Frederikshavn

Frederikshavn er en sjarmerende havneby på nordøstkysten av Jylland i nordlige Danmark.

 

Ta bilen fra Gøteborg til Frederikshavn og utforsk byen og også litt lenger unna – Frederikshavn er det perfekte utgangspunktet for å utforske Nordjylland. Besøk en av Danmarks lengste gågater hvor du finner stilige butikker, spesialbutikker og delikatesser, samt et godt utvalg av restauranter og barer – prøv lokalt brygget øl på Jerry's eller ta pubturen Frederikshavn Beerwalk. Tilbring dagen på Palm Beach, ha et karibisk kysteventyr på Reef Hotel & Resort, kom nær naturen, besøk Bangsbo botaniske hage og nyt en mengde opplevelser på land og til sjøs.

 

Vi anbefaler å starte med en flott utsikt over byen med en tur til Pikkerbakken – den unike utsiktsplattfomen der du vil få uforstyrret utsikt over Frederikshavn, havnen og Hirsholmene, med utsikt over både Sæby og Skagen. Når været er godt, kan du til og med se hele veien til Læsø. Rett syd for Pikkerbakken ligger Bangsbo fort – kjør dit og få med deg en guidet tur der du får se kanonene og bunkerne og lære om rollen Frederikshavn spilte i forskjellige kriger opp gjennom historien. 

 

Ingen tur til Frederikshavn er komplett uten en tur til Palmestranden – Danmarks mest eksotiske strand med sine svaiende palmetrær og kritthvite sand. Med beliggenhet rett nord for Frederikshavn, er det et flott sted å tilbringe litt tid for å nyte en piknik, fange opp litt sol og svømme i det grunne vannet. Du kan til og med spille sandvolleyball på banene der. Ikke glem å nyte litt Guf, en type sukkerspinn fra iskremkiosken! Hvis du besøker med barn, etter å ha tilbrakt tid på stranden, ta en tur til FunHouse Legeland som er rett ved Palmestranden – de vil elske alle spillene og de morsomme aktivitetene. Rønnerstrandhavnen med beliggenhet rett nord for Palmestranden er omringet av kuriøse fiskerhus og er populær blant seilere og sportsfiskere. Mens du er der, besøk gjerne Penna’s restaurant og spander på deg en dansk klassiker, Stjerneskud. En annen flott strand du kanskje vil like å tilbringe litt tid på er «Den danske ørkenen», eller Råbjerg Mile. Beliggende bare 32 km nord for Frederikshavn på vei til Skagen, har stranden Nord-Europas største sanddyner – utsikten fra toppen er spektakulær.

 

Kunstmuseet i Frederikshavn stiller ut både dansk og internasjonal kunst, og har flere utstillinger som er vel verdt et besøk. Museet er hjem til mer enn 500 000 ex libris (bokplater), noe som er verdens største samling. Barn kan komme inn på alle museer i Frederikshavn gratis! En annen flott måte å tilbringe tiden mens du er i Frederikshavn, er på den familievennlige bondegården på Sognefogedgården museum. Det ligger omtrent 3 km vest for Frederikshavn. Du vil lære mye om gammelt landbruksliv på dette lille autentiske og levende museet. Voergaard slott er et vakkert renessanseslott i Dronninglund. Det er gjennomsyret av historie og berømt for sin kunstsamling, og ligger omtrent en 20 minutters kjøretur fra Frederikshavn. Lær om de gamle historiene om Ingeborg Skeel og Stygge Krumpen, og du kan til og med besøke fangehullet.

 

Hvis du er ute og utforsker naturen, vil Frederikshavn ikke skuffe deg. Det er mange flotte sykkel- og turruter, og hvis du stikker innom turistkontoret på enden av Stena-broen i Frederikshavn kan du finne kart som hjelper deg med å finne veien. Hærvejen er en 500 km lang sykkelrute som går fra Frederikshavn til Padborg ved den tyske grensen. For å gjøre det enklere er ruten delt inn i etapper, slik at du kan ta en etappe om gangen – det er Frederikshavns svar på den spanske Camino! Hvis du liker å fiske, tilbring en dag på Nordre Mole, den lange piren er et populært fiskested der du kan tilbringe dagen med å fange sjøørret, torsk, sild og makrell mens du ser fergene komme og gå. Hvis golf er din lidenskap, hvorfor ikke spille en runde på Frederikshavns golfklubb? En vakker bane omringet av innsjøer og elver og med mange utfordrende og spennende hull. Den har en flott restaurant, en ProShop, øvelsesområde og en overdekket driving range, opptaks-green og to putting greens.

 

Den sjarmerende fiskelandsbyen Strandby rett syd for Frederikshavn kan nås enkelt på sykkel. Den er et ideelt sted å nyte nylig fanget fisk og en dansk iskrem. Strandby har mange flotte restauranter og en moderne marina du kan nyte. En tur for å oppleve den unike naturen, landskapene og stillheten på Hirsholmene, en gruppe på åtte øyer, er en godt brukt dag. Bare en av øyene, Hirsholm, er bebodd. Kom deg til øygruppen ved å forhåndsbestille på seadog.dk eller turistkontoret.

 

Hvis du er ute etter et flott sted å bo mens du er i Frederikshavn, vil du elske det karibiske eventyret på Reef Hotel & Resort. The Reef har en karibisk vannpark på 1500 m2, der både barn og voksne kan hygge seg med sklier, under fossefall og i utendørsbasseng mens de nyter den tropiske varmen. Det er et flott sted for både barn og voksne!

 

Frederikshavn – så mye å se, så mye å gjøre!

Frederikshavn er en sjarmerende havneby på nordøstkysten av Jylland i nordlige Danmark.

 

Ta bilen fra Gøteborg til Frederikshavn og utforsk byen og også litt lenger unna – Frederikshavn er det perfekte utgangspunktet for å utforske Nordjylland. Besøk en av Danmarks...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Danmark

Fra 745 kr enkel, bil og sjåfør

Bilde av overnattingsstedet

The Reef Hotel & Resort Frederikshavn

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Frederikshavn

Bilde av overnattingsstedet

Park Hotel Frederikshavn

Bilde av overnattingsstedet

Hotel Lisboa

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Danmark

Fra 745 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.