandre, sole deg, se på dyrelivet eller bare nyte den friske luften, er skjærgården en fantastisk opplevelse.

 

Spenning og utrolige museer

 

Berg-og-dal-baner og et gigantisk, opplyst pariserhjul er sentralt i Göteborgs skyline. De finner du på Liseberg, Skandinavias største fornøyelsespark og en ikonisk Göteborg-opplevelse. Parken er et must for familier takket være blandingen av attraksjoner, konserter, spill og mye annet. Kom om sommeren, eller se den bli forvandlet til en grufull opplevelse under Halloween eller et vinterland i julen.

 

Göteborg er også et av de viktigste knutepunktene for kunst, kultur, historie og vitenskap i Skandinavia. Göteborgs Konstmuseum har en av de beste samlingene av moderne og klassisk kunst i Nord-Europa. Sjekk byens industrielle historie på Volvo Museum eller Maritiman maritime museum ved havnen. Eller sjekk apene på Universeum, et familievennlig vitenskaps-senter med en innendørs regnskog over flere etasjer, akvarium og flere interaktive utstillinger.

 

Spis deg gjennom Göteborgs restaurantliv

 

Göteborg er en av Europas mest spennende kulinariske perler. Byen er full av trivelige kafeer, gourmet-opplevelser, internasjonalt kjøkken, utrolig gatemat og fersk sjømat. Nabolag som Linné, Eriksberg, Masthugget og Majorna byr på et vell av matopplevelser for enhver smak. Og mathaller, som den historiske Stora Saluhallen og hippe Lindholmen Street Food Market, tilbyr muligheter til å smake på allverdens mat under ett tak.

 

Når du er i Göteborg, så sett av tid til en fika: en tradisjonell kaffe- og kakepause som kan nytes på kafeer over hele byen (byen Alingsås, en kort togtur unna, hevder å ha oppfunnet denne tradisjonen). Og selvfølgelig, siden du er så nær havet, ta deg tid til å smake på tradisjonell skandinavisk sjømat på restauranter som Sjöbaren eller Sjömagasinet.

 

En inngangsport til Skandinavia

 

Göteborg er ikke bare et perfekt sted for en storbyferie. Byen er inngangsporten til et større skandinavisk eventyr. Ta med bilen om bord og dra på oppdagelsesferd i Sverige og videre i ditt eget tempo. Cruise opp og ned langs kysten og opplev spennende byer og nydelige strender. Dra innover i landet og se den fantastiske naturen med tette skoger og 100 000 innsjøer. Eller dra nordover: Norge er en kort 3-timers kjøretur unna hvis du ønsker å utforske videre.

 

Bare pass på å legge inn litt ekstra tid i Göteborg før du forlater Sverige. Det er en by det er lett å elske, og en du vil komme tilbake til igjen og igjen.

Hele sommeren 2023 feirer Göteborg sitt 400-årsjubileum. Fra 2. juni – 3. september vil byen leve med konserter, festivaler, utstillinger, fester, spesialutstillinger og mye annet. Ta fergen til Sverige, så seiler vi deg rett inn i hjertet av Gøteborg – og alle festlighetene...

Les mer Les mindre

Velg din rute...

Nyt en tur til Göteborg

Fra kr 703 én vei, bil og sjåfør

components.sembocards.labels.imageAltText

Scandic Europa

components.sembocards.labels.imageAltText

Hotell Heden

components.sembocards.labels.imageAltText

Scandic Hotel Crown

components.sembocards.labels.imageAltText

Spar Hotel Majorna

components.sembocards.labels.imageAltText

Hotel Riverton

components.sembocards.labels.imageAltText

Scandic Rubinen

components.sembocards.labels.imageAltText

Hotel Pigalle

components.sembocards.labels.imageAltText

Barken Viking by Dialog Hotels

components.sembocards.labels.imageAltText

Quality Hotel Panorama

components.sembocards.labels.imageAltText

Clarion Hotel The Pier

components.sembocards.labels.imageAltText

Hotel Poseidon

components.sembocards.labels.imageAltText

Spoton Hostel & Sportsbar

components.sembocards.labels.imageAltText

Comfort Hotel City

components.sembocards.labels.imageAltText

Avalon Hotel

components.sembocards.labels.imageAltText

Dialog Hotel Villan

components.sembocards.labels.imageAltText

Hotel Lorensberg

components.sembocards.labels.imageAltText

Hotel Royal

components.sembocards.labels.imageAltText

Live and Stay - Ekmanska

components.sembocards.labels.imageAltText

Gothia Towers

components.sembocards.labels.imageAltText

Göteborg Hostel

Velg din rute...

Nyt en tur til Göteborg

Od 311 zł w jedną stronę, samochód i kierowca

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Idre

  Fortryllende Idre med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.