Aalborg

Ålborg er Danmarks fjerde største by og ligger i Jylland, bare 45 minutters kjøring fra Frederikshavn med bil.

 

En liten by, med en unik karakter som har noe for alle, fra museer og historiske bygninger til arkitektur i verdensklasse, samt den berømte dyrehagen, flott shopping og en fantastisk restaurantscene. Ålborg er et kulturelt brennpunkt med et spektakulært havneområde.

 

Planlegg turen til Utzon Center ved Ålborgs havneområde, designet av den berømte danske arkitekten Jørn Utzon (designer av operahuset i Sydney) og sønnen Kim. Det er et eksperimentelt senter med fokus på arkitektur, design og kunst. Kunsten Museum for moderne kunst har blitt kalt et «utstillingssted for dansk og internasjonal kunst» fra 1900-tallet, og er et flott sted å besøke hvis du liker moderne kunst. Ålborg historiske museum er det beste stedet å gå for å lære om byens 1000 år lange historie. 

 

Ålborgs konsertsal, Musikkens Hus, er et arkitektonisk landemerke med fantastisk akustikk, et omfattende konsertprogram og er hjem til en gourmetrestaurant – Musikkens Spisehus med flott utsikt over Limfjorden. Nordkraft er et kultursenter som en gang var et kraftverk og som nå har teater, musikkarena, kino, sportssenter, turistinformasjon og mye mer. Du kan også nyte god mat på Azzura Nordkraft og på Café Mombay. 

 

Ingen tur til Ålborg er komplett uten et besøk på Ålborghus, et vakkert slott halvveis bygget av tømmer, og plassert i en nydelig park rett ved havneområdet. Nyt en vandretur rundt i parken og besøk tunnelene under bakken, der du noen ganger kan krabbe gjennom et fangehull! Et besøk til Gråbrødreklosterets undergrunnsmuseum er ikke for de svaksinnede! Ved siden av Salling kjøpesenter kan du ta heisen ned dit for å se skjelettene, restene av husene og markedsplassen som måtte vike for munkenes kloster fra året 1240.

 

Med over 75 spesialbutikker er Aalborg Storcenter stedet for shopping. Her vil du finne fantastiske mote- og sportsbutikker samt restauranter og kafeer. Er du en fan av gatemat? Hvis det er tilfelle, legg inn en tur til Køkkenfabrikken i Aalborg med sine gastronomiske lekkerbiskener på listen din. Et besøk til mikrobryggeriet Søggards Bryghus er et must for å smake på det ferskbryggede ølet og for også å kjøpe noe å ta med hjem!

 

I utkanten av Ålborg finner du noen mindre parker, som Skulpturparken og Kildeparken, som har monumenter og skulpturer av forskjellige kunstnere fra forskjellige epoker. En av Ålborgs mest populære attraksjoner er Ålborg Zoo, der du kan se dyrearter fra hele verden, fra sjimpanser til afrikanske elefanter og mye mer. 

 

Ta en tur til Ålborgstårnet, Ålborgs høyeste punkt, der du kan nyte stillheten på toppen og en fantastisk 360-graders panoramautsikt. Vikingkirkegården på Lindholm Høje er én av Skandinavias best bevarte levninger etter vikingene, med gravsteder fra både den tyske jernalderen og vikingtiden på kirkegården. Nord for kirkegården er det en vikinglandsby du kan utforske. På Steinaldersenteret Ertebølle kan du også oppleve livet under steinalderen – en 1 times kjøretur fra Åborg som er verdt turen.

 

Når vi sier at Aalborg har noe for alle – da mener vi det!

Ålborg er Danmarks fjerde største by og ligger i Jylland, bare 45 minutters kjøring fra Frederikshavn med bil.

 

En liten by, med en unik karakter som har noe for alle, fra museer og historiske bygninger til arkitektur i verdensklasse...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Danmark

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Jomfru Ane

Bilde av overnattingsstedet

Milling Hotel Gestus

Bilde av overnattingsstedet

Mortens Kro Restaurant & Suites

Bilde av overnattingsstedet

Helnan Phønix Hotel Aalborg

Bilde av overnattingsstedet

Pier 5 Hotel

Bilde av overnattingsstedet

Scandic Aalborg City

Bilde av overnattingsstedet

CabInn Aalborg

Bilde av overnattingsstedet

Radisson Blu Limfjord Hotel

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Danmark

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.