Venner drikker kaffe på kafe i Sverige

De beste mat- og drikkeopplevelsene i Gøteborg

Spis deg gjennom en av Europas skjulte perler for matentusiaster

 

Oppfinnsomme kokker tar i bruk sesongens ingredienser for å skape kulinariske mesterverk. Koselige kafeer tilbyr utrolig bakverk. Utrolige internasjonale matretter. Og noe av den ferskeste sjømaten du noensinne vil smake. Gøteborg er en kulinarisk destinasjon som ingen annen, og en virkelig skjult perle i Europas kulinariske miljø. 

 

Gøteborg har virkelig noe for alle. Og med så mye å foreta seg utendørs i denne svært gåvennlige byen, kan du kose deg på Gøteborgs beste restauranter uten dårlig samvittighet. Fra eksklusive restaurant-destinasjoner til gatemat du bare må smake og tradisjonell skandinavisk mat – her er tips om hvordan du kan spise deg gjennom Gøteborgs utrolige matsteder.

Finn tid for fika

Tradisjonen med fika – en rask kaffepause, med søtsaker og prat med venner – er den perfekte måten å stoppe opp og nyte tiden din i Gøteborg på. Langs den populære gågatekorridoren Haga vil du finne utallige kafeer for en rask fika, ingen av dem mer populære enn Café Husaren – hjemsted for deres meget fotograferte kjempestore kanelboller. Da Matteo tilbyr en hipp fika i sin kafe i Magasinsgatan og to andre steder, mens puristene bør besøke Ahlströms Konditori, med en utendørs gårdsplass som har vært en favoritt i mer enn hundre år. 

Svensk bakeri, kanelboller
Nyt noe av Europas beste sjømat

Med sin kystbeliggenhet, sine myldrende fiskemarkeder og en overflod av oppfinnsomme kokker, er Gøteborg et av de beste stedene i Europa å nyte sjømat. Du vil finne moderne og internasjonale retter over hele byen med fokus på reker, fisk, hummer, kreps, kamskjell og mye mer. Prøv Sjöbaren i Haga eller havneområdets Sjömagasinet og få en smak av dagens fangst på den skandinaviske måten for en unikt svensk sjømatopplevelse. 

Fersk sjømattallerken med hummer, muslinger og østers på marmorbord.
Ha en eksklusiv restaurantopplevelse

Fra internasjonal matkunst til mikrogastronomisk innovasjon – Gøteborgs kokker skaper eksklusiv destinasjonsmat med hver eneste rett. Byen er hjemsted for flere spisesteder med Michelin-stjerne, inkludert for moderne skandinavisk kjøkken i SK Mat & Människor, den lokalt fokuserte gastronomidestinasjonen Project og den sesongfokuserte Bhoga. Alle disse er fantastiske matalternativer for destinasjonen. For en stjernekokkopplevelse gir den lokale helten Marcus Samuelssons Norda-retter en unik inngang til skandinaviske favoritter som hjortekjøtt, og til og med en eksklusiv variant av «halv special» (pølserett). 

Raffinert og elegant matkunst – Eksklusive spisesteder og mat for kjennere
Barnevennlige smaksvarianter

Gøteborg er kjent for å være familievennlig, og dette ryktet strekker seg også til matalternativer. De fleste restaurantene tilbyr en barnemeny, men enkelte anstrenger seg mer for å skape en god opplevelse for de minste. Moon Thai bringer middagsgjestene til de fargerike gatene i Thailand med sine palmetrær, neonlys og labyrintlignende interiør. Majorna-bydelens Moreno Pizza tilbyr tonnevis av plass for å spise deilig pizza i et omdannet teater. Og den Gøteborg-baserte smårett-kjeden Pinchos serverer barnevennlig fingermat i restauranter med sirkustema i hele byen.

Familie med barn på en restaurant
Prøvesmak globale smaksvarianter i mathallene

Ønsker du å prøvesmake Gøteborgs beste smaksvarianter uten å farte rundt i hele byen? Besøk en mathall! Den ikoniske Stora Saluhallen er både historisk og lekker: Du vil finne slaktere, fiskehandlere med mer sammen med boder som serverer matretter fra Skandinavia, Italia, Vietnam med mer. Den sentraliserte Saluhall Briggen serverer et bredt utvalg av hurtigmatbiter (falafel og ovnsstekt pizza anbefales på det sterkeste). Og det ultra-hippe Lindholmen gatematmarked er hjemsted for et roterende utvalg av matvogner som tilbyr virkelig oppfinnsomme retter sammen med lokalbrygget øl og levende musikk. 

Markedshallen. En ekte og livlig markedshall med masse velsmakende lekkerbiskener.
Gjør deg kjent med stedets ølscene

Med sin kombinasjon av den gamle verdens tradisjoner og en moderne lekenhet, har Gøteborgs ølbryggingsscene fornyet seg i århundrer ... og byens omdømme fortsetter å vokse. Besøk lokale barer som Poppels, Dugges Pils og Majornas Bryggeri for en smak av Gøteborgs øl, eller finn deg en plass i Brewer’s Beer Bar, hvor et stort utvalg av internasjonale og svenske ølmerker kombineres med surdeigpizza. 

Mange ølkraner i nærbilde på bar
Slipp løs en fantastisk vinopplevelse

Hva er vel mer oppmuntrende en et glass vin i herlige omgivelser? Gøteborg er hjemsted for mange herlige vinopplevelser for enhver smak. Ser du etter et rolig sted for å nyte et glass? Prøv Bar La Lune eller Bar Cento. Foretrekker du et livligere miljø? Den hippe Vinbaren og den sprudlende Champagnebaren yrer av liv. Eller sett kursen for den bejublede SOMM, en vinfokusert restaurant inneklemt i en Lorensberg-kjeller, med omhyggelig kuraterte viner nydelig paret med lokalt fokusert skandinavisk eksklusiv matkunst til overkommelige priser. 

Nærbilde av en bartender som heller rødvin i et glass. Gjestfrihet, drikkevarer og vinkonsept.
Få en smak av cocktail-miljøet

Gøteborgs kulinariske innovasjoner er ikke begrenset til matretter: Byen er også en drøm for cocktail-entusiaster på søken etter oppfinnsom miksing. Prøv de vilt innovative cocktailene i den retrofuturistiske Steampunk Bar og det klassiske i den smuglerkro-inspirerte Stranger. Ta en cocktail med utsikt i Skanshof eller Henriksberg. Uansett smakspreferansen din vil du finne en drink du elsker i en bar du vil forgude. 

Venner som har cocktails
Finn et vegansk og vegetariansk festmåltid

Gøteborgs rykte som en grønn by strekker seg til byens restauranter. De fleste restaurantene har vegetariske eller veganske alternativer tilgjengelig, og de er ikke bare en attpåklatt. Samtidig finnes det dedikerte veganske/vegetariske restauranter overalt. Den populære (og hundevennlige) Blackbird i Stigberget er obligatorisk for kreative, veganske retter (og cocktails i toppklasse). Majornas Julie’s Café sørger dessuten for at veganere ikke går glipp av fika takket være deres animalskfrie franske konditorbakverk (ikke hopp over den hjemmelagde veganske osten). I Gøteborg er det ikke noe problem å finne et godt vegetarmåltid eller vegansk måltid. Derimot kan det være utfordrende å velge mellom de mange gode alternativene.

To personer har en vegansk lunsj

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.