Barn i en park

De beste familievennlige aktivitetene i Gøteborg

Gøteborg er en fryd for alle aldre!

 

Bare i Skandinavias neststørste by kan en familie omgås apekatter i et vitenskapssenter, ta en tur med berg- og dalbane og kjøre en buss rett ut i havet – alt før lunsj. Med sine vidåpne friområder, dusinvis av lekeplasser, inviterende restauranter og en uendelighet av steder å utforske, er Gøteborg en av de beste familiedestinasjonene for en byferie i hele Europa.

 

Å utforske denne inviterende byen er en fryd for barn – og de som er unge til sinns – i alle aldre. Her er bare noen få av de beste familieaktivitetene, arrangementene og destinasjonene i byen.

Utforsk skogene i Slottsskogen

Fra den enorme lekeplassen Plikta til en gratis dyrehage med elg, pingviner med mer, er det en fryd å utforske Slottsskogen. Det 137 hektar store grøntområdet er kronjuvelen i Gøteborgs elskede parksystem, og den perfekte måten å nyte naturen uten å forlate byen. Sammen med et nydelig nettverk av tilgjengelige skogsstier, vil du finne en hekkelabyrint, flere lekeplasser, en minigolfbane, piknikområder, ildsteder, fantastisk panoramautsyn og, selvfølgelig, mange kiosker som serverer pølser i brød, iskrem og vafler.

«Plikta» er en populær lekeplass i Slottsskogen bypark.
Copyright: Superstudio D&D/Göteborg & Co
Finn din spenning på Liseberg

Liseberg, som feirer 100 år i 2023, vil garantert fryde besøkende i alle aldre. Skandinavias største fornøyelsespark er hjemsted for himmelhøye berg-og-dalbaner og barnevennlige karuseller, pluss fantastiske matalternativer, karnevalaktige spill og konserter. Enten du er her for å få dine adrenalinkick eller bare for å oppleve en forestilling med parkens ikoniske kaniner i Kaninlandet, vil intet besøk være komplett uten en tur med Liseberg-hjulet, som gir enestående utsikt over Gøteborg. Som en bonus får parken en ekstra spøkelsesaktig forvandling til halloween, for siden å forvandles til et av Skandinavias beste julemarkeder i førjulstiden. 

Fargerik inngang til Liseberg fornøyelsespark i Göteborg
Copyright: Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Oppsøk naturen på Universeum

En tropisk regnskog som myldrer av apekatter i hjertet av Skandinavia? Haier og pilskater som svømmer i toppetasjene av en høy bygning? I Universeum vitenskapsmuseum er alt mulig. Familien din vil ha det så morsomt med å omgås villdyrene i denne innendørs regnskogen i mange etasjer og se på tropiske fisker svømme i akvariet, at du ikke en gang vil innse hvor mye du lærer! Dette vitenskapsmuseet i verdensklasse har også utstillinger viet helse, romfart, teknologi med mer, noe som gjør det til en av de mest spennende og lærerike opplevelsene du kan ha i byen.

Lykkelig familie ved et akvarium i oseanarium. Tilbringer tid sammen
Opplev forhistorie på Gøteborgs Naturhistoriska Museum

Gøteborgs Naturhistoriska Museum, som ligger beleilig til på en bakke over Slottsskogen, har vakkert bevarte dyr som dokumenterer 3,8 millioner år av jordklodens evolusjon. Her vil du finne fossilskjeletter av dinosaurer, utstoppede fugler med mer fra havene, savannene og fjellene i verden. Museet huser også en av Gøteborgs mest berømte beboere: en 16 meter lang, fullstendig bevart hvalunge. Stikk i strid med urbane myter har den ikke en kafe i magen sin. En kopi, derimot, som befinner seg på lekeplassen Plikta i nærheten, har et lite bord for en rask kaffekopp inne i magen dens. 

Glad mor og datter utforsker utstilling om tidligere århundrer på museum
Lær og lek på Alfons Åberg Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus er et interaktivt lærings- og lekesenter, inspirert av den elskede svenske forfatteren Gunilla Bergströms mest berømte karakter. I likhet med skikkelsen som har gitt stedet navn (i Norge kjent som Albert Åberg), fokuserer Kulturhuset på verdien av «vennlighet, glede og nysgjerrighet» i et interaktivt rom hvor læring, historiefortelling, opptredener og fantasi sameksisterer. Kombiner et besøk med en vandring gjennom området til den tilstøtende Trädgårdsföreningen (se etter den «hemmelige» lekeplassen i midten) for to fantastiske kulturopplevelser i ett!

Alfons Åberg Kulturhus
Copyright: Superstudio D&D/Göteborg & Co
Slå en hole-in-one

Gøteborg er en by overlesset med små og store parker – og flere steder i byen vil du finne miniatyrgolfbaner som legger til rette for en rask adspredelse med en omgang golf og litt iskrem. Du vil finne golfbaner gjemt bort inntil fotballbaner i Hedenpark, i nærheten av det lille vannet i Slottskogen og så videre. 

Søt førskolejente spiller minigolf med familien. Glad smårolling har det gøy med utendørsaktivitet. Sommeridrett for barn og voksne, utendørs. Familieferie eller feriested
Stup ut i det om bord på Ocean Bus

Som de fleste sightseeing-busser vil Ocean Bus – dekorert for å ligne en hai – ta deg forbi de fleste av Gøteborgs mest ikoniske områder og severdigheter. Men akkurat idet du tenker at du er med på nok en standard busstur, kjører Ocean Bus rett ut i Göta elv: plutselig er bussturen din blitt til en båttur! Det er en unik måte å se byen fra ulike vinkler på og forvandle en normal sightseeingtur til noe spennende.  

Barn i en buss
Dra på tur i kanalene med Paddan

Gøteborg er berømt for mange ting, men er særlig stolt over sine historiske kanaler og sine «pappavitser». De to tingene kombineres under Paddan-turen, hvor en tur i kanalene og havneområdet gjennomføres av en turguide med sans for ordspill og vittigheter. En dag på vannet er alltid en fryd. Paddan er den perfekte måten for å få barn til å ta inn litt kultur samtidig som de har det moro og ler hele tiden. 

Utsikt over en kanal i det sentrale Göteborg, Sverige
Gå løs på bakkene i Skidome

Vil du gjerne oppleve et vinter-eventyrland året rundt? I Skidome er det alltid vinter, og snøen er alltid klar for skiløpere i alle aldre. Med sine godt vedlikeholdte løyper og små bakker, er Skidome et ideelt sted å kjøle seg ned om sommeren eller unnslippe regnet om vinteren, og tilbyr en alpin opplevelse for alle. Ski-utleie og instruksjonstimer er tilgjengelig, noe som betyr at du ikke behøver å ta med eget utstyr for å oppleve denne unike attraksjonen.

Skidome i Göteborg
Copyright: Dino Soldin/Göteborg & Co
Feir Gøteborgs 400-årsjubileum

Fra 2. til 5. juni tar Gøteborgs Jubileumsfirande over Frihamnen, for å tilby levende musikk, dans, utstillinger og mye mer. Med opptredener som varierer fra pop til klassisk, et besøk fra kongefamilien og et bredt spekter av deilige lekkerbiskener, er det garantert å bli et av sommerens største familiearrangementer. Det er endatil fullstendig gratis og åpent for alle aldre. Gratulerer med dagen, Gøteborg! 


Klikk her for en fullstendig liste over familievennlige arrangementer som feirer Gøteborgs 400-årsjubileum.

Göteborgs 400-årsjubileum
Copyright: Happy Visuals/Göteborg & Co

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.