Värmland

Et svensk eventyrland

 

Uansett om du er på utkikk etter friluftseventyr eller stille naturomgivelser, finner du det du leter etter når du reiser til Värmland.

 

Värmland er et kystområde med åser, majestetiske skoger og over 10 000 innsjøer som strekker seg langs midtre og vestlige Sverige. Her ligger også Sveriges lengste elv, Klarälven, som flyter videre inn i Vänern, en av de største innsjøene i Europa. Det varierte landskapet i Värmland og de store vannområdene gjør det til et perfekt sted for spennende aktiviteter som kajakkpadling, fotturer og skigåing.

 

Hvis du liker sjarmerende herregårder, bør du ta en tur til Dömle Herrgård Spa & Resort og Hennickehammars Herrgård for en smak av det overdådige midt i Värmlands vakre natur.

 

Hvis du liker å være ute på sjøen, er Värmland stedet for deg. Slipp løs eventyreren i deg og prøv deg på tømmerrafting langs Klarälven, eller gå ett skritt videre og bygg din egen flåte for å dra nedover elven. De fleste av elvene og innsjøene passer perfekt for kanopadling, men hvis du vil gjøre noe annet, kan du bestille en fisketur rundt den krystallklare innsjøen Upplunden og kanskje fange gjedde eller abbor. Her er det bare å lene seg tilbake, nyte naturen på sitt beste og se etter bever og elg. Hvis du er heldig, kan du til og med se den sjeldne hvite elgen som er observert i området. 

 

Her er det også mange muligheter for å drive med vinteraktiviteter, deriblant langrennsløyper for både nybegynnere og de mer erfarne. Ta en tur til nordsiden av Värmland, hvor du finner Sveriges første skitunnel. Dette høyteknologiske anlegget gjør at du kan stå på ski året rundt, og byr på en mengde vinteraktiviteter for alle aldre og nivåer. Det vanskeligste blir å velge hva man vil gjøre, fra skiturer, trugeturer og sledeturer til isfiske på innsjøen Gräsmången.

 

Värmland er ikke bare et topp sted for utendørsaktiviteter, det er også fullpakket med kultur. Mårbacka var tidligere hjemmet til forfatteren Selma Lagerlöf og er en av de største kulturattraksjonene i Värmland. Besøk dette storslåtte hjemmet og rusle gjennom hagen med frukttrær. Du kan også besøke Värmlands museum og lære mer om regionens historie gjennom ulike utstillinger og moderne verk av internasjonale kunstnere. 

 

Mens du er i området, kan du kle deg som en konge og kjøpe lokalt vevd lin som er foretrukket av kongelige. Det historiske veveriet i Klässbol har et fabrikkutsalg på stedet med mange vakre ting til hjemmet, en perfekt gave å ta med seg hjem! 

 

Den fantastiske maten er enda en grunn til å besøke Värmland. Prøv klassiske svenske retter som spinatsuppe med posjert egg og «raggmunk», potetpannekake servert med stekt svin og tyttebær. Alle rettene er tilberedt med lokale sesongbaserte råvarer på kreative og spennende måter. I Värmland er det populært å sanke mat i naturen, så prøv gjerne noen lokale delikatesser mens du er ute og utforsker. 

 

For en ekte naturopplevelse er Värmland et must!

Et svensk eventyrland

 

Uansett om du er på utkikk etter friluftseventyr eller stille naturomgivelser, finner du det du leter etter når du reiser til Värmland.

 

Värmland er et kystområde med åser, majestetiske skoger og over 10 000 innsjøer som...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Värmland

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Värmland

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.