Öland

Sveriges sommerøyparadis!

 

Kryss broen fra Kalmar i bilen eller ta passasjerfergen for fotturister for å reise til Öland, den nest største svenske øya og landets minste tradisjonelle provins. Den er, imidlertid, stor når det gjelder alt du trenger for å nyte et virkelig avbrekk fra alt. Öland er virkelig et annerledes reisemål, helt naturlig og unikt vakker.

 

«Ö» er det svenske ordet for øy og Öland oversettes til norsk som «øyland». Det er et bedragersk enkelt navn som står i kontrast til det rent forbløffende fantastiske ved et sted som er et sommerparadis for svensker – ikke minst den svenske kongefamilien som har sommerresidensen her, Solliden-slottet, som du kan besøke mellom mai og september.

 

I tillegg til mange lange sandstrender, er denne tynne, stort sett flate øya mest bemerkelsesverdig for sin flora og fauna – noen av dem vil du ikke finne noe annet sted. Store Alvar, en sandsteinsslette som er hjem til sjeldne orkideer, strekker seg over sydlige Öland og anses som en uberørt naturlig skjønnhet. Det er landsbyer, landbruksområder og kultiverte åkre, men hele området er designert som et UNESCO verdensarvsted. Det er helt ulikt noe annet sted i verden.

 

På øyas vestkyst ligger Borgholm slott, ofte kalt de vakreste slottsruinene i Skandinavia. Størrelsen på slottet er enormt imponerende og historien er ganske episk: Det har vært hjem til alle fra konger og dronninger til fanger og vakter. I dag tiltrekker det seg mange besøkende og det avholdes regelmessige rundturer og arrangementer – du kan til og med få med deg en konsert her.  Hvis du liker en aktiv ferie, kan du følge de mange tur- eller sykkelstiene: De er alle designet for at alle skal kunne bruke dem, uansett hvilken form, alder eller evne.

 

Men mer enn noe annet er Öland et sted å puste. Luften her er frisk og ren og øya er skapt for fotturer eller sykling. Ro ned tempoet ditt, opplev naturen og sug til deg historien. Eller bare lytt til bølgene mens du slapper av på stranden med en piknik.

 

Den historiske byen Borgholm har vært et populært bade- og spa-feriested siden sent på 1800- tallet, da gjester kom fra hele Sverige med dampskip for å nyte den friske luften. I dag kan du nyte de store kystherregårdene, friluftsbadene i marinaen eller vandre inn i skogen langs kysten. Du kan også velge blant koselige kafeer og restauranter, de fleste får leveranser fra lokale bønder og matprodusenter, eller vandre rundt i nisjebutikkene.

 

Det er mulig å oppleve Öland på en dag, men vi anbefaler at du blir i det minste litt lenger. Øya tilbyr turister et flott utvalg av overnatting, fra hoteller med luksusatmosfære til bed and breakfast-overnatting og camping, så den er perfekt for par eller familier.

Sveriges sommerøyparadis!

 

Kryss broen fra Kalmar i bilen eller ta passasjerfergen for fotturister for å reise til Öland, den nest største svenske øya og landets minste tradisjonelle provins. Den er, imidlertid, stor når det gjelder alt du trenger for...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Öland

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Öland

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.