Kalmar

Utforsk Kalmar – én av favorittene våre gjennom tidene!

 

Kalmar er en vakker historisk by med masser av kystsjarme. Du reiser ikke bare til Kalmar: Du reiser også gjennom tiden når du kommer dit. Arkitekturen og gamlebyen blandes med moderne bygninger og moderne gjestfrihet for å gi deg det beste av begge verdener – og det er til og med før du drar millioner av år gjennom historien til dinosaurenes tid!

 

et ligger i landsdelen Småland, og kalles ofte «Det ekte Sverige». En reiser ofte gjennom Kalmar på vei til øya Öland. Men byen har så mye å tilby. Vi liker den fordi den er litt utenfor den vanlige allfarveien for turister – det er masse landskap å utforske og all plassen du trenger for å gjøre det. 

 

Juvelen i Kalmars krone er byens slott. Det er som hentet fra en eventyrbok, med tårn og murer, vollgrav, hengebro og fangekjeller. Kryss hengebroen av tre og gå gjennom den buete steintunnelen og du vil finne at innsiden er fullt møblert. Utforsk kongens kammer, dronningens suite og gullrommet. Spør turguiden din om de mange spøkelsene som sies å vandre rundt i hallene!  Her er de stolte over at ingenting har endret seg siden 1592, så du vil virkelig reise tilbake i tid.

 

Nær slottet finner du gamlebyen, som forteller historien om Kalmars engang mektige fortid. Følg de brolagte gatene til bysenteret fra middelalderen og stopp for en kaffe for å nyte atmosfæren. Moderne butikker blandes med klassiske hus i tre og stein, og bare noen få gater unna kan du dyppe tærne i Kalmarsund, som skiller Småland fra Öland.

 

Hvis du reiser til Öland, bør du ta den seks km lange veibroen med bil eller hoppe på en passasjerferge til fots – begge er utrolig vindfulle og vakre ruter. Kalmars andre historiske høydepunkter inkluderer Castenska Gården fra det 17. århundret og Kalmar-katedralen, eller få med deg litt lokalhistorie på Fylkesmuseet, der du vil finne deler av det skipbrudne  Regalskeppet Kronan, inkludert skipets kanoner.

 

Byens øyer og halvøyer strekker seg inn i Østersjøen, og skaper de perfekte forholdene for vannsport. Du kan leie en SUP eller kajakk og ta ting i ditt eget tempo, ta et kurs eller nyte en guidet rundtur. Og du er alltid nær en strand i Kalmar – selv når du er i sentrum!

 

Småland er en region kjent for sine matprodusenter og kunstnere. Bønder og matskapere fokuserer på smak og bærekraft, og mange av varene deres vil komme til Kalmars mange restauranter og kafeer. Alt blir brukt i svenske hjemmelagede retter og lekre bakverk – grunnlaget for en «fika» – som er en flott måte å tilbringe en ettermiddag på.       

 

Hvis du fortsatt har tid og vil reise mange millioner tilbake i tid, besøk Europas største dinosaurutstilling! Du vil komme ansikt til ansikt med mer enn to hundre av de største og mest fryktede skapningene som noensinne har levd. Heldigvis for deg er de i skjelettform. Dessverre må du også takle rundt femti av de levende, pustende animatroniske slagene. Du kan få nærkontakt med en T-Rex hvis du føler deg modig … 

Utforsk Kalmar – én av favorittene våre gjennom tidene!

 

Kalmar er en vakker historisk by med masser av kystsjarme. Du reiser ikke bare til Kalmar: Du reiser også gjennom tiden når du kommer dit. Arkitekturen og gamlebyen blandes med...

Les mer Les mindre

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Kalmar

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Velg ruten din ...

Nyt en tur til Kalmar

Fra 967 kr enkel, bil og sjåfør

Utforsk flere reisemål

 • Stockholm

  Stockholm kalles «Skjønnheten på vannet» og det er ikke rart – det er en fantastisk og pulserende by med så mye å utforske!

 • Sälen

  Sälen er skiløperens paradis og et fantastisk reisemål året rundt med vakker natur, innsjøer og stier.

 • Åre

  Åre er anerkjent for sine flotte skibakker, shopping, restauranter og barer, og har en ekte storbyatmosfære.

 • Småland

  Hvis du sykler, vandrer, padler i kano eller fisker, vil du forelske deg i naturen i Småland, det er «det ekte Sverige».

 • Halland

  Vakre Halland på Sveriges vestkyst kan skryte av en rik matkultur, fantastisk natur og enda bedre golf!

 • Värmland

  Uansett om du er på utkikk etter spennende friluftseventyr eller stille naturomgivelser, vil du finne det du leter etter i Värmland.

 • Dalsland

  «Sveriges innsjøprovins» er perfekt for naturelskere med sin fantastiske natur og avslappede atmosfære.

 • Västervik

  Sveriges beste sommerby, stappfull av attraksjoner, deilig mat og kultur, er et spesielt sted å besøke.

 • Höga kusten

  Finn tilbake til naturen når du besøker den Höga kusten og smak på noe av Sveriges beste utendørsliv og rustikke sjarm. 

 • Malmö

  En kystby med kystnær atmosfære, museer du kan utforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Öland

  Sveriges sommerøyparadis! Et reisemål med en forskjell, alt er naturlig og unikt vakkert.

 • Glasriket

  Det er så mye å se i Sveriges glassrike! Her finner du Kosta Boda, naturreservater, rolige innsjøer og skoger. 

 • Skåne

  Liten av størrelse, stor i naturlig sjarme. Skåne er et paradis for turgåere og friluftselskere.

 • Karlskrona

  Oppdag en mengde historie og arv, i tillegg til den fantastiske naturlige skjønnheten til øygruppen. 

 • Gøteborg

  Berømt for sine kanaler, frodige boulevarder, kafeer og fantastisk shopping – eventyret venter på deg i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sin vakre natur, flotte skimuligheter og stier for fotturer er et ideelt reisemål året rundt.

Kundeservice

Har du spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen? Kontakt vår kundestøtte eller finn svar på de vanligste spørsmålene i våre Ofte stilte spørsmål.