Småland

«Det ekte Sverige» –  det offisielle slagordet for Smålandsregionen sørøst i Sverige, et sted rikt på kultur, spektakulære skoger og innsjøer, kuriøse røde hytter og en sterk lidenskap for lokal og økologisk produsert mat.

 

Det er også fødestedet til IKEA og forfatteren til Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren. Det er kjent for å være et knutepunkt for innovasjon og kreativitet, og når du reiser til Småland vil du forstå hvorfor.

 

Småland er idyllisk. Fra sykling til fotturer, kanopadling til fisketurer, vil Småland vil få deg til å forelske deg i naturen og være i ett med naturen. Ingen tur til Småland er komplett uten å ta en tur langs milevis av sykkelstier hvor du kan nyte et stopp for en herlig matbit på mange deilige spisesteder underveis. Har du noen gang lyst på å tilbringe en natt i en tradisjonell rød hytte? Småland er stedet for å kose seg i en av de mange sjarmerende hyttene over hele regionen. Glasriket er et must – en liten gruppe landsbyer mellom byene Kalmar og Växjö, som har vært sentrum for landets verdenskjente glassblåsersamfunn siden 1742. Gå ikke glipp av en tur til den lille byen Älmhult, stedet for den første IKEA-butikken og hvor den flate pakken ble født – den er nå hjem til IKEA-museet.

 

Smålands byer byr på perfekt harmoni mellom urbant liv, utendørsaktiviteter og tidløs kultur. En tur til Jönköping i utkanten av Vättern-innsjøen – Sveriges nest største innsjø – blander byliv, kult strandliv og utendørsliv på en strålende måte. Det er et flott utgangspunkt å utforske fra. Kalmar på kysten er en kystby som er rik på historie med sitt slott fra 1500-tallet som til og med har en vollgrav. Det er mange gode restauranter, vakre butikker og herlige kafeer å nyte. Når du reiser til Kalmar, må du ikke gå glipp av en tur til Öland, der du kan oppleve de fantastiske hvite sandstrendene og de mange turstiene – Öland er et populært sted å unnslippe maset på om sommeren. Og til slutt Växjö, det kalles en liten metropol i hjertet av Småland. Det er Växjös kulinariske scene som virkelig skiller seg ut, med flere restauranter som er oppført i White Guide – Skandinavias ledende restaurantguide. Växjö ble også en gang utnevnt til årets gastronomiske hovedstad!  Vi tror du vil like det du opplever her.

 

Småland – det blir ikke mer svensk!

«Det ekte Sverige» –  det offisielle slagordet for Smålandsregionen sørøst i Sverige, et sted rikt på kultur, spektakulære skoger og innsjøer, kuriøse røde hytter og en sterk lidenskap for lokal og økologisk produsert mat.

 

Det er også fødestedet til...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Småland

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Småland

Fra 845 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Kalmar

  Reis gjennom tiden i denne vakre historiske byen.  Utforsk slottet, brosteinsgatene og den sjarmerende gamlebyen. 

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.