Höga kusten

Et fantastisk eventyr!

 

Höga Kusten byr på spennende utsikter fra hver eneste sving. Enten du leter etter en adrenalinfylt ekspedisjon eller et mer avslappet tureventyr, vil du finne det pluss så mye mer.

 

Kom tilbake til naturen når du besøker Höga Kusten og smak på Sveriges beste utendørsliv. Med unike miljøer overalt, er valg av aktiviteter ubegrenset. Test deg selv på en av de mange tur- og sykkelstiene. Hvis du liker å klatre, kan du besøke Via Ferrata på Skuleberget eller utfordre deg selv på Ringkallen, som er et av Sveriges vakreste klatreområder med enkle og avanserte ruter. Gå opp Örsjöberget eller Örsjöklippan og belønn deg selv ikke bare med utmerket klatring, men også 360-graders panoramautsikt fra toppen.

 

Finn et eventyr i Skuleskogens nasjonalpark og utforsk varierte landskap fra skogslandskap til dype daler og bare klipper før du ser verden fra toppen av fantastiske fjelltopper.

 

Höga Kusten er et blikkfang for kultur og arv, og har blitt et populært sted for inspirasjon for kreative kunstnere. Nordingrå er spesielt populært, og kunstnere som bor i området åpner enten permanent eller midlertidig studioene sine for besøkende. Hvis du reiser langs turistruten fra Hornöberget til Ullånger, vil du se det store utvalget av kunst. Ta en tur innom Mannaminnes permanente utstilling av arbeid av lokale kunstnere. Hvis du vil ha litt mer historie, kan du besøke Häxmuseet (heksemuseet) og lær om denne fascinerende perioden. Museumsbygningen er også et dukkemuseum og viser dukker fra Raja-teatrets forskjellige forestillinger som er sett av mange i over to tiår.

 

Den høye kysten er den bratteste delen av kystlinjen langs Østersjøen, og dens øygruppe er et syn å se. Finnes det en bedre måte å utforske det på enn med båt? Seil til Ulvön-øyene, som er øygruppens største turistattraksjon på Höga Kusten. Dette var en gang Nord-Sveriges største fiskersamfunn, og er fullpakket med fantastisk kulturarv. Trysunda er kalt Sveriges vakreste landsby, og er innrammet mellom fjell og åser. Utforsk kapellet fra 1600-tallet, fiskemuseet og spaser langs stiene som fører til de vakre svømmegrottene.

 

Et av de mest populære museene i området er Mannaminne, og det ble etablert av den svenske skulptøren Anders Åberg og hans kone Barbro. Ta turen til museet og se en rekke utstillinger, alt fra landbruk til trikker. Oppdag historien om den høye kysten med et besøk til Naturum Höga Kusten og lær hvorfor det er på UNESCOs verdensarvliste.

 

Det er ingen mangel på deilig mat å smake på i Höga Kusten, med unike smaker og mat laget med lokale råvarer. Hvis du føler deg modig, hvorfor ikke prøve «surströmming» (fermentert sild), en svensk nasjonalrett? Du vil enten elske den eller hate den!

 

Besøk Höga Kusten Destilleri, og nyt en guidet tur og lær om hvordan whiskey lages før du trekker deg tilbake til restauranten og whiskeybaren som åpner ut på et stort terrasseområde med utsikt over den fantastiske elven Ångermanälven.

 

For en mer bærekraftig måte å utforske Höga Kusten på, hopp om bord på World Heritage Bus. Bussen er en praktisk måte å reise på, og går flere ganger om dagen mellom FriluftsByn, Naturum besøkssenter ved foten av Skuleberget, Veåsand (Skuleberget Havscamping), og sør- og vest-inngangene til Skuleskogens nasjonalpark. Du kan sette bilen på parkeringsplassen gratis.

 

Full av rustikk sjarm og eventyr som passer alle hastigheter, besøk «Höga Kusten» og nyt livet fra et nytt perspektiv!

Et fantastisk eventyr!

 

Höga Kusten byr på spennende utsikter fra hver eneste sving. Enten du leter etter en adrenalinfylt ekspedisjon eller et mer avslappet tureventyr, vil du finne det pluss så mye mer.

 

Kom tilbake til naturen når...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Höga kusten

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Höga kusten

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.