Bylandskap med Store Havnekanal og den tyske kirken (Christinae Kyrka) i skumringen i Göteborg, Sverige

Gøteborgs viktige museer

Kunst, historie med mer er på utstilling over hele Gøteborg

 

Gøteborg er et av de mest rikholdige sentrene for kunst, kultur, historie og vitenskap i Skandinavia. Med sin historiske arkitektur, åpenhet for kunstnerisk individualitet og overflod av gatekunst, kan det å spasere gjennom de historiske gatene i Sveriges nest største by føles som om du vandrer gjennom et levende galleri. 

 

Gøteborgs mange museer er de fremste eksemplene på byens langvarige kjærlighet til kunst og historie. Innenfor deres haller finner du alt fra antikke artefakter til moderne mesterverk. Forhistoriske vesener og futuristisk vitenskap. Du vil til og med møte på en apekatt eller to. 

Gøteborgs Stadsmuseum

Gøteborg Stadsmuseum, som ligger i det tidligere bygget til det svenske Østindiakompaniet, er umiddelbart gjenkjennelig langs byens kanaler. Museet er dedikert til beretningen om utviklingen av livet i Sverige, fra forhistorisk tid til det moderne samfunn. Fra moter til musikk og fra gamle vikingeventyr til industrielle innovasjoner – det er et sted hvor kunst og historie sameksisterer. 

Stadsmuseum og Christinae Kyrka ved store havnekanal i Göteborg, Sverige
Gøteborgs Konstmuseum

Gøteborgs Konstmuseum, med den ikoniske Poseidon-fontenen som hilser de besøkende velkommen til sine rommelige haller, er høydepunktet i byens kunstdistrikt. Museet utstiller verk av verdensberømte mestere som Picasso, van Gogh og Rembrandt, pluss kjente, svenske kunstnere og andre. Museets overflod av malerier, skulpturer, billedvev med mer er blitt lovprist som en av de beste samlingene av kunst i Nord-Europa. Enten du tilbringer en time eller en dag her, er det et obligatorisk museum for enhver kunstelsker. 

Johner Bildbyra AB
+46 8 644 83 30
info@johner.se
sales@johner.se
Gøteborgs Naturhistoriska Museum

Med sin lett tilgjengelige beliggenhet på en bakke over Slottsskogen park, har Gøteborgs Naturhistoriska Museum et stort utvalg av bevarte dyr fra 3,8 millioner år av Jordens evolusjon. Her vil du finne fossilskjeletter av dinosaurer sammen med både små og store skaGøteborgpninger fra havene, savannene og fjellene i verden. Museet er også hjemsted for en av Gøteborgs mest berømte innbyggere: en 16 meter lang utstoppet hvalunge. 

Glad mor og datter utforsker utstilling om tidligere århundrer på museum
Universeum

Vitenskapen kommer til live i Universeum. De besøkende kan begi seg ut på hengebroer for å utforske en innendørs regnskog i flere etasjer komplett med apekatter og tukaner, eller besøke et forbløffende akvarium hvor haiene svømmer gjennom gjennomsiktige vanntanker over hodet. Det praktisk orienterte museet har også interaktive visninger dedikert til romfart, helse med mer. Det er en opplevelse som er så morsom at du lett kan glemme at du egentlig har brukt hele dagen på å tilegne deg kunnskap: delvis zoo, delvis laboratorium, delvis lekeplass og alt fantastisk. 

Lykkelig familie ved et akvarium i oseanarium. Tilbringer tid sammen
Volvo Museum

Volvo er dypt forankret i Gøteborgs identitet, og den legendariske bilprodusentens museum er obligatorisk for både for bilkjennere og ferskinger. Mer enn 100 kjøretøy markerer historien til Volvo – inkludert personbiler, busser, lastebiler, med mer – og fokuserer på selskapets ulike innovasjoner innen miljø og sikkerhet. Museet vil snart flytte over i ultramoderne nye fasiliteter i nærheten av Liseberg, så nå er det et perfekt tidspunkt å oppleve det opprinnelige Volvo-museet før også det blir en del av selskapets historie.

OLYMPUS DIGITALT KAMERA
Maritiman

Maritiman museum tilbyr en unik, interaktiv måte å utforske den innvirkning havet og den maritime kulturen har hatt på byen – og byens innvirkning på vannet. I dette «levende museet» i byens ikoniske havneområde kan du utforske innsiden av en u-båt, klatre om bord i en destroyer med mer – hele tiden mens du lærer om historien til livet ved havet i Skandinavia. Stig om bord for gøy, læring og en unik måte å gjøre historien levende på. 

Utsikt over havnen i Göteborg
Världskulturmuseerna

Gøteborg er et globalt fellesskap, og Världskulturmuseerna tilbyr en måte å utforske og feire bidragene og tradisjonene fra folk rundt om i verden på. Museet ligger i praktfulle moderne fasiliteter nær Liseberg og supplerer ofte sine utstillinger med festivaler, musikk, mat med mer. Museet tilbyr også en unik måte å fordype seg i kulturer på, samtidig som du lærer om hvilken innvirkning de har på regionen. 

mor og barn ser på antikke amfora på museum

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.